Субота, 04.05.2024, 17:26
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5570
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Липень » 24 » МІЛІЦЕЙСЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ВІДПРАВИВ ЛЮДИНУ ДО РЕАНІМАЦІЇ



    МІЛІЦЕЙСЬКИЙ НАЧАЛЬНИК ВІДПРАВИВ ЛЮДИНУ ДО РЕАНІМАЦІЇ
    10:59

    Людей у погонах на місці аварії захищав спецпідрозділ «Беркут»
    У день святкування Івана Купала начальник відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Борис Іванович Пікун пересувався улицями обласного центру Волині власним автомобілем "Міцубісі". Разом із ним в іномарці каталися і його колеги. Однак після дорожньо-транспортної пригоди, в яку потрапив міліціонер, ці люди, як розповідають очевидці, наче розчинилися у повітрі…

    На проїжджій частині залишилися лише порожній автомобіль та закривавлений хлопець. Швидка допомога, яка випадково проїжджала поруч, за кілька хвилин доправила його у реанімаційне відділення Луцької міської клінічної лікарні, де дев'ятнадцятирічному Ігорю надали необхідну медичну допомогу.
    – Стан потерпілого стабільно важкий, – сказав завідуючий реанімаційним відділенням Ярослав Семицький, який оглядав хлопця через сім годин після аварії. – Але він вже опритомнів.
    – Ігор опритомнів, проте лише на кілька хвилин, і знову втратив свідомість, – плакала того злощасного вечора його мати Тетяна.
    А вранці наступного дня хлопець і справді почав реагувати на світ Божий. Хоча стан його здоров'я так і залишався важким: відкритий перелом черепа, численні крововиливи та інші тілесні ушкодження. За словами Тетяни, до сина викликали спеціалістів із обласної клінічної лікарні, оскільки в Ігоря виявили подвійний перелом щелепи.
    – Удар прийшовся йому у голову, а все інше у сина, на щастя, залишилося ціле, – схлипує жінка.
    Син у Тетяни єдиний. Він навчається і працює. Здобуває професію зубного техніка, а у вільний від науки час заправляє автомобілі на одній із АЗС міста.
    Того дня він повертався із села поруч із Луцьком. Дорогою зупинився біля супермаркету, від якого до його дому залишалися лічені метри.
    – Добре, що Ігор рухався на невеличкій швидкості, бо тільки-но розпочав їзду, – каже його дядько Василь, який приїхав на місце події дуже оперативно.
    І саме дядько Василь залишався там до кінця. Як розповідає, тому і бачив, як працювали міліціонери.
    – Слідчо-оперативна група почала оглядати місце події лише через півтори години, – каже чоловік і додає: – До мене підходив і сам винуватець аварії. Намагався зі мною поговорити по-людськи. Пояснював, що поспішав до сина.
    За словами Василя, він бачив, що той водій був напідпитку, але... Через кілька годин у наркологічний диспансер міліціонера повіз особисто прокурор міста Луцька Олексій Решетник.
    – Його возив прокурор, думаєте, прокурор зацікавлений у тому, щоб урятувати міліціонера? – апелюють сьогодні правоохоронці.
    Та й після обстеження у диспансері лікарі-наркологи встановили свій висновок: водій автомобіля був абсолютно тверезий!
    Цікаво, що таке обстеження проконтролювати практично неможливо. Адже кров на аналіз у піддослідного відбирають медики. Одноосібно. Як і досліджують її. І ніяких свідків або понятих не запрошують для виконання цих досліджень. Бо, згідно із законом, це абсолютно не потрібно.
    – Не знаєте, як це робиться? Везуть, беруть кров, наприклад, у дружини винуватця ДТП і досліджують, – каже дядько Василь.
    Йому, як розповідає, відомо про усі хитрощі та премудрості, оскільки сам усе життя служив у погонах.
    – А звідки там могла взятися дружина водія? – уточнюю.
    – Напевно її викликали по телефону, – каже Василь. – А прокурор, ймовірно, поїхав із ними у наркологічний диспансер, аби контролювати...
