Вівторок, 30.04.2024, 00:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 23 » Цінам – СТОП!



    Цінам – СТОП!
    09:39

    Візит представників Північноатлантичного альянсу в Україну, інфляційні ризики та методи примноження доходів – ці теми перебували у центрі уваги української преси.

    Делегація НАТО на чолі з Генеральним секретарем Яапом де Хооп Схеффером відвідала Україну на початку минулого тижня, чим викликала хвилю протестів з боку затятих противників приєднання України до цієї організації. На арену політичного цирку вийшла із забуття Наталія Вітренко, щоб сказати своє грізне "НАТО – Нет!".

    Як пише видання "Киевские ведомости", виступ Вітренко та її прибічників відрізнявся цього разу неабиякою креативністю. Разом вони співали "Пусть ярость благородная..." і влаштували справжнє шоу з імпровізацією похорону Альянсу, спаленням натівського прапору за допомогою одеколону і розмальованими поросятами. Неподалік від них прихильники вступу України в НАТО влаштували мітинг, який плавно перетворився у дискотеку. Утім, представників Брюсселя ці акції не налякали – Яап де Хооп Схеффер назвав їх свідченням демократії. Що ж стосується подальшої співпраці нашої держави та Альянсу, Яап де Хооп Схеффер пообіцяв надати Києву допомогу у реформуванні оборонного комплексу. Як зазначає видання, Генсек НАТО перебував в Україні на особисте запрошення Віктора Ющенка, який сподівається на отримання Україною Плану дій щодо членства в НАТО у грудні цього року за підсумками зустрічі лідерів країн-членів Альянсу. Віктор Ющенко переживає, що без членства у НАТО Україна не зможе бути справді незалежною і вільною, а її територія – цілісною. Головний натівець запевнив президента, що рішення про надання Україні ПДЧ залежатиме лише від позиції членів Альянсу і на нього не впливатиме жодним чином позиція Росії. Остання поспішила попередити Київ про низку негативних наслідків вступу України в НАТО. Віце-прем’єр Росії Сергій Іванов зазначив, що разом з НАТО Україна може попрощатися з безвізовим режимом з Росією та з налагодженими українсько-російськими зв’язками у галузі військово-промислового комплексу.

    Уряд тим часом продовжував боротися з підвищенням цін, яке зафіксоване на м’ясо птиці. Юлія Тимошенко доручила податковій та інспекції з контролю за цінами перевірити обґрунтованість подорожчань. Як пише видання "КоммерсантЪ", заяві прем’єр-міністра передувало кілька закритих засідань уряду, на яких представники економічного блоку Кабміну стверджували, що низка виробників м’яса птиці штучно піднімають ціни на свою продукцію. Крім того, інспекція з контролю за цінами відзвітувала, що кілька крупних підприємств допустили порушення при формуванні цін, не врахувавши у собівартість продукції дотації.

    Зважаючи на ці факти Міністерство економіки запропонувало уряду дозволити місцевій владі обмежувати рентабельність на виробництво м’яса птиці. Самі виробники коментувати заяви чиновників відмовились. За них усе сказав голова Союзу птахівників Олександр Бакуменко, який пояснив, що навряд чи найближчим часом курятина дешевшатиме, оскільки високими залишаються ціни на основні компоненти виробництва.

    Але уряд не втрачає надії на зниження цін. Минулого тижня Кабмін дозволив продавати м’ясо та борошно з Держкомрезерву підприємствам роздрібної торгівлі. Як зазначає "КоммерсантЪ", раніше комітет мав право продавати запаси м’яса лише через державне підприємство "Ресурспостач" м’ясопереробним компаніям. На останньому засіданні урядовці вирішили розширити перелік цих компаній. За рахунок інтервенції Кабмін сподівається заморозити ціни на м’ясо та утримати їх на цьому рівні до кінця року. Торговці тим часом повідомили, що готові купувати дешеву продукцію з Держкомрезерву тільки за умови її високої якості. Особливо це стосується м’яса.

    Ключовим питанням залишається те, чи вдасться Кабміну утримати річну інфляцію на рівні своїх прогнозів у 15-16%. Експерти, яких опитало видання "Деловая столица", впевнені, що це малоймовірно. На їхню думку, Кабмін та Нацбанк не встигнуть за короткий проміжок часу реалізувати свої плани щодо утримання цін і рівень інфляції за підсумками року складе близько 20%.

    Деякі банкіри називають і цифру 21%, зважаючи на очікування підняття тарифів на комунальні послуги. Песимістично налаштовані і міжнародні експерти, які наразі понизили кредитний рейтинг України, що призведе до подорожчання зовнішніх запозичень для емітентів та погіршить привабливість українських компаній для інвесторів. Експерти затаїли подих і уважно спостерігають тепер як відреагує у цій ситуації українська промисловість. Поки що вона демонструє непогані показники, але є кілька серйозних чинників, які створюють ризики. По-перше, це зростання витрат промисловців на зарплати в умовах інфляції. Необхідність постійного збільшення оплати праці може знизити темпи росту виробництва. А по-друге, це антиінфляційні заходи Нацбанку, в результаті яких скорочується кредитування і відповідно гальмується розвиток нових проектів.

