Середа, 01.05.2024, 19:21
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Серпень » 15 » Депутати займаються корупцією чи дбають про громаду?



    Депутати займаються корупцією чи дбають про громаду?
    10:09
    Розпочалося зібрання районних депутатів на мажорній ноті. Посвіжілий та засмаглий під час відпустки голова районної ради Володимир Жуков проінформував, що на сесію прибули 60 депутатів, кворум є, і можна розпочати роботу. І після бадьорого початку повідомив сумну новину – помер старійшина депутатського цеху, колишній лідер кобеляцьких соціалістів Дмитро Білий. Колеги вшанували його пам’ять хвилиною мовчання. А потім привітали чергового депутата-новобранця. Районним депутатом став директор григоро-бригадирівської школи, висуванець Блоку Литвина Володимир Наволочка. Він прийшов на заміну Олександру Копельцю, котрий влився в лави депутатів-обласників. До речі, сам Олександр Олександрович також взяв участь в роботі сесії і був на ній досить активним.
    Під час озвучення і прийняття порядку денного відбулася традиційна словесна перепалка між головою районної ради і депутатами від Партії Регіонів. «Завелися» депутати, як кажуть, на «рівному місці». Голова райради, повідомивши, що Дмитро Кулічковський і Володимир Юхименко виступили з депутатськими зверненнями, не зачитав дані тексти. Цим фактом обурився новообраний лідер кобеляцьких регіоналів Петро Маник і дорікнув: «Володимир Володимирович, перестаньте чудити.» Посперечавшись, для годиться, Жуков «чудити» перестав і зачитав депутатські звернення. Виявилось, що обидва депутати звертаються до начальника обласного управління МВС генерала Цимбалюка з проханням вжити заходів до наведення порядку в Кобеляцькому райвідділі міліції. Юхименка, як комуніста, обурило те, що в центрі Кобеляк регулярно нищать пам’ятник Леніну. А Кулічковський став на захист одного із жителів району, якому міліціонери нібито підкинули наркотики.
    Після бурхливого початку далі в роботі сесії наступило нетривале затишшя. Головною дійовою особою на півгодини став начальник фінансового відділу РДА Андрій Дацко. Він поінформував депутатів про стан справ з наповненням районного бюджету. Виявилося, районна казна наповнена навіть зверх запланованого. По доходах бюджетні показники виконані за півріччя на 108 відсотків. На 1 мільйон 800 тисяч гривень більше, аніж планувалось, надійшло коштів.
    Далі Дацко розповів, як ці гроші планується витратити. 137 тисяч гривень піде на підтримку комунальних ЗМІ, 105 тисяч – на відділ культури, 119 тисяч – на розвиток спорту. Та найбільшу суму буде направлено на підтримку закладів охорони здоров’я. «Вливання» в медицину становитиме 846 тисяч гривень. За ці гроші закуплять медикаменти для пільговиків, пробурять свердловину для Кобеляцької ЦРЛ, зроблять ремонт в білицькій лікарні. Для Біликів і Світлогірського будуть придбані автомобілі «швидкої допомоги». 100 тисяч гривень виділять міській раді для придбання житла військовослужбовцям.
    Всю цю інформацію депутати сприйняли досить спокійно. Аж доки мова не зайшла про добровільні платежі від численних гранітних та глиняних кар’єрів, котрі діють на території Кобеляччини. Оформляючи всілякі дозволи та погодження в свій час, керівники цих підприємств попідписували угоди, за якими зобов’язувались перераховувати гроші на розвиток району. За півріччя на спецрахунок від кар’єрів надійшли 105 тисяч гривень. Це набагато менше, аніж очікувалось. Першим цим фактом на сесії обурився регіонал Анатолій Таранушич. Потім в дискусію включилися його колеги по фракції Володимир Вовк, Микола Андрієнко та Микола Сердюк. Вони вимагали озвучення інформації про те, з яких рад надходить найбільше грошей до районного бюджету. Андрій Дацко не зміг назвати точних цифр. А голова РДА Олег Решетило відповів регіоналам так: «Ніби ви не знаєте. Кобеляки і Білики найбільше дають до бюджету.»
    Після того, як стало зрозуміло, що деякі пропозиції депутатів від Партії Регіонів, зокрема щодо виділення грошей на газифікацію сіл, розглядатися не будуть, Анатолій Таранушич від імені фракції заявив: «Ми утримаємось від голосування за такий бюджет. Адже до нас не дослухаються.» На що Олег Решетило парирував: «Це й не дивно. Ви ще за жоден бюджет не голосували.» А голова райради додав: «Їм байдужа доля району.» Після цієї фрази «вибухнув» Микола Сердюк: «Як це байдуже нам?! Та ми ж цей бюджет наповнюємо! Соромтеся, шановні.»
    Як завжди неоднозначно сприйняли депутати питання, пов’язані з грошовою оцінкою землі під ставками в Світлогірському та Григоро-Бригадирівці. Спочатку «заклювали» підприємця Олега Ващенка, який господарює на григоро-бригадирівських землях. Депутат – нашоукраїнець Володимир Стрюк дорікнув бізнесмену тим, що він не виконує угоди із сільрадою і не купує труб для спорудження водогону.
    І далі майже половина сесійного часу, що залишився, була присвячена темі так званих добровільних угод. Одні депутати висловили думку, що лише таким чином можна зобов’язати бізнесменів розвивати села і район. Інші вважають такий підхід, м’яко кажучи, не зовсім законним. Прозвучали навіть такі терміни, як «рекет» та «корупція». Особливо обурився позицією колег соціаліст Володимир Рева. Він заявив: «Що ж ви робите? Як це так, не давати землю під спорудами, які людина купила? Та ще й гроші за це вимагати. Це що, ви завтра і в мене землю під готелем заберете?»
    Довелось навіть звертатися за порадою по питанню добровільних угод до фахівця. Присутня на сесії начальник районного відділу юстиції Надія Коваленко пояснила, що поскільки такі угоди не є обов’язковими, в жодному законі вони не прописані. І дійсно, вимагання районними депутатами грошей за рішення можна розцінити і як корупцію.
    Та різкий термін не злякав районних обранців, і вони не затвердили оцінку землі ні Олегу Ващенку, ні керівнику «Дніпровського лиману» Миколі Галасу. Після цього Володимир Жуков повідомив, що ці питання будуть виноситись на сесію знову і знову. Аж до позитивного рішення. Якщо раніше підприємці не звернуться до суду.
    Потім, чи для того, щоб пригасити емоції, чи з якоїсь іншої причини, в роботі сесії була оголошена перерва. За цей час більше 10 депутатів зникли в невідомому напрямку. А ті, що залишились, вже не були налаштовані на конструктивну роботу. В кінці-кінців, коли й фракція БЮТ майже в повному складі вийшла із сесійного залу, голосувати стало нікому. Врешті-решт, ще кілька хвилин посперечавшись із Петром Маником на тему, хто, регіонали чи бютівці, зірвали роботу сесії, Володимир Жуков оголосив про її закриття.

    Ігор Філоненко
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 772 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net