Всього: 3486 Нових сьогодні: 0 Нових учора: 0 Нових за тиждень: 0 Нових за місяць: 1 Із них: Новачків: 1111 Продвинутих: 2363 Журналістів: 5 Модераторів: 3 Адмінів: 4 Із них: Чоловіків: 2733 Жінок: 753
У ТОВ «Кобеляцький комбікормовий завод» закінчується маркетинговий рік, відлік у якому протікає від врожаю до врожаю. У кінець року, зазвичай, намагаєшся все встигнути, закінчити всі справи, підсумувати виконане. Однак працівники заводу виявились готовими не лише до нового врожайного року, а й до приїзду кореспондентів. Переступаємо поріг прохідної, нас з посмішкою пропускає черговий. В дворі зі сходинок споруди десятиметрової висоти, вітається чоловік, в об’єктив фотоапарату можна розгледіти, що це майстер комбікормового цеху Володимир Голуб. - Ви до мене? – жартома кричить чоловік. Ідемо далі, на зустріч прямує директор комбікормового заводу Геннадій Пустоваров. - Як справи? – запитуємо, жмурячи очі від сліпучого сонця. - Все добре. Зараз іде інтенсивна відгрузка кукурудзи в зв’язку із звільненням складських приміщень під урожай 2008, – невимушено відповідає Геннадій Олександрович. Потім прямуємо до місця, де зварювальник Микола Масич займається ремонтно-відновлювальною роботою. В ту хвилину він ремонтував місткості для зерна. - На сьогодні зварювальник - один з найважливіших працівників, - говорить директор. - Також він працює над виготовленням металевої споруди для завантаження продукції на вагони у с. Бутенки. До нас приєднується головний інженер Роман Ромашко, а тим часом Геннадій Олександрович продовжує екскурсію. - Ми придбали електронні терези імпортного виробництва (показує). Раніше ми користувались механічними, які могли зважити продукцію лише до 30 тон, ці ж можуть вимірювати вдвічі більшу вагу (до 60 тон). Також нещодавно придбали « Камаз » за 420 тис. грн., це другий в арсеналі заводу. У нас працює 46 осіб, кожен має широкий профіль, щоб ми могли охопити роботу всього підприємства. Прямуємо до лабораторії, де застаємо Ольгу Калішенко та Григорія Доброскока у робочому процесі. Працівники якраз визначали рівень клейковини за допомогою приладу під назвою спектрам. Виділивши для нас час, вони продемонстрували вологомір та електричні терези, які дозволяють з точністю виміряти вагу досліджуваної продукції. Кожна культура пересівається для визначення смітної зернової домішки за допомогою спеціальних сит. На столі лежить лупа та дві купки зерна. Вдовольнивши цікавість несподіваних гостей, Ольга Григорівна розповіла, що одна купка зерна чиста, а інша має (якщо поглянути в лупу) чорні цятки, що свідчать про присутність у зерні сажки. Заражені зерна мають запах тухлої риби і використовуються на виробництві у дуже малому відсотку. Григорій Доброскок показав на стенді шкідників, які найчастіше зустрічаються при дослідженнях, – комірний довгоносик та рудий борошноїд. У цеху по прийому, сушці та збереженню зерна місткістю 11 тисяч тон Геннадій Пустоваров відзначив майстра механізованого складу Олександра Шарого та робітника Володимира Шапку. В свою чергу комбікормовий діючий цех по виготовленню збалансованих комбікормів працює лише частково. Це пов’язано з катастрофічним скороченням поголів’я тварин у районі, а як наслідок – зменшенням реалізації комбікорму. На сьогодні виробництво займається збереженням ячменю, пшениці, кукурудзи, соняшнику. Приймання ранніх зернових проводитиметься за ціною 5,50 грн. за 1т; сушка коштуватиме 7.50 грн. за 1т; збереження – 13.50 грн. за 1т; в свою чергу завантаження обходитиметься у 33 грн. за 1т. За планом голови корпорації «Український фондовий союз» Андрія Тубола завод повинен був виконати за минулій маркетинговий рік 15 тис. тон заготівлі. Працівники перевиконали план на 1.500 тис. тон. А отже, у товариства боргів у старому році не лишилось. Тож у новий врожайний рік вони крокують з оптимізмом, за новими здобутками.