Понеділок, 06.05.2024, 12:11
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5576
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 26 » Дошкілля зірка вічно щоб горіла…



    Дошкілля зірка вічно щоб горіла…
    16:30
    «Виховуйте дитину так, щоб у неї були цінності душі»
    В.О.Сухомлинський


    Наукові дослідження переконливо доводять, що дитина повинна перебувати під постійним впливом матеріальної діяльності та духовної культури свого народу. Саме такий шлях є запорукою виховання національно свідомих громадян. Навчання і виховання це теоретичне і практичне засвоєння народної духовності, без чого дитина втрачає культурно-історичне коріння, відчуття належності до рідного народу. Тому має бути відроджена і збагачена сучасними цінностями цілісна національна система навчання і виховання.
    Нещодавно в Кобеляках у відділі освіти та у Білицькому дошкільному навчальному закладі «Дзвіночок» відбулася обласна інструктивно-методична нарада «Організація навчально-виховної роботи в сільських малокомплектних дошкільних навчальних закладах.
    В роботі наради прийняли участь методисти дошкільної освіти районного та міського методичних кабінетів, керівники методоб’єднань завідувачів та методистів дошкільних навчальних закладів області. Відкрила нараду Ольга Сімон, методист дошкільної освіти ПОІППО імені М.В.Остроградського. Про навчально-виховні заклади Кобеляцького району, проблеми та перспективи, сучасний стан сільських малокомплектних дошкільних закладів присутніх ознайомили Наталія Коваль, начальник відділу освіти Кобеляцької районної державної адміністрації, Алла Мужайло, завідуюча РМК, Лідія Плужник, заступник голови районної державної адміністрації та Олександр Міщенко, керівник апарату районної ради.
    До уваги учасників наради широко представлена була виставка педагогічних доробок, дидактичних матеріалів, посібників, ігрового матеріалу вихователів дошкільних навчальних закладів Кобеляцького району.
    Методист дошкільної освіти Кобеляцького районного методичного кабінету Галина Каракуця презентувала інформаційні та відеоматеріали про стан дошкільної освіти Кобеляцького району. По вирішенню проблеми планування навчально-виховного процесу з дітьми в різновіковій групі в ДНЗ Гадяцького району ознайомила учасників Неминуща Вікторія, методист Гадяцького методкабінету. Дуже цікавий матеріал по організації фізичного виховання дошкільнят у малокомплектних дитячих садочках Лубенського району підготувала Марія Гайдей, теж методист.
    Використання спадщини В.О. Сухомлиснького у вирішенні проблеми наступності між дошкіллям та початковою школою презентувала Кругова Таісія, завідувачка дитячим садком №4 смт. Решетилівка.
    Для того, щоб учасники наради ближче познайомилися з роботою дошкільників в малокомплектних дошкільних закладах Кобеляччини, було запропоновано відвідати білицький дитячий садок «Дзвіночок». Радо зустріли гостей завідуюча Любов Чернова та селищний голова Юрій Латиш. Він і розповів про плани та завдання щодо дошкільної установи. Любов Іванівна повідала історію виникнення закладу, про його роботу, запропонувала відеозйомку «Хочемо бачити дітей щасливими». А маленькі «джентельмени» привітали учасників наради цікавими виступами та подарували кожному на згадку «усмішки», виготовлені власноруч.
    Нарада відбувалася в кінці навчального року, тож присутнім запропонували переглянути випускне свято «Прощавай, садок дитячий». Свято було чудове, діти дуже добре співали, танцювали ритмічні таночки, розповідали гуморески. Адже це для них – перший в житті випускний, перший випускний вальс. Всі, і діти, і глядачі, були приємно здивовані майстерно зіграним ігровим моментом, артистично виконаним Карлсоном (Іриною Кривоніс) та пані Шапокляк (Марією Бровко).
    В кінці свята головний спеціаліст відділу освіти Світлана Ніколенко привітала дітей і вручила підбірку навчального та ігрового матеріалу для вихованців дитячого закладу.
    Велика вдячність колективу білицького «Дзіночка», селищному голові В.П.Латишу та всім, хто не стоїть осторонь проблеми дошкілля Кобеляччини, за представлення нашого району в такому ракурсі.


    Леся РУДЕНКО,
    керівник районних методичних об’єднань вихователів Кобеляцького району
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2830 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net