Понеділок, 06.05.2024, 03:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5573
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 26 » Переможець Євро-2012



    Переможець Євро-2012
    16:36
    23 червня Київська міськадміністрація погоджувала умови демонтажу торгового центру «Троїцький». Цей об'єкт зводила фірма «Юджін», підконтрольна бізнесмену Вадиму Новінському. Конфлікт навколо торгового центру виник після того як Україна виграла право проведення «Євро-2012». Президент УЕФА Мішель Платіні категорично заявив, що якщо споруда перед головним стадіоном країни не буде знесена, матчі чемпіонату Європи в Києві проводитися не будуть. На думку футбольних урядовців, «Троїцький» загрожував безпеці відвідувачів стадіону.
    Переговори з власником будівництва, який вимагав значної компенсації, затягувалися. Рік консультацій закінчився практично нічим. Але буквально за день до контрольного візиту інспекторів УЕФА до Києва власті пішли на умови забудовника.
    За демонтаж «Троїцького» компанія Новінського одержить близько 80 гектарів в районі Національного виставкового комплексу «Експоцентр України». Експерти називають цю ділянку одним з найвигідніших варіантів. Він розташований в зеленій зоні столиці, а його вартість оцінюється як мінімум в 400 мільйонів доларів.
    Варто нагадати, що площа скандальної забудови біля НСК «Олімпійський» складає всього лише 7 гектарів. А Вадим Новінський, що купив недобудований торговий центр минулого року, виклав за нього, за даними аналітиків, не більше 40 мільйонів доларів.
    Вадим Новінській поклав око на «Троїцький» відразу після перемоги сумісної українсько-польської заявки на проведення «Євро-2012». Влітку минулого року «Смарт-холдинг», підконтрольний цьому бізнесмену, придбав 50% скандального ТРЦ у литовської компанії «Hanner». За експертними оцінками, вартість операції склала порядка 20 мільйонів доларів. У березні нинішнього року Новінський докуповував 50% акцій, що залишилися у компанії «Нест». Відразу після покупки представники «Смарт-холдинга» заявили про те, що ТРЦ не зноситимуть до тих пір, поки Київ не запропонує адекватну ділянку.
    Боротьба за ділянку
    Офіційне підписання угоди між міськадміністрацією, «Юджіном» і Державним управлінням справами, якому і належить майно «Експоцентру», повинне відбутися на днях. «На ньому будуть присутні Президент і віце-прем'єр Іван Васюник», — повідомив перший заступник глави міськадміністрації Анатолій Голубченко. За його словами, підготовлений вже проект угоди, і його уважно вивчають юридичні департаменти всіх трьох сторін. У самому «Смарт-холдінгу» підписання договору не коментують. «Йде діалог. І поки він не закінчився, говорити про що-небудь рано», — заявила вчора прес-секретар компанії Ірина Харченко.
    Джерело «СПРАВИ» в Київській міськадміністрації розказує, що «Смарт-холдинг» спочатку був зацікавлений саме в цій ділянці. «Компанії пропонувалося багато варіантів, але тільки за пропозицією по виділенню цієї ділянки послідувало підписання угоди», — говорить джерело. Генеральний директор агентства нерухомості «Український будинок» Руслан Безуглий оцінює приблизну вартість ділянки, виділеної «Юджіну», в 1,5-2 мільярди гривень. «Все залежить від того, що на цій ділянці будуватиметься. Якщо це буде комерційна нерухомість, вартість складе 2 мільярди, якщо розважальний центр — менше», — вважає експерт.
    Знос настане
    Згідно з умовами договору, ДУС передає частину майна «Експоцентру» Київській міськадміністрації. Після цього столичні власті своїм рішенням передають 80 гектарів компанії «Юджін». Проте земля переходить у власність міста від Держуправління справами небезкоштовно. Протягом декількох років місцева влада вимушена виплачувати 220 мільйонів гривень компенсації по частинах. За словами Анатолія Голубченка, виплати здійснюватимуться за рахунок бюджетних грошей і цього року складуть близько 30 мільйонів гривень. «Це успіх, що нам і Держуправлінню справами вдалося домовитися про таку суму. Спочатку вона була такою ж, тільки в доларах», — підкреслив Голубченко.
    У суму компенсації вже включена вартість робіт по демонтажу «Троїцького». Вона складає 21,4 мільйона гривень. Керувати роботами буде компанія «Агропромислова група». Вчора її представник Віталій Гандрабура заявив про готовність почати роботи. Проте їх старту заважають невирішені юридичні питання. «Ми ще офіційно не є підрядником, потрібно підписати угоду. Як тільки воно буде підписане, відразу приступимо до робіт», — говорить Гандрабура.
    Раніше підрядником робіт по демонтажу була компанія «Метробуд». Але Голубченко усунув компанію від участі в проекті, оскільки вона протягом трьох місяців не займалася його реалізацією. Разом з тим, «Метробуд» залишився підрядником по проведенню робіт в підземній частині «Троїцького». Вона, згідно з умовами проекту договору, залишається у власності компанії «Юджін».

    За матеріалами газети «Дело»
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1103 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net