    Розгніваний натовп людей, який оточив місце пригоди, не відступав. Один із міліціонерів намалював схему ДТП, яку поклав у багажне відділення службового автомобіля.
    – Коли він випадково відчинив багажник, мені вдалося вихопити цю схему, хоча той міліціонер і спробував у мене її відібрати, – каже сусід Тетяни та Ігоря Анатолій. – Люди вихопили листок із моїх рук, почали передавати один одному. Хтось із них швидко побіг, і за кілька хвилин вже зробили ксерокопію, яка залишилася в мене.
    Натомість міліціонер реагував неадекватно. Як каже Анатолій, прошипів йому на вухо, що за таке він навряд чи до ранку доживе...
    До ранку Анатолій все ж таки дожив. А правоохоронці, котрі заручилися обстеженням у нарколога та ще й особистим наглядом прокурора міста Луцька, оговталися остаточно.
    Наразі, згідно із офіційною версією, Борис Іванович перебував того дня на лікарняному. У міську клінічну лікарню він приїхав, оскільки начебто хотів пройти особливі обстеження, яких не виконують у міліцейському госпіталі.
    Але...
    За неофіційною інформацією, міліціонер разом зі своїми колегами начебто опинився тоді лише біля лікарні, у ресторані. Там правоохоронець, як розповідали очевидці, буцімто і засидівся трохи, і навіть сидів із товаришами, які вживали спиртні напої. Так це чи ні, але з огляду на висновок наркологів, який зроблений під контролем прокурора, сьогодні достеменно встановити важко. Хоча невгамовні очевидці й розповідали мені, що в автомобілі міліціонера вони бачили не ліки, а горезвісну горілку. Аж чотири пляшки якої прописав лікар?!
    Повірити неможливо, звісно, у те, що Борис Іванович зібрався того дня лікуватися вогняною водою. А може це люди чогось недодивилися і просто придумали байку із помсти?!
    Проте для чого? Напевно для того, аби просто обплювати його безневинну душу. Адже міліціонер, який так раптово захворів (у п'ятницю Борис Пікун зустрічався із нашою практиканткою, а наступну зустріч із нею призначив саме на злощасний понеділок!), зовсім не збирався відзначати день Івана Купала. Чи не так?!
    До речі на лікарняний його відправили у понеділок абсолютно не залежні медики із так званого міліцейського госпіталю. Хіба ж дозволили б там листок непрацездатності незаконно відкривати?!
    В аварії, за попередньою інформацією, винуватий сам Пікун. Хоча із вуст його колег це прозвучало приблизно так:
    – Зрозуміло, що, може, й винен Пікун, але той скутерист їхав без документів!
    А Борис Іванович, завдяки високому міліцейському професіоналізму, відразу це відчув? Нюхом? Тому і не зміг просто так проїхати повз злісного правопорушника?..
    Насправді ж, як розповіла мати Ігоря Тетяна Ф., в її сина були водійські права та необхідні документи на скутер, який зареєстрований в органах відповідно до вимог закону. Причому тримав їх хлопець при собі. Всі ці папери медики повернули Тетяні наступного дня у лікарні...
    Тож і виходить, що Ігор рухався, не порушуючи правил дорожнього руху, головною дорогою, коли автомобіль "Міцубісі-Ланцер", за кермом якого перебував Борис Іванович, виїхав із зустрічної смуги і перекрив йому шлях собою. Хлопець звернув трохи вправо, але зіткнення все одно не уникнув. На всіх парах він і вдарився у бік іномарки.
    Однак крапку у цій історії ставити ще дуже рано. Як сказали реаніматологи бідолашній матері, якщо стан Ігоря так і залишатиметься стабільним, то можна буде сподіватися на одужання... Хоча і не повне, бо у відкритій черепно-мозковій травмі теж, м'яко кажучи, приємного мало...


    http://prosto.lutsk.ua



    Категорія: Новини України | Переглядів: 814 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net