Пятниця, 29.03.2024, 09:22
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 29 » Заробітчанство – шлях до багатства через ризик?



    Заробітчанство – шлях до багатства через ризик?
    15:29
    Поняття міграції було відомо українцям ще з давнини. Люди у пошуках землі вимушені були відправлятися у далекі невідомі краї. Нині теперішнім громадянам України доводиться шукати кращої долі за межами рідної батьківщини, але вже з метою заробити гроші для власної родини. Багато сімей не витримують випробовування відстанню і в результаті розпадаються. Про міграційні тенденції та що потрібно знати заробітчанам, аби уникнути дій шахраїв, розповів координатор проекту дослідження сучасної української трудової міграції в країнах перебування Міжнародного Благодійного Фонду «Карітас України» Ігор МАРКОВ

    Поняття міграції було відомо українцям ще з давнини. Люди у пошуках землі вимушені були відправлятися у далекі невідомі краї. Нині теперішнім громадянам України доводиться шукати кращої долі за межами рідної батьківщини, але вже з метою заробити гроші для власної родини. Багато сімей не витримують випробовування відстанню і в результаті розпадаються. Про міграційні тенденції та що потрібно знати заробітчанам, аби уникнути дій шахраїв, розповів координатор проекту дослідження сучасної української трудової міграції в країнах перебування Міжнародного Благодійного Фонду «Карітас України» Ігор МАРКОВ.

    Фонд «Карітас України» у співпраці із співробітниками сектору етносоціальних досліджень Інституту Народознавства НАН України наприкінці 2007 року розпочали дослідження громадян України, які перебувають на заробітках у країнах Європейського Союзу та Російській Федерації. Усього проектом було охоплено 9 країн: Росія, Польща, Чеська Республіка, Італія, Греція, Іспанія, Португалія, Великобританія та Ірландія. За статистикою близько 5 млн. українців працюють закордоном.

    «Нині спостерігається часткове повернення мігрантів в Україну, особливо з Греції та Португалії, - прокоментував Ігор Марков. - Проте можемо констатувати збереження позитивної динаміки міграції з України до держав Євросоюзу та Росії (йдеться про перевагу виїзду з України над в’їздом в Україну – Авт.)». Існують специфічні риси міграції у кожній з досліджуваних держав. Так, в Італії сформувався феномен жіночої міграції (офіційна кількість працюючих – 195 412 осіб, а експертні дані МБФ – 500 000 осіб), сімейна міграція характерна для Іспанії (офіційна кількість – 52 760, експертні дані МБФ – 250 000), а от чоловіча трудова міграція притаманна Росії (офіційна кількість – 169 000, експертні дані – понад 2 млн.). Країною передової міграції вважається Ірландія. В Португалії (офіційна кількість – 44 600, експертні дані – 75 000 осіб) спостерігається тенденція відтоку мігрантів до інших країн Євросоюзу, зокрема, Іспанії і часткове повернення в Україну. Базовими галузями у яких працюють українські трудові мігранти і дотепер залишаються: обслуговування приватних помешкань, догляд за літніми людьми і дітьми, будівництво, сфера послуг у ресторанному та готельному бізнесі.

    Нині українці потроху втягуються в ритм життя у країнах ЄС. Упродовж останніх років швидко зростає кількість мігрантів з України, що отримали легальний статус проживання та праці у країнах перебування. В цілому по всіх досліджуваних країнах складає близько 30 - 35 % осіб, окрім Росії і Польщі, де абсолютну більшість становлять нерегулярні мігранти. Водночас зростає тенденція до нелегального в’їзду українців до країн Євросоюзу, а також нелегального працевлаштування українців, які мають легальний статус перебування в одній країні, але у пошуках праці переміщуються до іншої, де працюють нелегально. Таких нелегалів на кожному кроці підстерігає небезпека.

    Багато мігрантів потрапляє у сіті торгівців людьми. Торгівля людьми тісно пов’язана з діяльністю міжнародних організованих злочинних груп. За даними ООН, цей різновид кримінального бізнесу посідає третє місце з прибутковості після торгівлі зброєю й наркотиками, при цьому ризик для злочинних угруповань значно менший. Факти торгівлі людьми складніше довести, і далеко не у всіх країнах такий злочин підлягає кримінальній
    відповідальності. За даними Міжнародної організації з міграції більш ніж 4000 потерпілих українців від торгівлі людьми отримали допомогу з реінтеграції.

    Щоб не піддати загрозі своє майно, здоров’я та життя, мігранти повинні дотримуватися наступних правил безпеки: 1) компанії пропонують консультації з міграційних питань та допомогу в оформленні клопотань, працевлаштування. Перш ніж скористатись послугами фірми, прискіпливо зберіть інформацію про неї; 2) нікому не віддавайте свій паспорт, окрім як працівникам посольств, консульських установ та прикордонних пунктів пропуску. Він повинен завжди бути у вас. Якщо ви загубили свій паспорт за кордоном або ж його відібрали у вас силою, звертайтесь до посольства або консульства України у відповідній країні; 3) занотуйте контактну інформацію посольства, консульства України в країні, до якої збираєтесь і негайно зв’яжіться із співробітниками відповідної установи в скрутній ситуації; 4) ще до виїзду зробіть ксерокопії вашого паспорта, візи, страхового полісу та будь-яких інших документів, пов’язаних з поїздкою. Тримайте їх у безпечному місці окремо від оригіналів. Крім цього, залишіть копії своїм рідним або близьким в Україні; 5) для роботи за кордоном вам необхідний офіційний дозвіл країни. Це повинно бути зазначено у візі або ж вам необхідно буде мати спеціальний дозвіл на роботу. В іншому випадку, ваша робота буде незаконною.

    Наостанок Ігор Марков підсумував: «Наші дослідження дозволяють зробити попередній висновок, що годі сподіватися масового повернення мігрантів до України, допоки в Україні не буде створений сприятливий інвестиційний клімат, що дасть поштовх для розвитку конкурентоспроможних на світовому ринку галузей економіки України, та призведе до формування якісно нового ринку праці».

    Підготувала Інна БОРИСОВА

    Категорія: Новини України | Переглядів: 965 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net