Субота, 20.04.2024, 10:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Травень » 30 » Ющенко застосував вето до законів про наповнення прибуткової частини бюджету



    Ющенко застосував вето до законів про наповнення прибуткової частини бюджету
    16:48

    Президент України Віктор Ющенко застосував право вето до закону про внесення змін до низки законодавчих актів України щодо наповнення прибуткової частини державного бюджету. Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради національної безпеки і оборони 30 травня в Києві, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

    Ющенко заявив, що накладає вето на закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України", прийнятий Верховною Радою 23 травня.

    - Ющенко похвалив Нацбанк України і закликав його не піддаватися на провокації і тиск
    - Ющенко просить уряд "припинити базікання" й працювати: жодних виборів не буде

    "Я накладаю вето на цей закон з вимогою внести зміни до статей закону про продаж і оренду землі. Вони викладені, ці пропозиції, і ми з прем'єр-міністром вчора знайшли взаєморозуміння, що ці питання у вівторок будуть розглянуті у Верховній Раді", - сказав він.

    Ющенко висловив готовність підписати цей закон після внесення відповідних змін у вівторок відразу в сесійній залі.

    "Я наполягаю на тому, що уряд повинен принести до парламенту закон, і відміняємо мораторій, і регулюємо продаж землі, зокрема сільськогосподарського призначення", - сказав Ющенко.

    За його словами, не можна допускати, щоб при проведенні аукціону на продаж землі в цьому брала участь тільки "одна контора".

    Президент нагадав, що двічі зупиняв постанови уряду з продажу землі.

    Як відомо, Конституційний Суд з 22 травня припинив дію статей Держбюджету-2008, в яких містилися окремі норми податкового, митного, бюджетного і соціального законодавства.

    Верховна Рада 23 травня прийняла окремий закон з цими нормами, внісши до них додаткові поправки, який повинен набути чинності заднім числом - з 22 травня.

    Перший заступник голови Секретаріату президента, представник президента в уряді Олександр Шлапак заявляв, що прийняті 23 травня зміни - це спроба в квапному порядку вирішити низку проблем, які вимагають системних змін до держбюджету.

    Головні зауваження Секретаріату президента, за словами Шлапака, стосуються спроби переробити нашвидкоруч Земельний кодекс.

    Зокрема, це стосується повторної спроби монополізувати право продажу земель Держкомземом. Перша така спроба була здійснена ухваленням постанови уряду, який надавав йому виняткові права у процесі земельних торгів.

    Сьогодні мова йде про землі запасу і лісогосподарських землі, причому не розрізняються землі державної і комунальної власності. Таким чином, на переконання Шлапака, "знов здійснюється спроба порушення прав общин, чого не можна допустити".

    Крім того, на думку першого заступника голови Секретаріату президента, Кабінету міністрів неправомірно надається право ухвалювати рішення щодо виключень при продажі земель або права їх оренди на аукціоні. "Виключно законом повинні визначатися випадки, коли земля продається поза аукціоном", - відзначив Шлапак.

    У секретаріаті президента також застерігають про фактичне зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення без ухвалення необхідних законів - "Про державний земельний кадастр" і "Про ринок земель" - при згоді з комітетом Верховної Ради з питань бюджету.

    "Голова держави є прихильником повного зняття мораторію і включення земель сільськогосподарського призначення у вільний обіг, але це вимагає необхідного правового врегулювання. Робити це для окремих суб'єктів, хто зміг домовитися з комітетом - неринкова практика і ми виступатимемо проти такого підходу", - сказав Шлапак.

    Також на засіданні РНБО Ющенка зажадав припинити "ігри" навколо курсу гривні.

    "Я хотів би, щоб на це звернули увагу люди, від яких залежить сьогодні формування антикризових заходів по ситуації, яка склалася на оптовому і роздрібному ринку. На мою думку, потрібно терміново зупинити ігри навколо курсу і створити умови для надходження грошей в національну економіку. Хотів би, щоб фахівці прочитали між рядків, що я хотів сказати щодо цієї позиції", - заявив він.

    Ющенко також звернувся до уряду з вимогою припинити розмови про те, що Україна потребує антиінфляційних дій і приступити до конкретних заходів.

    "Сьогодні антиінфляційний курс в Україні несформований, а те, що ми називаємо заходами боротьби з інфляцією, навіть формально вони відсутні, - сказав він.

