Неділя, 05.05.2024, 17:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5573
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 5 » Одному – 14 тисяч, іншому – посада



    Одному – 14 тисяч, іншому – посада
    17:06
    Після тривалого обговорення конференція, скликана керівництвом районного товариства мисливців і рибалок прийняла рішення виплатити 14 тисяч гривень його колишньому керівнику Віктору Шарому та обрала нового голову – Валентина Панічевського.
    Як вже помітили наші читачі, останнім часом «ЕК» приділяє дуже багато уваги тому, що відбувається в мисливських та рибальських угіддях Кобеляччини. Зокрема і тому, хто і як збирається господарювати в лісах та на водоймах району.
    А як відомо, найбільшими угіддями на Кобеляччині володіє районний підрозділ Українського товариства мисливців і рибалок. Тому журналісти «ЕК» просто не мали права не використати нагоди, щоб побувати на конференції цієї організації. Тим більше, що за попередньою інформацією, якою ми володіли, порядок денний цього дня був насичений дуже цікавими питаннями.
    Конференція відбулася в понеділок, 2 червня, в приміщенні УТМР. Вона виправдала очікування і була дуже насиченою і цікавою, із несподіваними сюжетними ходами, гучними заявами та навіть поіменним голосуванням.
    Відкрив зібрання Дмитро Срібний, який оголосив, що із 84 делегатів на конференцію прибуло 26, і можна розпочинати роботу. До речі, з часом кількість делегатів збільшилася – як завжди, дехто запізнився і не прибув вчасно. Також Дмитро Кирилович повідомив, що в роботі конференції беруть участь члени Президії облради УТМР Сергій Козлов та Анатолій Коваленко. Після всіх цих оголошень та вирішення організаційних питань делегати перейшли до розгляду першого питання. Яке було одночасно найголовнішим і найцікавішим. Мова йшла про виконання рішення Октябрського райсуду міста Полтава від 8 лютого 2008 року щодо поновлення на роботі Віктора Шарого. Крім того, суд зобов’язав УТМР виплатити Віктору Івановичу зарплату, яку він недоотримав за час вимушеного прогулу, компенсувати завдану моральну шкоду, змінити запис у трудовій книжці. Загальна сума, яку товариство повинно виплатити Шарому, становить 14 тисяч гривень. Зачитавши офіційну постанову суду, Дмитро Срібний додав, що мисливці і рибалки, як законослухняні громадяни, повинні її виконати. Після цього по залу прокотився гомін невдоволення і почалося жваве обговорення «гарячої» новини прямо на місцях. Одразу з’явилося кілька бажаючих виступити «з трибуни». Перевага була надана «винуватцю торжества» Віктору Шарому. А той попрохав зачитати його заяву. В ній повідомлялося, що виконавча служба вже двічі штрафувала керівництво кобеляцького УТМР за невиконання рішення суду. А в разі подальшого зволікання буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи.
    Як доповнення, з уст Шарого прозвучала інформація, що доки не виконане рішення суду і він на поновлений на роботі, будь-які конференції, в тому числі і ця, є неправомірними. Озвучував Віктор Іванович і якісь не зовсім зрозумілі сентенції про дурдом та ідіотів. Потрібно сказати, що виступ Шарого був сприйнятий делегатами конференції, м’яко кажучи, неоднозначно. Особливо бурхливою була реакція Віктора Буряченка. Він одразу ж нагадав Шарому інцидент, коли той не поніс кримінальне покарання лише через амністію.
    І тут між двома непримиренними опонентами виникла окрема суперечка, в ході якої обидва намагалися вияснити, хто ж у свій час вкрав в УТМР майна на 84 тисячі гривень.
    Михайло Самійленко, котрий виступав наступним, заявив, що як пересічний громадянин виступає проти поновлення Шарого на роботі, тим більше - проти виплати йому 14 тисяч гривень. Та водночас промовець відзначив, що рішення суду, яке набрало законної сили, потрібно виконувати. Крім того, Михайло Михайлович поділився враженнями про роботу УТМР за останні 3-4 роки. На його думку, «товариство стає на ноги».
