Неділя, 05.05.2024, 18:38
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5573
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 12 » Потреба для душі



    Потреба для душі
    17:09
    Про праведну, чесну, порядну людину в народі говорять: «Має Бога в душі». Вираженням духовної потреби новосанжарців стало спорудження храму-каплиці Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.
    Тож восьмого червня, в неділю, відбулося її освячення, на яке керівництвом новосанжарської територіальної громади були запрошені Його Високопреосвященство Архієпископ Филип Української Православної Церкви, Преосвященнійший Федір - Єпископ Полтавський і Кременчуцький Української Православної Церкви Київського Патріархату.
    Освячення провів Єпископ Полтавський і Кременчуцький Федір. В церковному обряді взяли участь секретар Єпархії протоієрей Микола Храпач, протоієреї Григорій Кислий, Олександр Дедюхін, Юрій Солодкий (м. Полтава), митрофорний протоієрей Миколай Улинець, благочинний Новосанжарського району Дарій Харьо, митрофорний протоієрей Дмитро Кулічковський (м.Кобеляки), ієрей Іван (с. Стовбина Долина), ієреї Мар’ян Чернецький, Микола Лісняк (с. Соколова Балка), ієрей Олександр Ярема (с. Малі Солонці), інші священики.
    Мало хто вірив, навіть сам Владика Федір, що на такому важкодоступному для техніки пагорбі вдасться втілити сучасний архітектурно-інженерний задум – побудувати храм-каплицю за такий короткий час, при складних погодніх умовах цьогорічної ранньої весни, коли мало який день видавався без дощу та снігу, сильного вітру. Причому, не лише побудувати споруду, але й прокласти пішохідну дорогу, зручну для людей з різними фізичними можливостями.
    Виступаючи перед присутніми, селищний голова Андрій Река щиро подякував жителям територіальної громади за активну життєву позицію, в результаті якої «виросла» на пагорбі капличка, вкотре наголосив, що цієї осені на території навколо неї згідно з виготовленим проектом з’явиться парк «Батьки і діти третього тисячоліття». Кожна родина, де народилися діти, починаючи з першого січня 2001 року, отримає в безоплатну оренду «клаптик» землі, де зможе посадити цінне дерево на честь синочка чи донечки.
    Після освячення храму-каплиці вперше було проведено обряд охрещення маленької Вероніки (батьки – Марина і Богдан Коби з Нових Санжар).
    По цьому селищний голова Андрій Река, Єпископ Федір, заступник голови районної ради Борис Федоренко, депутат обласної ради Анатолій Шкарбан разом з тисячною колоною учасників святкового заходу (прибули на нього не лише новосанжарці, а й гості з Києва, Дніпропетровська, Кобеляцького, Решетилівського районів) вирушили до заповідника Вовчі Гори для проведення огляду-конкурсу народних талантів – акордеоністів, баяністів, гармоністів - на честь жителів територіальної громади, котрі ранньою весною привели в порядок 11-гектарну територію заказника, висадили більше 10 тисяч кущів бузку, інших дерев.
    До речі, віднині цей мистецький захід буде традиційним, як і День меду, День сала, День козацької каші в Нових Санжарах. Завершилось свято народним гулянням, котре тривало до пізнього вечора.
    … День восьмого червня видався сонячним і погожим. Сонячним був і настрій людей від усвідомлення власної причетності до справді богоугодного діла. Тож віднині храм-каплиця Віри, Надії, Любові і матері їх Софії прийматиме кожного проїжджого, перехожого, хто зупиниться на шляху, відчує потребу поспілкуватися наодинці з Богом і через молитву зміцнити власну душу для праведного християнського життя.


    Вікторія Дев’ятко
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 775 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net