Субота, 04.05.2024, 10:56
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 23
    Гостей: 23
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 17 » Боротьба з організованою злочинністю триває...



    Боротьба з організованою злочинністю триває...
    16:05
    Щороку в Україні працівниками правоохоронних органів виявляються сотні організованих злочинних груп. Злочини, що вчиняються ними, становлять підвищену суспільну небезпеку для суспільства, оскільки групи та злочинні організації характеризуються стійкістю, наявністю визначених правил поведінки між учасниками, наявністю єдиного плану вчинення злочинів, відомого всім учасникам групи,  та ін.  Як правило, це тяжкі та особливо тяжкі протиправні діяння, корисливого спрямування, а тому і покарання, передбачене Кримінальним кодексом України за їх вчинення, також є досить суворим.
    Значна частина злочинів, вчинених членами організованих груп, – у  сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Серед них незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів.
    У березні 2008 року Апеляційний суд Полтавської області поставив крапку в кримінальній справі щодо однієї з організованих груп, яка займалась незаконним придбанням, зберіганням з метою збуту, а також незаконним збутом наркотичного засобу – маріхуани.
    Дана організована злочинна група була виявлена в грудні 2006 року працівниками Кременчуцького МУ ГУМВС України в Полтавській області. Досудове слідство проводилось слідчими слідчого управління ГУМВС України в Полтавській області. Нагляд за розслідуванням даної кримінальної справи та підтримання державного обвинувачення у суді здійснювалось галузевим відділом прокуратури Полтавської області.     
    В ході розслідування кримінальної справи встановлено, що до складу організованої злочинної групи, яка діяла на території м. Кременчук , входило четверо ніде не працюючих місцевих жителів 1984-1986 років народження. Двоє з них раніше вже були засуджені, але з іспитовим строком. Безпосередньо злочинна група була створена гр. П в серпні 2006 року, який залучив до неї своїх знайомих – Ф., К. та Б. При цьому П. усвідомлював, що дані особи схильні до незаконного вживання наркотичних засобів та мають відповідні зв’язки з особами, що їх вживають. П. також розподілив між учасниками групи функції, які кожен повинен був виконувати:
    - так, сам П., будучи організатором, займався придбанням наркотичного засобу, здійснював його зберігання на найманій квартирі, видавав наркотичний засіб  для реалізації учасникам групи, отримував від них виручені від продажу  гроші та видавав їм винагороду.
    - у свою чергу Ф. та К. отримували від П. наркотичний  засіб  – маріхуану, зберігали та реалізовували її у визначених місцях, виручені гроші передавали П., та отримували від нього винагороду.
    - Б. виконував функції охоронця при збуті іншими учасниками групи наркотичного  засобу та виконував інші доручення П.
    Всього доведено більше 50 епізодів злочинної діяльності, тобто фактів продажу членами організованої групи наркотичного засобу– маріхуани.
    В суді підсудні частково визнали свою вину у злочинах, які їм було інкриміновано. У зв’язку з належною організацією документування злочинів, проведення досудового слідства, вина всіх підсудних у вчиненні даних злочинів у складі організованої злочинної групи була повністю доведена в Автозаводському районному суді м. Кременчук. Апеляційний суд Полтавської області погодився з висновками місцевого суду та залишив вирок в силі.
    Троє членів групи засуджені до позбавлення волі на строк від 5 до 6 років. Судом при призначенні покарання враховувалась ступінь тяжкості злочинів, які відносяться до особливо тяжких, особи підсудних, їх характеристики. Так організатор злочину отримав найбільший строк покарання – 6 років позбавлення волі. Таким чином, незважаючи на свій молодий вік та в більшості позитивні характеристики, які були враховані судом при призначенні покарання, дані особи все ж таки ще тривалий час перебуватимуть за гратами.


    Прокурор відділу прокуратури області
    Ян Махно
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 772 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net