    Тут знову не витримали нерви у запального Віктора Буряченка. Він в черговий раз нагадав про збитки в сумі 84 тисячі гривень, за які Шарого нібито й зняли з посади. Також він висловив обурення з приводу того, що мисливці і рибалки за рахунок своїх внесків виконуватимуть судове рішення.
    Після цього між Буряченком і Шарим виникла хвилинна дискусія, в якій фігурували аргументи на зразок: «Та який ти єгер….», «Який з тебе голова», «Та я б тебе…»
    Олії у вогонь підлив і заражений підвищеним тоном дискусії єгер Анатолій Костюк. Він проголосив: «Та ми при ньому (Віктору Шарому) у лютому під його проводом кабанів стріляли! Острів Вишняки збув, Кіровський ставок збув! Мисливський будиночок, як обіцяв, не збудував, зате собі «хатинку» звів!» Потім єгер розповів, що зараз ситуація в УТМР нормальна. Проводиться відповідна робота, розмножується дичина, зариблюються ставки і так далі і тому подібне.
    Григорій Потетій під час свого виступу спробував заспокоїти занадто запальних промовців. Він як юрист наголосив, що рішення суду потрібно виконувати і ніякому обговоренню воно не підлягає. А виникла судова тяжба через те, що під час звільнення Віктора Шарого з посади документи були оформлені не належним чином. Закінчив він свій виступ словами: «А не судили Шарого таки через амністію. Про це є постанова прокуратури. Ось вона». І показав документ.
    Потім висловилися Володимир Казирід, Валерій Целоусов, Анатолій Коваленко. Перший із них виступив категорично проти того, щоб виплачувати колишньому керівнику УТМР які-небудь гроші. За його словами, рішення суду буде виконуватись за рахунок рядових членів товариства. Він сказав: «Що я поясню своїм біличанам? Що через рішення суду щорічні внески зростуть до 200 гривень? Це недопустимо!»
    Валерій Целоусов згадав минулі часи, коли він підтримував Віктора Шарого і заявив, що зараз змінив свою точку зору. І, звертаючись до Віктора Івановича, промовив: «Вітя, прошу тебе, піди добровільно, по-хорошому».
    До речі, Віктор Шарий таки пішов. Але не з посади, як закликав його Целоусов, а із зібрання. Далі конференція продовжила свою роботу вже без його участі. Виступив перед присутніми і член УТМР, він же голова Кобеляцької районної ради Володимир Жуков. Володимир Володимирович сказав:
     - Проголосувати за виплату Шарому 14 тисяч можна, але хто після цього прийде й скаже: «Ось, я даю свої гроші, виконуйте судове рішення». Думаю, що участь у виплаті компенсації повинна взяти і обласна рада УТМР».
    Своєрідну риску під майже півторагодинним обговоренням підвів Валентин Панічевський. Він звернувся до колег із такими словами: «Друзі, в мене вже вісім разів були судові виконавці. Вони чекають лише сьогоднішнього дня, коли конференція прийме рішення. А далі накладуть штраф і почнуть описувати майно. Тож рішення суду необхідно виконувати. Я вам гарантую, що в жодному разі розмір членських внесків не зросте!».
    Голосування по цьому питанню було поіменним. По його закінченню виявилося, що лише 6 чоловік проголосували «проти». Отже, конференція прийняла рішення виконати постанову суду і виплатити Віктору Шарому 14 тисяч гривень, дві з яких – компенсація моральної шкоди.
    Потім справи у делегатів пішли набагато швидше. Вони одноголосно проголосували, щоб звільнити із посади і Валентина Панічевського, який до цього моменту керував УТМР, і Віктора Шарого, поновленого рішенням суду.
    Останнім питанням порядку денного було обрання нового керівника. Делегати запропонували три кандидатури – Валентина Панічевського, Віктора Буряченка і Віктора Шарого. Цікаво, що пропозицію щодо останнього вніс Валентин Панічевський. Буряченко одразу заявив про самовідвід, і головою кобеляцького УТМР був обраний «старий» новий керівник – Валентин Панічевський. Він пообіцяв виправдати довіру і працювати краще, аніж раніше.
    Чи погодиться із таким розвитком подій Віктор Шарий і чи не буде нових судових позовів - побачимо далі.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 925 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net