22 травня гурмани провели засідання в заміському ресторані «Купецький
двір» (26-й км. Столичного шосе). Засідання відбулося успішно і сім'я
5-зіркових ресторанів Гурман-клубу поповнилася ще одним прекрасним
рестораном.
Є такий анекдот.
Немолодий джентельмен, що прожив все життя в Лондоні, якось вирішив
виїхати на природу. Разом зі своїм водієм на автомобілі вони заїхали
далеко в ліс. Коли чоловік вийшов з машини, він був уражений якимсь
дуже дивним запахом навколо. «Що це так дивно пахне?» – вигукнув він.
«Свіже повітря, сер», – відповів водій.
Приблизно таке ж відчуття охопило членів клубу, коли вони приїхали
на засідання в «Купецький двір». Запах сосни, свіжості й просто чистого
повітря був неймовірним, хоча ресторан знаходиться не так далеко від
центру міста (доїхати до ресторану з Прорізної можна за 35 хвилин
навіть в годину-пік).
Вечеря була такою ж чудовою, як і повітря! Гурмани почали із
звичного джина-тоніку, який традиційно надає спонсор проекту NAI
Pickard і пива Bavaria і Desperados, яке надала компанія Pilsner
Ukraine. Відразу після аперитиву почався справжній російський банкет.
Спочатку подали букет зі свіжої зелени; овочевий стіл; різноманітні
мариновані грибочки; малосольну сьомгу і запечену буженину і вже після
першої зміни страв гості наїлися.
Салат з телячою вирізкою і білими грибами буквально танув у роті.
За ним слідували: ковбаса домашнього приготування; деруни із сметаною;
чебуречки як гаряча закуска, а після яких подавали лимонні сорбет, хоча
це скоріше був повноцінний десерт з морозивного, ніж сорбет.
Проте, подача основної страви, запеченого свинячого коліна, з
молодою картоплею і солоними овочами, стала справжнім подарунком і для
очей, і для шлунку. На десерт подавали справжні російські піроги з
соусом із сметани, надзвичайно смачні! Після всієї цієї смакоти гурмани
дійшли до думки, що «Купецький двір» – кращий ресторан російської кухні
в Києві, а його шеф-кухар Олег Христенко – справжній майстер.
Найважче завдання було у сомелье ресторану Олександра Драпоя. Йому
потрібно було підібрати європейські вина під страви, які традиційно
подаються з горілкою. Проте, вина були підібрані дуже професійно і всі
з них були відмінної якості, не дивлячись на те, що не завжди дійсно
підходили під страви.
На діджестів був відмінний 12-річний «Коктебель», який подавали
тим, хто заповнив свої анкети й сміявся над анекдотами Голови клубу
Тері Пікарда, які на цей раз були про сільських жителів.
Загальна оцінка ресторану гурманами склала 4,7. Таким чином
«Купецький двір» стає ще одним 5-зірковим рестораном Гурман-клубу. Ще
один 5-зірковий ресторан в списку не означає, що гурмани присуджують
цей статус всім закладам, просто вони проводять засідання в кращих
ресторанах Києва!
|