    До речі, наслідки боротьби НБУ з інфляцією почали розгрібати тепер страховики. У зв’язку зі зменшенням обсягів кредитування, страхові компанії втрачають клієнтів і побоюються, що на кінець року недобір страхових премій сягне 50%. В цілому, щомісячні втрати можуть складати сотні мільйонів гривень. Більш менш сухими з такої ситуації вийдуть лідери страхового ринку, які зможуть впоратися зі збитками, а от невеликі компанії ризикують опинитися на межі банкрутства, - прогнозують експерти, яких опитало видання "Дело". Хоча вони відзначають і деякі позитивні моменти у нинішніх обставинах – це те, що падіння обсягів банкострахування має підштовхнути компанії до розвитку нових каналів продажів. Як результат – вони почнуть впроваджувати альтернативні методи надання страхових послуг.


    Боротьба з інфляцією зачепила і тисячі тих українців, які наразі продовжують сплачувати кредити. Як пише видання "Сегодня", останнім часом людям надходять повідомлення від банків про підвищення ставок за вже виданими кредитами. І хоча фінансові установи пояснюють, що усьому причиною є дії НБУ, але нікому від цього не легше. Найбільше постраждали власники кредитних карток Visa Gold в Universal Bank, які раніше мали 22%, а тепер отримали 30%. В "Укрсоцбанку", приміром, ставки на іпотеку зросли на 1-2%, і представники банку зазначили, що подорожчання триватиме і надалі особливо що стосується кредитів у гривні, якої дуже не вистачає. У "ПриватБанку" запевнили, що зараз подорожчали лише кредити для юридичних осіб. Серед клієнтів банків, пише видання, між тим ходять чутки про наявність змови між банками, мовляв, вони спочатку залучили клієнтів за рахунок низьких ставок, а зараз їх усі підняли. Утім, на думку деяких експертів, навряд чи в цьому випадку має місце змова і причина підняття ставок криється у тому, що банкам доводиться на міжбанку рахувати гроші за більш високими ставками, ніж раніше. Чи може клієнт якось підстрахуватися у цьому випадку?! Видання "Сегодня" зазначає, що ні, бо в усіх кредитних угодах прописане право фінансової установи підвищувати ставки у кризових ситуаціях. Єдине, що можна зробити, – це переоформити кредит в іншому банку, у якого залишаються більш привабливі умови.

    В умовах постійних інфляційних ризиків серед українців стає все більш поширене відкриття депозитів. Хоча, зважаючи на те, що між прогнозованим показником інфляції за рік та відсотками за депозитами зовсім невелика різниця, українці шукають більш вигідні варіанти вкладення грошей. Наразі в центрі уваги інвестиційні фонди, які часто пропонують прибуток від 30 до 70%, якщо не більше. Видання "24" охолоджує гарячі голови, які вже кинулися нести свої гроші в інвестиційні фонди, і застерігає, що у цій справі є багато нюансів. По-перше, за надійністю фонди програють банкам. Якщо компанія, в яку інвестиційний фонд вклав кошти клієнта, має хороші показники прибутку, тоді людина може спокійно отримати свої обіцяні відсотки. Але, якщо компанія закінчила рік у мінус, тоді в кращому випадку вдасться тільки повернути свій вклад. По-друге, вкладаючи гроші у фонд, клієнт не застрахований від банкрутства фонду, тобто є великий ризик взагалі втратити все. Тому потрібно дуже обережно підходити до вибору фонду і віддавати перевагу авторитетним гравцям ринку. Експерти з Українського інституту економічних досліджень зазначають, що причина такого підвищеного ризику у тому, що фондовий ринок в Україні дуже молодий, тому поки що навіть не створений механізм страхування клієнту. Відсутній і об’єктивний рейтинг, за яким клієнти могли б оцінити фонд.

    Між іншим, за інформацією видання "Экономические известия" від початку року фондовий ринок демонструє стале падіння. Минулого тижня індекс Першої фондової торгової системи, яка є найбільшою системою цінних паперів, досягнув чергового рекордного мінімуму. Експерти вкотре переконують, що ринок вже готовий до зростання, але, як саркастично зазначає видання, прогнози про збільшення прибутковості інвестиційних фондів тривають вже давно і управляючим постійно щось заважає – то чергове падіння на світовій біржі, то нестача коштів в Україні, то чиїсь маніпуляції з активами компаній, і навіть літо. А представники деяких фондів пов’язують рівень своєї прибутковості навіть з чемпіонатом Європи з футболу, мовляв, змагання закінчаться і доходи підуть угору.

    Зі всього цього можна зробити тільки один висновок – без ґрунтовних знань щодо принципів роботи фондів, краще з ними зв’язуватися. Щоб потім не шкодувати.

    Олександра Лебедєва. INTV

    http://www.intv-inter.ne

    Категорія: Новини України | Переглядів: 966 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net