Субота, 04.05.2024, 14:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 17 » Такого Дня міста ще не було



    Такого Дня міста ще не було
    15:41
    Саме ця фраза була найуживанішою в Кобеляках 13 липня. Саме так кобелячани і гості міста оцінювали цьогорічне міське свято. Оцінювали зі знаком «плюс».
    Ще напередодні люди жваво обговорювали між собою , чи приїде в маленький райцентр на Полтавщині популярна в 90-х роках  минулого століття група «Ненсі». Інших цікавили заїжджі байкери. Дехто очікував виключно на Кувалдіна з Підкаурою, ностальгічно зітхали за легендарним «The Вйо!», фестивалем «Вйо, Кобеляки», своєю безтурботною молодістю.
    Виправдалися очікування всіх. Були і байкери, і «Ненсі», і «Зорі» у непередаваній вимові Мирослава Кувалдіна. Всього було навіть більше, аніж очікували.
    Найперше вразила кількість людей. За різними оцінками на площі Перемоги зібрались від 4 до 5 тисяч глядачів. А скільки їх сиділо в сусідніх кафе, в парку, спостерігали за дійством з вікон та дахів будинків.
    Напевне , не буде перебільшенням твердження, що того дня на святі побували практично всі кобелячани. Загальний позитивний настрій примушував всіх танцювати, підспівувати, випускати в  небо повітряні кульки, фотографуватись і купляти, купляти, купляти. Того дня було зафіксоване вже забуте всіма явище. Черги під магазинами починалися ще з вулиці. Продавці буквально падали з ніг, а власники крамниць натирали криваві мозолі, підраховуючи виручку.
    Справжній фурор у глядачів викликала поява на сцені гурту «Чорнобривці». Конферансьє Заслужений артист України Валерій Астахов назвав їх бригадою полільників, які прибули на свято із села Кишеньки. Дійсно, білими в цих хлопців були лише зуби. Але почорніли хлопці не від засмаги. З таким кольором шкіри вони народились в далекій Гані, Замбії чи Кенії. Співали ж афроамериканці українською. Щоправда, з приємним акцентом. В перервах між піснями чомусь постійно прохали кобеляцької прописки та хвалили міліціонерів. А після виступу охоче фотографувались з місцевими дівчатами.
    Після виступу «Чорнобривців» перед добряче «заведеною» публікою з’явились Олександр Ісип, Олег Решетило, Володимир Жуков та Академік Микола Касьян. Міський голова швиденько освоїв мистецтво «діджея» і  буквально витребував у багатотисячної аудиторії схвалення того, що робить влада. «Знову Сашко кілька «плюсків» набрав», - промовив один із держслужбовців, що стояв під сценою. Голова райради, одягнений у вишивану сорочку,  прямо зі сцени сказав: «Молодець Саша!». Здавалось, ще трішки і Володимир Жуков зізнається в любові до Олександра Ісипа. Голова РДА був стриманіший. Він просто привітав кобелячан зі святом. Ну, а Микола Андрійович, як завжди, згадав, що в нас столиця - Кобеляки, а всі інші нам до … одного місця.
    Остаточно «добив» публіку виступ групи «Ненсі». «Дым сигарет с ментолом», «Я тебя нарисовал» - ці шлягери розчулили більшість, а декого навіть привели в стан легкої ейфорії. Люблять в Україні «кабацьку» музику, ох і люблять!
    І лише грандіозний феєрверк вивів кобелячан із стану культурного шоку. Кілька хвилин в небі стріляло, світилось, розсипалось зірочками і сніжинками. Напевне кишенькові  злодії таки занесуть День міста Кобеляки у свій потаємний списочок. П’ять хвилин всі стоять задерши голови і розкривши рота. Де ще знайдеш таку шару?
    Після того, як «Ненсі» відспівали, а небо набуло звичайного темного кольору, публіка масово почала розходитись. А даремно. Було ще багато цікавого. Причому для любителів різного жанру. Тут і сучасні танцювальні композиції у виконанні «Декадансу», і вже українська ресторанна музика «Ревізора» і хард-рок від «Краю світу» та білицького «Альянсу».
    Ну й звичайно, дуже, дуже оригінальним був виступ фольклорного ансамблю «Ворскла». Спочатку вони хвацько зіграли на народних інструментах «Танок з шаблями» Хачатуряна, а потім на край сцени вийшов голий по пояс Коля Гузченко . І виконав пісню «Мотря» за мотивами творчості німецьких рокерів із «Рамштайн». Прокинулись навіть ті, кого остаточно зморили пізній час і надлишок алкоголю.
    До речі, про надлишок алкоголю. Без цього і пов’язаних з ним ексцесів, звичайно ж, не обійшлося. Хоча працівники міліції поводили себе виключно коректно і «брали» лише тих, хто вже зовсім «розперезався». Зокрема, молодого чоловіка, який намагаючись виступити на сцені поза сценарієм , зчепився із секретарем міськради Сергієм Галушко. Переміг у цьому двобої здоровий спосіб життя. А носія зайвих «проміле» відправили витвережуватись у «мавп’ятник».
    … Коли годинники показували без чогось другу годину ночі,  на сцені нарешті з’явився Мирослав Кувалдін.  Спочатку він був трішки засмучений. Ще б пак! Як би ви себе почували, виступаючи не о 21-ій годині, а о другій. І не перед 5 тисячами глядачів, а перед трьома-чотирьма сотнями. Та швидко стало зрозуміло, що біля сцени залишились справжні спартанці. Вони «завелися» самі і завели Джона та його побратима по сцені Кудіма. Мирослав зізнався, що пісня «Мануна» присвячена вчительці Ользі Пилипівні  Щербацькій, таки «дав жару». Щоправда, небагато ,бо  час таки був дуже пізній.
    Крім міської ради фінансували все це грандіозне дійство народний депутат від БЮТ Костянтин Жеваго, місцеві бізнесмени Іван Дяченко, Володимир Касьяненко та Юрій Муха з Анатолієм Близнюком. Та все ж головний внесок у проведення Дня міста безумовно зробив засновник ТОВ «Зоря» Юрій Терніков. Без його участі свято не мало б і п’ятої частини такого розмаху. За дуже приблизними і дуже неофіційними підрахунками День міста обійшовся у 100 тисяч гривень. І майже вісімдесят відсотків витрат взяли на себе спонсори.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 898 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net