Пятниця, 03.05.2024, 10:23
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5568
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 23 » … І Я НА МОРІ



    … І Я НА МОРІ
    18:25
    Цьогорічне неввічливе літо змусило довго на себе чекати. Та спека нарешті настала, і разом з нею досягла апофеозу пора відпусток, відпочинку, пляжів. Багато хто намагається провести хоча б частину відпустки на морі, щоб не лише відпочити та засмагнути, а й оздоровитися, запастися на весь рік йодом та іншою корисною хімією.
    Читачі «ЕХО», як правило, рідко їздять по турціях та єгиптах, та й на Чорне море у Крим поїде не кожен. Тому кобелячани, новосанжарці та козельщани у переважній більшості мігрують у цей час на Азовське море, переважно у смт. Кирилівка. Спробуємо прикинути, скільки грошей потрібно викласти, щоб відпочити там. В підрахунках шукатимемо найекономніший варіант (без проживання в «люксових» номерах, роз’їздів на таксі та харчування в ресторанах). Тривалість відпочинку – сім днів.
    Спочатку вирішимо, як їхати. Рейсовими автобусами з пересадкою в Дніпропетровську їхати незручно. Двічі стій у черзі до каси, двічі чекай автобуса, речі перенось з місця на місце. Та й ціна таких жертв не виправдовує (23 гривні до «Дніпра» плюс 65 – до Кирилівки), в обидва кінці виходить 176грн. Ця ж дорога маршруткою «Кобеляки - Кирилівка» коштуватиме близько 160 гривень, подейкують і про поїздки автобусом «ЛАЗ», які обходяться у 130. Вирішуємо їхати «своїм ходом». Екіпаж легковика – п’ять чоловік, при витраті пального 7-8 л/100км дорога кожному коштує не більше сотні. Їхати можна через Магдалинівку і Новомосковськ або через Дніпропетровськ. У першому випадку не доведеться паритися у величезних містах на Дніпрі, у другому – значно краща траса. Проїхавши обома маршрутами, зазначаємо, що другий сподобався більше, адже трафік мегаполісів нас лякає менше, аніж горбата дорога, по якій їхати на ущерть завантаженому авто – сумнівне задоволення. При порушенні правил обгону нас упіймали «даішники». Дуже чемні, говорять російською, але почувши українську у відповідь, намагаються і самі говорити нею. Від «вирішення проблеми без протоколу» відмовляються (перший подібний випадок за 5 років стажу водія! ).
    Переходимо до житла. Кімнати і будиночки зі спартанськими умовами коштують від 30 гривень з голови на добу. Чули і про 25, але стверджувати не будемо – не бачили. Житло з усіма зручностями може зашкалювати за 300 гривень за 2-місну кімнату. Обираємо Федотову косу – ціни майже ті ж самі, але пляж не схожий на бляшанку зі шпротами, як у центрі. На косі є де і поплавати, і полежати, і побігати, не натикаючись на чиїсь лікті, ноги, і, даруйте, труси. Знімаємо металевий вагончик. Ціна – 30 гривень на добу (з кожного), у вагончику – ліжка, лампочка, розетка і холодильник, у дворі – туалет, душ і кухня. Традиційний кирилівський набір. До моря 150 метрів. Підійшовши до пляжу, з радістю помічаємо, що у воді немає ні нафти, ні мазуту з братніх танкерів, ні мертвої риби.
    Тепер розберемося з їжею. Готувати будемо самостійно, а для цього необхідні продукти. Ціни на них майже такі, як і у нас. Але краще закупити все вдома, щоб не витрачати час на пошуки «де дешевше». Не розкошуючи, вкладаємося в суму 20 гривень на добу. На 100 гривень кожен скупляється вдома, по 40 лишає на хліб, помідори і т. ін. Продукти, що швидко псуються, доведеться все ж купувати в Кирилівці.
    Підрахувавши мінімальні затрати на відпочинок у цьому селищі, отримуємо: дорога (100грн) плюс житло (210грн) плюс їжа (140грн). Отже, 450 гривень - і я на морі. Цього вистачить, щоб з’їздити і відпочити там, не голодуючи. Скільки витрачати на необов’язкові витрати – вирішувати вам. Літрова пляшка пива «Рогань традиційне» коштує 6 гривень, бички – близько 35 грн/кг, вино – від 15 грн/літр, кавуни – від 3грн/кг. Найдешевший атракціон, постріл у тирі, коштує 50 копійок. Вино і дині радимо купити на базарчику понад трасою – там дині по 1грн/кг, вино – по 10грн/л.
    Список необов’язкових витрат можна продовжувати нескінченно. Бажаємо вам вдалої відпустки.


    Микола Поломой
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 828 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net