Неділя, 05.05.2024, 23:08
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5573
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 26 » Громадські роботи як кримінальне покарання



    Громадські роботи як кримінальне покарання
    16:23
    Днями автор статті завітала до кримінально–виконавчої інспекції (КВІ) й була приємно здивована. Пройшов рік з часу нашої останньої зустрічі з працівниками КВІ, завдяки їх зусиллям кабінет покращав, став, так сказати, соліднішим. Інспекція живе, працює, виконує вироки.
    Як розповів старший інспектор Валерій Скорик, головним завданням КВІ є контроль за засудженими людьми, які звільнені від реальної міри покарання з призначенням їм іспитового строку.
    - Одним із видів кримінальних покарань є громадські роботи, - говорить Валерій Скорик. - Це покарання - альтернатива позбавленню волі, воно було введене в дію Кримінальним кодексом України від 5 квітня 2001 року. Покарання це досить м'яке, але, на мою думку, ефективне, як для суспільства, так і для самого засудженого. Поясню: для суспільства - в тому,що засуджений приносить якусь користь для місцевої громади, а для самого покараного - в тому, що не кожному до вподоби працювати примусово з віником чи лопатою на виду у громади, знайомих, друзів в якості засудженого до такого покарання і це, можливо, деяких громадян наведе на думку, що злочини вчиняти не слід, навіть невеликої тяжкості.
    15 квітня 2008 року Президент України В.Ющенко підписав Закон «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо гуманізації кримінальної відповідальності», в якому значне місце займає покарання у виді громадських робіт, і тому це покарання надалі буде застосовуватися судами набагато частіше.
    - Валерію Андрійовичу, розкажіть, будь ласка, про особливості даного виду покарань.
    - Це покарання закріплене законодавчо статею 56 Кримінального кодексу України та для неповнолітніх засуджених – статею 100 Кримінального кодексу України. Громадські роботи полягають у виконанні засудженими у вільний від роботи та навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування. Громадські роботи встановлюються на строк від 60 до 240 годин і відбуваються не більше як 4 години на день, а для неповнолітніх засуджених - від 30 до 120 годин і тривалість виконання для них не перевищує 2 години на день. Покарання повинно відбуватися за місцем проживання засудженого. Для засуджених жителів Кобеляк та прилеглих сільських рад – Підгорянська та інші – громадські роботи виконуються на базі комунального підприємства «Міська сервісна служба», з якою у нас є досвід співпраці, складена домовленість з Кобеляцькою міською радою. Для жителів віддалених сіл Кобеляцького району покарання буде проходити при сільській раді, на території якої вони проживають. Проблем з сільськими радами у нас з цього питання теж не виникало.
    - На яких роботах задіяні засуджені?
    - Це роботи, які не потребують спеціальних знань та кваліфікації, роботи, які не вважаються тяжкими. Тобто це найпростіші, але необхідні роботи: прибирання вулиць, фарбування, побілка тощо. Але для виконання і цих робіт з засудженими проводяться інструктажі з техніки безпеки, складаються графіки роботи, табелі й інша необхідна документація. Як уже було сказано, це безоплатні роботи.
    - Валерію Андрійовичу, а якщо особа ухиляється від громадських робіт?
    - На жаль, не всі засуджені законослухняні і тому бувають і такі випадки, - мовив старший інспектор. - При порушенні засудженим умов відбування громадських робіт (їх визначає частина 3 статті 40 Кримінально-виконавчого кодексу України) кримінально-виконавча інспекція стосовно таких осіб направляє матеріали до прокуратури району про порушення
    кримінальної справи за статтею 389 Кримінального кодексу Украни, яка передбачає вже більш суворіші санкції у виді арешту до 6 місяців або обмеження волі до 3 років, яке відбувається у виправних центрах.
    - Якщо виникають проблеми з органами, які визначають місця відбування покарання, тобто, якщо не помиляюсь, з органами місцевого самоврядування, то де відбувають покарання засуджені? На яких підприємствах, організаціях?
    - Відповідальність вказаних осіб, а це будуть завжди посадові особи, передбачає стаття 382 Кримінального кодексу України, - пояснив Валерій Скорик. - При порушенні вимог статті 39 Кримінально-виконавчого кодексу України інспекція на керівника даної установи теж направляє подання до прокуратури району про порушення кримінальної справи. Думаю, що це неприємна річ для посадової особи. Але на даний час таких випадків ще не було і, сподіваюсь, не буде. Нам потрібно співпрацювати, а не порушувати закон.
    - Дякую за розмову, до наступної зустрічі!

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 901 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net