Пятниця, 03.05.2024, 15:05
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 13 » У Вільховатці сіють кукурудзу для диких кабанів



    У Вільховатці сіють кукурудзу для диких кабанів
    09:38
    Схоже, боротьба за мисливські угіддя Кобеляччини не лише не затихає, а набирає нових обертів. Тільки-но висловила свої претензії до товариства «Філін» екологічна комісія районної ради, як до редакції зателефонував засновник згаданої організації Василь Бєляєв. І запропонував разом із групою депутатів здійснити поїздку в угіддя товариства «Динамо», з яким «Філін» співпрацює. І у понеділок районні обранці Анатолій Таранушич, Петро Маник, Василь Гордійко, Микола Сердюк, Володимир Рева разом із Василем Бєляєвим, Олегом Сєровим та автором цих рядків відвідали острів Вільховатський та урочище Потягайлівка.
    Ви знаєте, боротися таки є за що! На кілька годин ми потрапили у світ первісної, по-хорошому дикої природи. Куди там тим джунглям Амазонки! Трави не те що по пояс, а висотою із «Уазик», плющі, які майже закрили дерева, запахи, кольори… Це не опишеш, це потрібно побачити! І сліди, сліди, сліди. Судячи по них, кількість диких кабанів в «динамівських» угіддях зростає. А єгер Сергій Галушевський з гордістю розповів, що нещодавно в угіддях вперше за багато років була виявлена лосиха разом із телям. В Потягайлівці ж, прямо біля заплав Ворскли, на ґрунті чітко видніються сліди вовка. Так що дичина в Кобеляцькому районі є. Як зазначив Василь Бєляєв, в цьому році очікується значний приріст поголів’я зайців. Кормова база  для них просто небувала. До речі, про кормову базу. Розоравши близько 5 гектарів цілинних земель, «Філін» сіє на них кукурудзу. На суперврожай, звичайно, не розраховують, але додаткова пожива для диких свиней буде. Техніку для обробітку грунту надав Василь Гордійко.
    Між тим, Василь Бєляєв стверджує, що навіть не наявність достатньої кількості кормів грає вирішальну роль у швидкому збільшенні поголів’я диких звірів. За його словами, головне, щоб дичині дали спокій, щоб її не тривожили браконьєри. Василь Бєляєв і Олег Сєров в один голос заявляють, що зараз кількість варварів, які нищать все живе навколо себе, різко зменшилась. І не в останню чергу завдяки зусиллям «Філіна».
    Відповідаючи на претензії, які пролунали з боку екологічної комісії кобеляцької райради, Василь Бєляєв сказав: «Так, це наші співробітники перекопали 4 лісові дороги, котрі ведуть до берега Ворскли. І зробили вони це з метою не допустити браконьєрів у заповідні місця. Насправді ніхто із звичайних відпочивальників туди не їздить. (Від редакції: дійсно, проїхавшись по одному із шляхів, впевнюємося, що він виключно для любителів екстриму. Нічим крім «джипу» там не проїдеш. Та ще й добряче зіпсуєш фарбу на автомобілі). Ті дороги облюбували виключно електровудочники і браконьєри. А для нормальних людей, для пасічників і тих, хто заготовляє сіно, є дорога через Кишеньки. Нею ж може проїхати і пожежна машина». Також керівник «Філіна» повідомив, що має відповідне клопотання від лісників і сільської ради і висловив готовність продемонструвати ці документи.
    Повертаючись у Кобеляки згаданою дорогою через Кишеньки, ми дійсно бачили сінокоси. Бачили й дику козу, котра спочивала прямо на шляху автомобіля. Було задане запитання і депутату Кобеляцької районної ради Анатолію Таранушичу: «Анатолію Олексійовичу, в сьогоднішній поїздці брали участь, в основному, депутати-регіонали. А екологічна комісія  складається переважно із бютівців. Що це, боротьба партійно-мисливських кланів?» Відповідь була такою: «Ні, партійність тут ні до чого. Ви ж бачите, що з нами поїхав і соціаліст Володимир Рева. Повинен був бути і нашоукраїнець Анатолій Близнюк. Але в останній момент відмовився, адже зустрічав брата. Ми просто хочемо бачити об’єктивну картину того, що є насправді. І вважаємо, що Бєляєв і Сєров роблять добру справу. Ви ж подивіться, жодне мисливсько-рибальське товариство в районі навіть аншлагів на своїй території не поставило. Не робить цього і розрекламований ландшафтний парк. А в «Динамо» все це є. І «виганяти» «динамівців» та «філінівців» з мисливських угідь поки що підстав немає. Нехай хоча б рік попрацюють, а потім депутати їх роботу перевірять і зроблять висновки. Та дивлячись, який зразковий порядок у закладах приватних підприємців Бєляєва та Сєрова, впевнений, що все буде добре і в мисливських угіддях, якими вони опікуються».
    А Василь Бєляєв додав: «Найприкріше в цій боротьбі за угіддя те, що вона розпочалася після того, як з них «попросили» товариство «Артеміда», за яким стоять депутати з БЮТу. Вони нібито створюють нове товариство. Але навіщо – створюється враження, що й самі не знають. Та ще й полювання заборонити збираються, не спитавши при цьому думки мисливців. Ми ж – за полювання, але законне і цивілізоване. Крім того, ми розуміємо, що настав час вкладати і гроші, і нематеріальні ресурси в довкілля, а не лише бездумно брати від нього».
    Отже, боротьба, схожа на війну, поки що лише інформаційну, за водні та мисливські угіддя Кобеляччини триває. Для кого це добре, для кого погано? Напевне, добре для риби і звірів, адже безкарно їх винищувати стає важче. Погано ж - для учасників війни. Та, зрештою, вони це переживуть. Адже обидві сторони конфлікту не останній кусень хліба доїдають.


    Ігор ФІЛОНЕНКО

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1057 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net