Субота, 27.04.2024, 02:20
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Серпень » 28 » Дві пристрасті Артема Письмака



    Дві пристрасті Артема Письмака
    16:24
    23-річний Артем Письмак завжди був у Кобеляках постаттю помітною. Перш за все завдяки своїм габаритам. Кремезний хлопчина з широченними плечима і міцними руками привертає до себе увагу не лише на спортивних майданчиках. На нього оглядаються і на вулиці. «О, диви-диви, «качок» пішов» - з нотками заздрості в голосі шепочуть хлопці. А дівчата так і «липнуть» до симпатичного молодика зі спортивною статурою.
    Між тим, могутні м’язи далися Артему зовсім не від народження. Навпаки, в дитинстві його аж ніяк не можна було назвати атлетом. А серйозно зайнятися спортом змусив випадок, який стався з ним в третьому класі. «Тоді ми з однокласниками вперше підійшли до турніка», - згадує Артем. – І я не зміг жодного разу підтягнутися. Висів, теліпався на турніку, як сосиска, а зробити нічого не зміг. А хлопці підтягувались. Боже, як мені було соромно».
    Подібне відчуття – безсилля й сорому - інколи відчуваємо всі ми, жителі планети Земля. Коли бачиш і розумієш – ти гірший за інших, ти чогось не можеш і не вмієш. Більшість, посоромившись, швиденько примиряються з подібним станом речей. Меншість – переборюючи власні вади і комплекси, стають кращими.
    Третьокласник Артемко вирішив стати кращим. Так у 1995 році розпочалася моя спортивна кар’єра», - сміється хлопець, згадуючи ті часи. Спочатку він записався в секцію східних єдиноборств. І вже через рік підтягувався, стрибав, бігав не гірше за своїх однолітків. «А потім у міліцейський спортзал, де діяла секція карате, привезли тренажери. І я зрозумів – це моє, це я люблю», - зізнається Артем.
    У нього взагалі все по життю відбувається за принципом Юлія Цезаря «Прийшов, побачив, переміг». «Як дорвався до тих тренажерів – відігнати не могли, – продовжує свою розповідь. – Юра Чернявський, один з перших кобеляцьких «качків», кричав на мене: «Ти що, здурів! Ти ще малий велику вагу тягати!» Я відходив вбік, а потім знову тягав».
    Схоже відбулося і знайомство з гирями. У 1999 році Артем прийшов подивитися на шкільні змагання з гирьового спорту. Прийшов як глядач. Спробував сам підняти 24-кілограмовий снаряд. Підняв, але менше за інших. Це його «заїло». І вже наступного року юний спортсмен виграв міські юнацькі змагання по гирьовому спорту. І отримав пропозицію поїхати на обласний турнір. Там його чекав сюрприз. Йому запропонували «тягати» не звичну «двадцятичетвірку», а двопудівку. Нічого – потягав. За рахунок сили волі зайняв шосте місце у своїй ваговій категорії. А вже за  кілька місяців юнак виконав нормативи майстра спорту по гирьовому спорту.
    «Через ті гирі я й на випускному вечорі майже не гуляв, - зітхає Артем. – Якраз змагання були в Полтаві. І треба було тримати форму і вагу. Всі веселились, а я й не пив, і не їв». Зате завдяки гирям поступив до аграрної академії в Полтаві».
    Під час навчання у вузі Артем два рази ставав чемпіоном України серед юніорів. А в 2004 році став бронзовим призером на чемпіонаті світу.
    Так і чергував навчання в аграрній, а потім - в національній юридичній академії зі спортивними змаганнями. Лише єдиний раз «прорачкував», поїхавши на заробітки в Англію. Влітку 2004 року Письмак разом із друзями-студентами по лінії однієї з молодіжних програм працював у Великобританії. Поїхав, щоб світу побачити і грошенят трішки заробити.
    «Уявляєте, там мені платили майже гривню за хвилину роботи. І хіба то робота? Так, гралися, горщики з квітами у автофургони вантажили,» - згадує хлопець. За три місяці він заробив на новенькі «Жигулі». Взагалі, життя в Англії йому сподобалося. А ось місцева їжа і дівчата – ні. «Там і овочі, і дівчата – на хімії, якісь несправжні», - сміється.
    Зараз Артем працює в рідних Кобеляках тренером. Веде заняття в секціях гирьового спорту та армспорту (боротьби на руках). А крім цих видів спорту він ще вміє вправлятися зі штангою, знається на пауерліфтингу. Організувавши команду «Малюк», кілька років поспіль незмінно виграє районні змагання по програмі «Богатирських ігор». В цьому році спеціально поїхав у Ялту, щоб подивитися на світову першість серед стронгменів. Там познайомився з Василем Вірастюком. «Здоровий дядько. І водночас добрий і розумний. Розказував мені, як в Кобеляках краще змагання організувати», - ділиться Артем враженнями від поїздки.
    Долучив Артем до важкої атлетики, до силових видів спорту і свою дівчину Ярославу. Вона теж є чемпіонкою району з армспорту. Друзі Письмака теж майже всі займаються важкою атлетикою. А він сам вже не уявляє себе без гир, штанги, тренажерів, всього того причандалля, яке можна піднімати, штовхати, кидати.
    Інша пристрасть Письмака – важкі мотоцикли. Вона з’явилась майже одночасно із першою. В 12 років він навчився їздити на мотоциклі. На чомусь легенькому – чи то «Мінську», чи «Восході», вже й не пам’ятає. А як набрався сил у спортзалі, то купив собі «МТ». «Емтяк» - тоді це було круто, майже як «Харлей» в Америці», - розповідає про ті часи Артем. У захопленні технікою він також залишився вірним своїм принципам. Йому було недостатньо їздити на чомусь особливому, удосконаленому. І в 2001 році він разом із Сергієм Китастим почав вдосконалювати мотоцикли. «Серьожа і ще токар Микола Мороз із Мідянівки – це унікальні умільці. – Артем не приховує свого захоплення. - Перший може без креслень і технічних даних будь-який мотоцикл розібрати, полагодити і вдосконалити. Другий – будь-яку деталь виточить. Для них немає слова «неможливо».
    У 2007 році Письмак по-хорошому шокував рідні Кобеляки, виїхавши на вулиці рідного містечка на величезному трайкі. Це вже й мотоциклом важко назвати. Три колеса, двигун від «ЗАЗа», запчастини від «Міцубісі», власноруч зроблена рама – коли цей монстр виїжджає на трасу, то крутять головами, милуючись ним, і водії розкішних «Лексусів» та «Мерседесів». А даїшники, особливо заїжджі, один поперед одного зупиняють Артема. Але не для того, щоб скласти протокол. А щоб сфотографуватись біля дива техніки. Пропонували йому влітку возити молодят на весілля. Адже зараз навіть Кобеляки «Лінкольном» не здивуєш. Але Артем відмовився. Каже: «Техніка ще не зовсім апробована. А возити людей – велика відповідальність».
    У 2009 році Артем готується в черговий раз здивувати рідне містечко новим спільним з Китастим технічним витвором. Поки що тримає свій задум у секреті. «Єдине, що скажу – та техніка пристосована для поїздок взимку», - говорить Письмак, невиправний романтик, любитель важкої атлетики і важкої техніки.

    Ігор Філоненко
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 2655 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 1
    28.08.2008
    1. Палій (paliy) [Матеріал]
    Дуже хороша стаття про ще кращого хлопця... yes


    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net