Субота, 20.04.2024, 09:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 23 » «Бажання засвітитися», чи бажання



    «Бажання засвітитися», чи бажання
    09:37
    В минулому номері «ЕК» надрукована стаття-інтерв’ю  з директором КП «Водоканал» Ю.І.Тагадюком «Бажання «засвітитися».
    Оскільки стосується вона і мене, як одного з критиків підозрілих дій комунальних служб і міської влади, то змушений на неї відреагувати.

    В своєму інтерв’ю  Юрій Іванович пояснює: «Прекрасно знають відповіді на запитання, котрі ставлять. Навіть не гірше за мене. Просто відповіді вони не озвучують, щоб громада насправді не дізналася про «актуальність» і «справедливість» всіх тих запитань і всієї тієї критики. Це класичний метод, який використовують любителі «засвітитися», створити собі імідж борця за правду. Із урядових постанов законів та Указів  Президента «висмикуються» окремі частини і трактуються на власний розсуд. Розрахунок простий – мало хто з читачів візьме і прочитає весь закон чи Указ до кінця.»
    Тепер по порядку. Саме тому, що «мало хто із читачів візьме і прочитає…» і розпочинаються всі наші біди.
    Правовий нігілізм населення,  бездіяльність депутатського корпусу і контролюючих органів сприяє процвітанню беззаконня і шахрайства, і навіть їх провокує.
    В  країні, в якій більше мерседесів, аніж у самій Німеччині, «немає коштів» для забезпечення достойного життя люду. Правляча «еліта» обходиться з народом, як з бидлом. А всі державні інституції захищають не народ і закон, а саму ж правлячу «еліту». Тут нічого нового я не відкриваю.
    А тепер трішки про закони, з яких ваші критики «висмикують окремі частини, трактуючи їх на власний розсуд». Що ж на власний розсуд трактується?  Відкриваємо Закон України «Про житлово-комунальні послуги» і читаємо з першої статті:
    - житлово-комунальні послуги    -    результат    господарської діяльності,  спрямованої  на  забезпечення  умов   проживання   та перебування  осіб  у  жилих  і  нежилих  приміщеннях,  будинках  і спорудах,  комплексах будинків і споруд відповідно до  нормативів, норм, стандартів, порядків і правил;
    Чорним по білому записано, що послуги надаються відповідно до нормативів, норм, стандартів і правил.
    А тепер поясніть, яким нормативам і стандартам відповідають неосвітлені сходові клітки? Більше того, це порушення правил пожежної безпеки. І в Правилах  утримання жилих будинків та прибудинкових територій записано:
    « 3.7.17. Сходові клітки, внутрішні відкриті та зовнішні сходи, коридори, проходи та інші шляхи евакуації мають бути забезпечені евакуаційним освітленням відповідно до вимог будівельних норм»
    Ну а просто, без правил, по-людськи,  хіба повинні мешканці заходити в квартиру через темний під’їзд? Це так в програмі вашої партії задекларовано? Чи люди повинні проводити освітлення самотужки,  як рекомендувала на «громадських слуханнях» голова ОСББ: « протягли дріт через двері від її  лічильника і ніяких проблем».
    Поки що ніяких? А хто відповідатиме за надзвичайні ситуації, які можуть виникнути?
    Щось подібне відбувається і з заземленнями, якими повинні бути обладнані будинки.
    Один фахівець на моє запитання щодо можливих жертв від ураження електрострумом відповів: «ще ж нікого не вбило». Так, ще нікого, слава Богу, не вбило, але з заміною водяних труб на пластикові та підключенням до водомережі сучасних пральних машинок, опалювальних котлів з електроприводом і електроводонагрівачів життя мешканців перетворюється  на гру в російську рулетку. От коли когось вб’є - тоді прокуратура буде шукати винних, і не знайде. Бо ніхто ні за що не відповідає. А повинен би хтось відповідати. Багатоповерховий будинок - це об’єкт з підвищеною  небезпекою.
    Чи, може, ви закон Ома відмінили?  Пояснював мені один знайомий «націонал-патріот», так як і Ви, що, мовляв, я «пересмикую». Мовляв,  закон свій  Ом відкрив дуже давно і ніхто його вже не знає і ним не керується,  зараз «вільна» Україна по своїх  законах живе.
    Але вернімось до  тарифу. Шановний Юрію Івановичу, мова ж не йде про ваші майстерні. Ніхто ж не стверджує, що їх не повинно бути.  Не «пересмикуйте», адже їх утримання це не послуга, а стаття витрат. Все, що від вас люди вимагають - це прикласти до договору відповідні додатки: калькуляцію витрат,  куди будуть включені ваші майстерні і інші  витрати і  перелік послуг з їх вартістю.  Невже це не зрозуміло. Ви ж не купуєте в магазині пакунок, не знаючи, що в ньому знаходиться. В двох попередніх моїх статтях начебто все популярно було викладено. Зробіть необхідні речі і не буде тоді підстав у мене, як ви стверджуєте, «створювати собі імідж борця за правду».
    Тут справа ж не в створенні іміджу, а в повазі до самого себе, бо якщо людина сама себе не поважає, то і ніхто її поважати не буде.
    От ви ще тільки ламаєте  голову, як змусити мешканців підписувати  договори, які не відповідають чинному законодавству,  на надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а вже  доморощені «активісти», які себе не  поважають, і лизоблюди підказують способи впливу і шантажу: «не надавати послуг взагалі, відключити воду, встановити замок на  під’їзд і пропускати  в квартиру  лише тих, хто договір підписав.»
    Такі «активісти» були у нас завжди і саме через них ми так живемо. Саме через них у нас бомжує інвалід Великої Вітчизняної війни, за таємничих обставин гинуть люди, а «активісти» пояснюють:   «інвалід війни чурка,  а  загиблі дівчата, кажуть, легкої поведінки, та й взагалі ж не я бомжую і не моїх дітей вбили».
    То Ви  хочете, щоб і я так чинив, сам себе не поважаючи? Так цього не буде.
    Ви зробіть елементарні речі, які вимагає закон і здоровий глузд, і я публічно обіцяю Вам більше жодної статті не писати про проблеми ЖКГ.
    Ніхто ж не має права принижувати гідність людини, а Ви принижуєте, роблячи людей дурнями, стверджуючи що 2х2=5, і змушуєте їх купувати «кота в мішку». Саме так, купувати, бо квартплати в радянському розумінні сьогодні не існує. Законом визначено, що Ви повинні надавати послуги, от і надавайте людям реальні послуги,  які їм потрібні і беріть за це відповідну платню, яка визначена не зі стелі.

