Пятниця, 03.05.2024, 15:48
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5569
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 23 » В районі може відродитися музичний фестиваль



    В районі може відродитися музичний фестиваль
    18:29
    Тридцяти-сорокарічні жителі Кобеляк ще пам’ятають, як в середині 90-х років минулого століття шумів, гримів і викликав неоднозначні відгуки фестиваль молодіжної музики під назвою «Вйо, Кобеляки! ». Потрібно відзначити, що те музичне дійство користувалося неабиякою популярністю у кобеляцької молоді, а виступати на фестивальній сцені вважали за честь гурти і виконавці з Полтави, Кременчука, Дніпропетровська, Новомосковська. «Вхід у змінному взутті», «Шао-бао» в ті роки ще не були добре відомі українській та російській публіці, і не вимагали за свої виступи гонорари з багатьма нулями. А в Кобеляках їх вже знали. Добре пам’ятають місцеві глядачі, а особливо комендантші із гуртожитку тодішнього ПТУ і кременчуцьку рок-команду «Помаранчеве неподобство». Зі сцени ці рокери сходили лише після того, як звукорежисер «вирубав» звук, а в гуртожитку регулярно плутали вікна та двері. Одним словом – бувало на «Вйо, Кобеляки! » всякого. Та позитив однозначно переважав.
    Проведення фестивалю стало можливим завдяки ініціативі кількох людей – Миколи Шабалтія, котрому в ті часи влада доручила опікуватися молоддю, Володимира Сороки – кореспондента газети «Колос» та ледве не професійного «фестивальщика» та місцевих музикантів Івана Коржука, Мирослава Кувалдіна та Сергія Підкаури.
    Протримавшись і «прогримівши» три роки, «Вйо, Кобеляки! » припинив своє існування. Володимир Сорока повернувся на рідну Дніпропетровщину, Кувалдін та Підкаура подалися завойовувати київську сцену, більше справ і турбот з’явилося у Шабалтія і Коржука. Майже на 15 років про фестиваль забули.
    Та в 2008 році зорі почали складатися на користь його відновлення. З цією ідеєю вже два роки «носився» засновник «ЕХО Кобеляк» Сергій Попович. Згадував про це і Мирослав Кувалдін. І ось цього літа вони вирішили не лише насолоджуватись ностальгічними спогадами, а й щось робити.
    Відспівавши на Дні міста, Мирослав не одразу поїхав до нині рідного йому Києва. Майже на тиждень він залишився в Кобеляках, щоб бодай щось зробити для відродження знаменитого фестивалю. І це «бодай щось» таки вдалося зробити. Хоча це ще навіть не перший крок, а швидше стрибок на місці, декларація про наміри.
    Перш за все Мирослав Кувалдін і Сергій Попович добилися аудієнції із керівниками міста та району. Потрібно одразу відзначити, що і Олег Решетило, і Володимир Жуков, і Олександр Ісип із Сергієм Галушком не лише поговорили з ініціаторами відродження фестивалю, а й «обома руками» підтримали цю ідею.
    В понеділок одразу після закінчення традиційної апаратної наради Олег Решетило навіть організував виїзд представників компетентних служб на потенційне місце проведення фестивалю. Свої зауваження і пропозиції з цього приводу висловили начальник Кобеляцької філії ВАТ «Полтаваобленерго» Сергій Зінченко, начальник райвідділу МНС Володимир Богун, заступник головного Державного санітарного лікаря району Валентина Семиног, секретар міськради Сергій Галушко. Вони запропонували й альтернативні варіанти проведення музично-екологічного дійства, яким, за задумом організаторів, повинен стати відроджений «Вйо, Кобеляки! ». Зараз таких варіантів три.
    В свою чергу Мирослав Кувалдін, який вже повернувся в Київ, встиг провести перемови з кількома відомими українськими виконавцями та гуртами. Не заперечили можливість свого приїзду і виступу в Кобеляках колись дуже популярні Юрко Юрченко із своїм гуртом «Юркеш», запальні гуцули з івано-франківського гурту «ПеркаЛаба», гурт «Тік» і навіть Фома зі своїми «Мандрами» та легендарні «Воплі Відоплясова».
    Отже, всі нібито згодні і прагнуть відновити в Кобеляках музичний фестиваль, надавши йому ще й статусу міжнародного та екологічного. Та є одна, і на сьогодні найголовніша, проблема. Це – гроші. У 90-х, щоб організувати подібне дійство, достатньо було однієї-двох тисяч гривень. Зараз все змінилося, і рахунок йде на десятки, якщо не на сотні тисяч. Та ця перешкода не знічує організаторів. Адже й можливості у потенційних спонсорів набагато більші, аніж в 90-х роках. Крім того, за словами Мирослава Кувалдіна, можлива підтримка з боку Міністерства у справах молоді, сім’ї та спорту. Отже, невдовзі «вйокнемо»?


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 865 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net