Пятниця, 03.05.2024, 08:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5568
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 13 » І рибка ловилась, і юшка варилась!



    І рибка ловилась, і юшка варилась!
    09:41
    Того вихідного червневого дня ставок Кобеляцького мисливсько-рибальського господарства, що в урочищі Глинщина Золотарівської сільської ради, зібрав навколо себе таку армію риболовів-спортсменів, що, як кажуть, яблуку ніде було впасти. А причина проста – секції райради УТМР з риболовного спорту та оргмасової роботи підготували районні змагання з лову риби поплавковою вудкою.
    Задовго до змагань працівниками ГМРГ спільно з добровільними помічниками – членами УТМР - була проведена величезна робота по наведенню чистоти і ставка, і берегів. Прочищено берег від густої порослі, облаштоване місце для лову риби, дітворі привезли піску, облаштували куточки для відпочинку і зупинку для автотранспорту.
    Допомагали нам фінансово, технікою, людьми. Поруч працювали приватний підприємець Юрій Срібний і керівник Кобеляцької дільниці зв’язку Олег Ященко, працівники Кобеляцького лісництва. За це всім їм наша вдячність!
    І ось довгоочікуваний день змагань. Задовго до старту потяглися автомобілі і велосипеди, мокіки і піхота. «Засвітились» тут представники Бутенок, Канав, Жуків, Куст-Кущів, Шенгурів, Кобеляк – вся карта району! Як потім стало відомо, цьогорічні змагання по кількості учасників, а це 70 рибалок, – рекорд за останні 10-15 років.
    Отримавши щирі вітання голови Кобеляцької районної організації УТМР, Почесного члена УТМР Валентина Панічевського та ознайомившись з умовами змагання, рибальська братія обсіла береги ставка. І розпочалося дійство, яке важко описати. Адже кожен рибалка знає свої секрети і поділитися з іншим нізащо не погодиться.
    Рибальська династія Дяченків з Бутенок насилу донесла до берега цілу виварку принади. Пахло так, що коропи аж приплямкували з води!
    Відомий кобелячанин Микола Теренін свої снасті доручив синові Родіонові, а сам підсів з Василем Фещенком до принади, яку вони розклали на березі. Правда, батькові доводилося частенько відволікатися від серйозного діла, бо синові гачки чомусь ловили то вербову гілку, то батькове вухо.
    А Олександр Мосур кілька разів пірнав у воду. Судді грішним ділом подумали, що він чіпляє на гачки заздалегідь придбаних коропів і хотіли зняти рабалку зі змагання. Та виявилось, що чоловік просто заготовляє водянику (тріски, гілля, пеньки) на випадок проблеми з газом, буде чим в хаті протопити взимку.
    Команда з Кобеляцької дільниці зв’язку між собою перестукувалась лише азбукою Морзе – от що значить професіонали!
    Сім’я Сабадилів – дід Володимир Петрович, син Роман та онук В’ячеслав Романович – знані рибалки від діда-прадіда, замаскувалися в зарослях очерету, мов партизани, і тільки пахощі сала та ковбаси видавали місце їхньої дислокації.
    У сімейній команді Протасів верховодила (як у всіх справжніх сім’ях) мати – Таїса Миколаївна. І, як казав колишній генсек Михайло Сергійович, «і ето правільно, товаріщі!». Ніякого тому консенсусу, плюралізму! Сиділи Протаси-чоловіки тихо, як миші. Так і поїхали тихенько.
    Багато ще цікавого можна було б повідати про учасників змагання, та, на жаль, часу не вистачило, бо вже заароматила навкруги рибальська юшка. Визнані авторитети, випускники кулінарного технікуму Володимир Сагань та Володимир Москалець під пильним оком Валентина Панічевського змусили всіх змотувати рибальські причандали і хутчіш чимчикувати на берег до святкового столу. І поки юшку розливали у миски, суддівська бригада оголосила підсумки змагання.
    Чемпіоном 2008 року з лову риби поплавковою вудкою став житель Канав Григорій Репін, його улов і поштучно, і на ваги, і на якість перевершив усіх. Несподіванкою для всіх здорових дядьків, мудрих і знаних рибалок друге місце виборов вже згадуваний Славік Сабадил. Цікаво, що по кількості зловленої риби він один на один став поруч з чемпіоном. Підвела хлопчину якість. А третім призером по праву став неодноразовий переможець подібних змагань Олег Бриль з дільниці зв’язку. Серед команд переможцями визнані: перше місце – колектив Кобеляцької дільниці зв’язку (голова Олег Ященко), друге місце посіла команда бутенківської первинної організації УТМР (голова Олександр Пулярт), а третє місце виборола кобеляцька міська організація УТМР №2 (голова Дмитро Срібний).
    Грамоти і подяки отримали Володимир Жуков, Анатолій Близнюк, Володимир Сагань, Родіон Теренін. Юні риболови, серед яких найбільше було з місцевої округи, отримали довідники з лову риби та садочки для риби.
    Звучать тости, перші, звичайно, за свято, за рибалку. Володимир Жуков третій тост пропонує за жінок. Ось так, наші любі, милі, красиві! Ми навіть в такій серйозній справі, як риболовля, не забуваємо про вас!
    Микола Теренін все бідкався, що якби не останнє весілля, де він гостював, то грати б йому на баяні за таким святковим столом. На жаль, баянна проблема супроводжує Миколу на кожному кроці. Як весілля – так і нема струменту. Каже, що в нашому районі дістати баян – проблема номер один.
    Та баян не знагодився, бо через мить всю округу заполонили тьохкання солов’я і переливи гармошки. Це на свято завітали кобеляцькі істинно народні музики Віктор Фесюра та Володимир Заїка на чолі з секретарем Кобеляцької міської ради (він же кобеляцький Солов’яненко, за визнанням академіка, Героя України Анатолія Авдієвського) Сергієм Галушком.
    Ось так, під юшку і пісню, завершилось свято рибалок. Впевнений, що кожен, хто побував на святі, залишив тут частку своєї душі і їхав додому з мрією ще завітати до цього чарівного куточка рідної кобеляцької природи.
    Дмитро Срібний,
    старший єгер ГМРГ

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1014 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net