Середа, 08.05.2024, 04:35
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5590
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 10 » Чиї інтереси захищають міські депутати?



    Чиї інтереси захищають міські депутати?
    16:41
    Прочитала я статтю «Парку бути для громади» та й засумувала. Думаю, не буде в нас ні магазину, ні парку. Я зовсім не проти «зеленої» зони відпочинку, та чомусь сумніви мене беруть. Одразу ж пригадала заправку на «кругу». Скільки підписів збирав тодішній підприємець у громади, виготовляв проект, обіцяв із руїн лазні зробити красу. Ні, не дозволили, не проголосували. А автозаправна станція таки стоїть. А згодом почекали депутати рік-два, подумали та й погодилися. І всі зараз задоволені – і смітника нема, і дорога є, і освітлення. Та ще й прибуток в міський бюджет.
    Пам’ятаю, як депутати сумнівалися і заперечували по забудовах на площі Перемоги та вулиці Дніпропетровській. Теж збиралися всіма силами окультурювати парк і площу. Та стоять побудовані магазини, навколо яких і тротуар зроблено, і освітлення. І всім приємно. Є де й крам придбати, поїсти смачно, зачіску зробити. А парк Перемоги потроху окультурився, але ж його стан далекий до ідеального. Можливо, підприємці-забудовники наведуть там порядок, та й влада може з них спитати.
    А тепер повернемося до теми кафе «Молодіжного» і парку. Там ситуація подібна. Можливо, це не дуже вдале порівняння, але погодьтеся, правда в цьому є.
    Відмовили, обрубали, все!?
    Нова забудова, та ще в нашому містечку, - це завжди приємно. Це не просто десь квартиру переобладнали, чи реконструкцію старої забудови зробили, як більшість магазинів зараз функціонують. Ми повинні радіти, що інвестори з інших міст прагнуть будувати в нас, бажають вкладати гроші в наше місто. Може хочете підтримати нашого місцевого підприємця? Так хай цей підприємець останню шкуру з нас не здирає. Та чи вам розказувати, шановні депутати, самі знаєте, який у нас дорогий ринок. Тому конкуренція повинна існувати. І чим більше конкурентів, тим нам, громаді, краще!
    А про автостоянку діло буде. Рух фур з боку вузла зв’язку - теж загроза не менша для школярів. Та і 80 машин на зупинці для Кобеляк - це занадто. Більшість людей ходили б до магазину пішки, бо це ж центр.
    А щодо парку, то дерева вже старі, посадити б молоденькі. Ось вчора гуляю там з дитиною поблизу кафе «Молодіжного», суха гілка впала прямо на мене, добре, що не на малюка. Та як не окультурювався парк років десять, то, мабуть, ще стільки ж стоятиме. Кажете, коштами інвесторів, але який інвестор захоче свої гроші вкладати в парк, якщо його магазин в іншому місці. А ті кошти, що він вкладе в міський бюджет, як завжди, десь будуть потрібніші, до парку не дійдуть. Говорите, силами бажаючих? Згадаймо хоч парк «Піонерський». Який гарний був. І поприбирали, і майданчик ігровий для малюків зробили, відпочивай та милуйся. Та й де воно все? Залишки гойдалок ледве встигли в дитсадок перевезти. А «лежачі поліцейські», пам’ятник Леніну? Навіть урн для сміття поменшало. Як бачите, у нас більше бажаючих поламати, вкрасти, потрощити, аніж прибирати й окультурювати. Мабуть, охорона скрізь потрібна, а хто ж охоронятиме? А збудували б таки гарний супермаркет замість руїн кафе, і був би парк благоустроєний, доглянутий і освітлений. Хай  і трішки зменшився б у розмірах, але було б красиво і приємно відпочивати. Та й парків у нас і без того вистачає, якби хоч ті відновили.
    Та бачу, є в цій історії з будівництвом й інша сторона медалі. І парк - це тільки прикриття. Може, зачеплені чиїсь особисті інтереси у сфері бізнесу? Це ж таки як-не-як реальні конкуренти. А ми, жителі цього району, люди темні, далекі, не допетраємо що й до чого, будемо радіти так званому парку, безпечно ходити через дорогу, де й без того рух автомобілів постійний. Та щось нерадісно нам, бо одразу зрозуміли, що й до чого. А вам, шановні підприємці, нема чого боятися конкурентів. Якщо ви будете приваблювати покупців не тим, що ви єдині, а тим, що ви кращі, і ціни у вас доступніші.
    Буду закінчувати писати, розуміючи, що залишимося ми, жителі міста, в центрі без магазину. А в цьому районі живе багато молодих сімей, робочих людей, пенсіонерів. І щоб купити продукти, треба йти далеко. Ви говорите, для громади стараєтесь. А ми хто? Та у нас ніхто й не питав.
    Наостанок хочу сказати, що це не лише моя думка, а більшості жителів цього району. І всі ми не проти облаштування парку, адже нам, кобелячанам, ходити туди відпочивати з дітьми, сім’ями. Та всі ми також хочемо купувати продукти в гарному магазині, неподалік від нас. І все це можна сумістити, і парк, і супермаркет, і церкву, і спорткомплекс.
    Шановні депутати, сподіваємось на ваше розуміння і здоровий глузд. І прошу вас передумати. Зрозуміло, в цій бочці меду з маргарином є і ложка дьогтю. Але чи варто заради ложки дьогтю відмовлятися від цілої бочки меду?

    Софія СКРИЛЬНИК
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 752 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net