    РS: От пояснює обласна прокуратура, що «сторони є вільними в укладанні в договору», це коли Вас потрібно захистити, а того, що ви шантажуєте людей при укладенні договорів, не помічає. Не помічає і того,  що згідно  ст..628 Цивільного кодексу  «Зміст  договору  становлять  умови (пункти),  визначені на розсуд сторін і погоджені ними,  та  умови,  які  є  обов'язковими відповідно до актів цивільного законодавства.»
    В котрий раз поясню, що згідно Закону України «Про житлово-комунальні послуги»  і згідно здорового глузду,  до якого Ви апелюєте,  договором повинно бути передбачено вичерпний перелік житлово-комунальних послуг, тарифи та їх складові на кожну з цих послуг, загальна вартість послуг по кожному будинку окремо.
    Це ж елементарні речі, яке тут «пересмикування», люди повинні знати,  що ви їм пропонуєте.
    Тож зніміть начальницьку маску, постарайтеся усвідомити,  що ваша служба створена для задоволення потреб громади, а не громада існує для того, щоб ви отримували зарплату і зустріньтеся з мешканцями будинків. Поясніть їм, які послуги  будете надавати, їх обсяг, періодичність, врахуйте їхні побажання. А не посилайте своїх співробітників, аби вони ходили як цигани по квартирах, намагаючись надурити  людей і змусити підписати договір, в якому їм нічого не зрозуміло. А згідно ст.627 Цивільного кодексу України дійсно: «сторони є вільними в укладенні договору, виборі контрагента та визначенні умов договору».
    Давайте,  Юрію Івановичу, не товкти воду в ступі, аби кола розходились, а  говорячи вашими ж словами, «до здорового глузду апелювати».

     Валерій Коробчинський
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 838 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net