Понеділок, 29.04.2024, 19:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Червень » 27 » Пристрої майбутнього



    Пристрої майбутнього
    10:34
    Молоді люди закоханої в усілякі електронні ґаджети Японії просто жити не можуть без мобільних телефонів. Воно й не дивно, адже тут стільникові перетворилися на справжні комунікаційні та мультимедійні центри у кишені. Проте, не зважаючи на різнобічність функцій телефону, фани технологій постійно вимагають більшого. Дехто, наприклад, волів би набирати текстові повідомлення голосом.
    Інженери одного з найбільших операторів мобільного зв'язку країни - NTT DoCoMo експериментують з новими способами використання мобільних та інших електронних засобів, розробляючи пристрої, без яких неможливо буде обійтися у майбутньому.
    Дослідник Хіроюкі Манабе має на голові величезні навушники, під'єднані дротами до комп'ютера. Ця система дозволяє робити гучнішим звук на цифровому музичному плеєрі завдяки лише рухові очей. Різкий же рух вправо двічі призводить до перемотування вперед.
    Нова технологія обіцяє також навчити мобільні телефони зчитувати штрих-коди, які використовують в Японії, наприклад, для отримання інформації про продукти чи завантаження музики. Для цього користувачу достатньо буде просто пильно на них дивитися. Зробити це дозволяє інтегрована в навушники камера. Завдяки їй науковці вже навчилися завантажувати на стільниковий інформацію про виріб, на оптичному коді якого людина сфокусувала свій погляд.
    Щоб це стало можливим, вчені використали так звані електроокулограмні сенсори та вмонтували всередину навушників чипи, які фіксують електричну активність, пов'язану з рухом очей.
    Доктор Масаакі Фукумото, інженер компанії NTT DoCoMo, каже, що досягнення його команди полягає в опануванні ледь вловимих електросигналів, завдяки чому зникає потреба надягати винахід безпосередньо на очі.
    Масаакі Фукумото (інженер-пошуковець групи передових досліджень, NTT DoCoMo): “Сьогодні для цього вам потрібно дістати телефон, перейти в режим камери та зробити фото, а це чимало мороки. Однак з новими навушниками ви зчитуєте дані зі штрих-коду на мобільний, просто уважно дивлячись на нього. Усю інформацію можна отримати без жодного поруху руками“.
    Ще один винахід доктора Фукумото - Yubi-Wa, портативний бездротовий засіб зв'язку у формі кільця та розміром, як м'ячик для пінг-понгу. Коли користувач вставляє палець у вухо, звук у вигляді вібрацій проходить по кістках, знову перетворюючись на звук у внутрішньому вусі.
    Іншою ж модифікацією цієї новинки є наручний годинник, який фіксує удари великого та вказівного пальців між собою та працює в якості пульта дистанційного управління до такої апаратури, як DVD-плеєр.
    Масаакі Фукумото (інженер-пошуковець групи передових досліджень, NTT DoCoMo): “В наших пошуках ми намагаємося уявити, як виглядатимуть мобільні телефони майбутнього. Одним з ключів є концепт портативних технологій. Наша ідея полягає у створенні маленьких ґаджетів розміром зі звичайні аксесуари, які легко проникають в наше повсякденне життя. Ми досліджуємо, які пристрої ми носитимемо і на що їх вдягатимемо через 10-20 років еволюції стільникових засобів“.
    Усі ці дивовижні винаходи говорять про одне: минули ті дні, коли технології були громіздкими та незграбними. Однак коли ці новинки матеріалізуються у щось готове до продажу, можна лише здогадуватися.

    http://24tv.com.ua
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 1012 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net