Понеділок, 06.05.2024, 11:06
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5576
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 26 » Покарані за ініціативу?



    Покарані за ініціативу?
    16:28
    Весь колектив дитсадка «Світлячок» обурений відповіддю керівника міської ради в попередньому номері «ЕК» на запитання Аліни Савченко, яка, до речі, водила старшого сина в наш дитсадок, і, наскільки нам відомо, претензій стосовно виховання сина в неї не було. Не зрозуміло, за що керівництво міської ради вирішило вживати оргвисновки, тобто знімати з посади нашого керівника. За те, що дитсадок не гумовий і не може прийняти всіх бажаючих?! Це абсурд! Існує Закон «Про дошкільну освіту», в якому чітко визначено норми відносно кількості дітей в кожній віковій групі: ст. 14 п. 2 Закону мовить: «Наповнюваність груп у дошкільних навчальних закладах становить: для дітей віком до трьох років - до 15 осіб, для дітей віком від трьох до шести років - до 20 осіб». І О.М.Ісип підтверджував той факт, що в нашому дитсадку групи переповнені. В дошкільному закладі «Золотий півник» дванадцять груп, чому ж не відкрити три непрацюючі групи, надати людям роботу, а дітям - міста в садочку?!
    А хто-небудь подумав про вихователів, які відповідають за життя кожної дитини? Про який процес виховання і навчання може йти мова, якщо в групі 25-30 і більше дітей, про який індивідуальний підхід до кожної дитини, про розвиток індивідуальних здібностей, про можливість спілкування окремо з кожною дитиною можна говорити? А ми впевнені, що і батьки дошкільнят, які відвідують наш дитсадок, будуть проти поповнення груп вище зазначених норм. Як всім відомо, скарг немає на того, хто нічого не робить, і Олександр Михайлович добре це розуміє.
    За 5 років під керівництвом Хряпи Л.К. наш дитсадок став ще більш затишним, більш технічно оснащеним закладом для діток. Лілія Костянтинівна не сиділа на місці, а завжди самотужки шукала і знаходила шляхи вирішення проблем, а іноді і сама собі їх створювала. Це стосується дитячих ліжок. Ну спали собі діти на доісторичних розкладачках, ну ремонтували їх батьки кожного року без явного бажання, ну прогиналися спини у дітей та важко було няням і вихователям кожного дня складати, розкладати 20-25 штук, то хай би і було собі так далі, але керівнику мріялось зробити і для дітей краще, і полегшити працю дорослих. В усіх групах тепер стоять сучасні ліжка.
    У дитсадку для дітей створені домашні умови, так за батьківські кошти придбано і килимове покриття в кожну групу, і пилососи, щоб пилом діти не дихали, придбано новий посуд для харчування дітей, дві сучасні праски, замінено гардини. Завдяки спонсорам Касьяну М.А. та Василенко Т. були придбані жалюзі на вікна у кожну групу, а Терновий І.К. подарував дитячому садку пральну машинку-автомат. Ми працюємо разом, наш колектив і батьки, які завжди приходять нам на допомогу, тому що разом ми робимо одну добру справу - виховуємо наших дітей. А ініціатором всіх нововведень завжди виступає наша завідуюча і вона ніколи не заспокоїться, поки не втілить в життя те, що задумала.
    Вихователь жива людина, і фізично, і морально не в змозі плідно працювати з переповненою групою, адже наша мета - виховання здорових фізично і морально маленьких українців, а з великою кількістю дітей вихователю ніколи зазирнути в душу дитини, пізнати її, допомогти щось зрозуміти, побачити в ній здібності і не дати їм згаснути, бо вихователь насамперед відповідає за життя дітей.
    А скільки завідуюча вирішувала проблеми із каналізацією. В групах замінені старі допотопні труби на сучасні, і тепер діти користуються чистою водою без «ароматів» старих труб.
    Вже декілька років ми самі вирішуємо свої проблеми, ремонти робимо власноруч: працюємо малярами і штукатурами і т.д., а раніше міська рада надавала людей з біржі. Ми можемо і хочемо працювати і не любимо скаржитись, хоч і досі на серці є образа за те, що всі педагоги в Україні отримують премії, а ми ж не з того тіста зроблені...
    Працюючи на заміні шість годин, ми отримуємо оплату лише за три години. Виходить, що відпрацювавши три години, за які платять, дітей відводити у міську раду? Якщо захворіла колега, ми працюємо на заміні перші п'ять днів безкоштовно. Чому?
    Ми любимо свою роботу і вміємо працювати, і в наш дитсадок ми йдемо до дітей з усмішками і добрим серцем, відкритим для кожної дитини, тому що завідуюча створила нам сприятливі умови праці, є справедливою, рішучою, наполегливою і доброю водночас, хазяйновитою людиною, і ми не дозволимо нікому нас ображати, бо ми повинні виховувати найдорожчий скарб -дітей, дбати про них, виховувати, вчити любити цей світ, і не дай Боже їм пізнати щось погане.


    З повагою, колектив
    дитсадка «Світлячок»

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 802 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net