Субота, 04.05.2024, 01:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 9 » «Американська демократія народилася з вадою» – Кондоліза Райс



    «Американська демократія народилася з вадою» – Кондоліза Райс
    10:02

    Співробітники радіо Вільна Європа/Радіо Свобода звикли до того, що до нас приїжджають гості і нас хвалять, а хвалять нас за те, що ми є носіями свободи та правди. До таких похвал можна ставитися критично, або навпаки, можна радіти і пишатися тим, що працюєш на радіостанції, яка має славне минуле і яка допомогла мільйонам людей зберегти дух свободи у їхніх серцях.

    Саме такі речі усім тут, на Свободі, сьогодні говорила держсекретар США Кондоліза Райс, завітавши до нас після того, як вона та міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберґ підписали угоду, за якою в Чехії збудують радарну станцію протиракетної оборони.

    Слухаючи Свободу та Вільну Європу за часів комунізму, люди заявляли про свою власну свободу. Свободу не знищиш, бо свобода живе не в коридорах влади, а в людських серцях. Свободу і волю можна відкласти, але її не можна заперечити. Великою драмою історії є те, що свобода не зазнає поразки. Такі слова пролунали з вуст Кондолізи Райс сьогодні.

    Удосконалення демократії – це тривалий процес

    Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода розташовані в будинку колишнього чехословацького комуністичного парламенту. Хто б подумав, що колись у цьому будинку виступатиме держсекретар США, сказала пані Райс. Враховуючи цю драму історії, якою є свобода, продовжила вона свою думку, в нашому новому будинку так само, напевне, виступатимуть міністри Іраку, Ірану та Афганістану.

    Кондоліза Райс визнала, що американська демократія не була ідеальною. «Наша демократія мала ваду від народження, моїх предків вважали лише частково людьми», – нагадала вона, пригадуючи, що рабство існувало в ранній Америці поруч із високими поняттями волі та свободи, свободи слова, віровизнання. Саме ці провідні принципи Конституції Сполучених Штатів дали американцям відповідні інструменти для того, щоб цю демократію удосконалювати і ліквідувати таке зло, яким було рабство.

    Відповідаючи на запитання щодо розширення НАТО, американський держсекретар відверто сказала, що попри те, що НАТО не є загрозою для Росії, жоден російський президент не погодиться на розширення Альянсу. Але розширення – це справа НАТО, а не Росії, нагадала вона.

    А що робити з енергетичною безпекою і демократією, коли нафтомільйони збагачують тоталітарні режими і придушують демократію та свободу? Що може США сказати таким країнам,  запитав директор азербайджанської служби. Такі країни ніколи не будуть повноцінно розвиватися і ніколи не будуть частиною модерного світу, якщо їхня система правління та устрій — це система 18-го століття,  відповіла пані Райс.

    «Я вирішила, що прапор США має майоріти в Мінську»

    Кілька років тому Кондоліза Райс назвала Білорусь останньою диктатурою в Європі. За останні місяці дипломатична присутність США в цій країні радикально скоротилася. У Білорусі режим Лукашенка переслідує опозицію, заарештовує мирних демонстрантів, придушує права та свободи свого народу. Чому Сполучені Штати не розірвали дипломатичні стосунки з цією країною,  запитав директор білоруської служби.

    «Ми не розірвали дипломатичні стосунки з Білоруссю тому, що я не хотіла, щоб американський прапор перестав майоріти в Білорусі. Цей прапор є символом свободи», – наголосила Кондоліза Райс.

    Свобода іноді потребує багато часу. Але часом все просувається дуже швидко. Пані Райс пригадала, як 1989 року вона працювала в Білому домі президента Джорджа Буша-старшого. «Хто б міг уявити, що 2 роки пізніше, 1991-го, не стане Варшавського пакту, а 1992 року вже не буде Радянського Союзу?», – зауважила держсекретар.

    Пані Райс є природним оратором. Її теплий голос комунікує з тими словами, які вона вимовляє, вселяє переконливу віру в те, що вона говорить. Хочеться їй вірити. Але, мабуть, було б краще, якби її почули і повірили її словам не співробітники Радіо Свобода, а президенти Росії та Білорусі, Ірану та Зімбабве, Туркменистану та Узбекистану, Північної Кореї та Китаю — всіх тих країн, де свобода існує лише як абстрактне поняття в словниках. Свободівці давно живуть свободою.

    http://www.radiosvoboda.org
    Категорія: Новини світу | Переглядів: 694 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net