    У зв'язку з цим Ющенко закликав уряд, Національний банк України і коаліцію сформувати антиінфляційну програму.

    "Я наполегливо прошу, перш за все коаліцію, по-друге - уряд, по-третє - Національний банк України ще раз сісти за стіл і сформулювати найпродуманіший варіант дій на ті виклики, які сьогодні звучать в українській економіці", - сказав він.

    Ющенко знов підкреслив, що зростання інфляції - це "жовта картка" для уряду.

    За словами президента, зазвичай в травні спостерігається дефляція, проте цього місяця її не буде.

    Серед іншого Ющенка також зажадав від коаліції і уряду терміново переглянути державний бюджет на поточний рік.

    "Державний бюджет треба переглянути терміново. Це - моє завдання до коаліції і уряду", - сказав він.

    Ющенко відзначив, що наполягатиме на тому, щоб були переглянуті параметри не тільки економічного блоку бюджету, але і соціального.

    Президент висловив вимогу переглянути політику підтримки сільськогосподарського виробника, зокрема щодо скасування обмежень на експорт, зокрема зерна, цукру, соняшникової олії.

    За словами Ющенка "нам треба вивести політику з економіки".

    Він підкреслив, що вже 4 місяці, як країна повинна була працювати і жити "з повним бюджетом".

    Нагадаємо, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко висловила упевненість, що Держбюджет буде проголосований у вівторок, 3 червня, додавши, що "прибуткова частина буде підтримана".

    Прем'єр прокоментувала поїздку з Ющенком з аеропорту, якого вона зустріла після його візиту до Канади: "Дуже комфортно проїхали, і у мене є надія, що все-таки за цю коротку дискусію в дорозі ми знайшли взаєморозуміння, і бюджет, який так практично знищив Конституційний Суд на політичних основах, буде у вівторок проголосований, і доходи бюджету будуть повернені", - сказала Тимошенко.

    Ющенко похвалив Нацбанк України і закликав його не піддаватися на провокації і тиск

    Президент України Віктор Ющенко закликав Національний банк відмежуватися від тих радників, які діють в політичних, а не державних інтересах і не піддаватися на їх демагогію.

    "Звертаюся до голови Нацбанку України з наступним проханням: щоб ви не піддавалися тому тиску, демагогії, які здійснюються навколо Нацбанку. Я хотів би, щоб ви відмежувалися від тих радників, які діють в першу чергу в політичних, а не державних інтересах", - підкреслив він.

    Ющенко відзначив, що "не може відбуватися монетарними інструментами інфляція, яка носить бюджетний характер".

    "Хочу підкреслити ще раз: політика, яку проводить Національний банк останніми роками, - адекватна політика до тієї економічної ситуації, яка склалася на національному, економічному і діловому просторі. Інфляція сьогодні в Україні, безумовно, не носить монетарний характер", - підкреслив президент.

    В той же час, глава держави відзначив, що дії, які формуються навколо "локалізації грошової маси, обмеження грошової пропозиції, сьогодні призводять тільки до одного: національна економіка з кожним тижнем отримує все менше і менше ресурсів для свого відновлення".

    Як відомо, останні три роки Нацбанк дотримувався фіксованого валютного курсу, що становить 5,05 грн/дол. Проте, після того, як економіка США пішла в рецесію і долар почав здавати свої позиції на міжнародному ринку, утримування офіційного і фіксованого курсу давалося регулятору нелегко.

    Ситуація посилюється ще й діями Кабінету міністрів України, який, у рамках боротьби з інфляцією, продовжує накопичувати на рахунках Держказначейства національну валюту, не випускаючи її в економіку. Надлишок долара неминуче повинен був "продавити" свій офіційний курс і почати знижуватися, що посилювалося дефіцитом гривні для стабілізації. Саме така позиція Кабміну по скріпленню грошової маси і викликала критику президента.

    Тривалий час регулятор просто спостерігав за ситуацією, не виходячи на міжбанк з гривневими інтервенціями і прицінюючись до реального курсу, встановленого самим ринком, після чого було ухвалено рішення максимально наблизити до реального курсу існуючий офіційний - так курс гривні вперше за три роки виріс на 20 коп, склавши 4,8 грн/дол.

    Категорія: Новини України | Переглядів: 751 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net