Четвер, 02.05.2024, 02:41
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Вересень » 11 » Де Закон? Де порядок?



    Де Закон? Де порядок?
    17:47
    В минулому номері «ЕК» надрукована стаття про те, що з листопада в райцентрі, можливо, не буде квартплати. Закінчується вона запитанням: чи є прецедент такому де-небудь ще крім Кобеляк? Запитання залишилося без відповіді, бо директор Кобеляцького КП «Водоканал», член Партії регіонів і депутат райради пан Тагадюк її не знає.
    Але відповідь існує. Такого дива, як у Кобеляках, більше немає в жодному з райцентрів України. Про великі міста взагалі розмову не ведемо. Мабуть, міський голова перевчився в Страсбурзі і вирішив запровадити таке собі «ноу-хау» в Кобеляках. Його пристрасть до проведення експериментів над людьми відома. Благо, мабуть, має високих покровителів, які «кришу» забезпечують і по всій Україні та за її межами рекламу його діяльності роблять.
     Ось в одному з останніх номерів «Гезата по-українськи», дублюючи «Ехо», розхвалює його приверженість топити дровами, аби газ економити. Де тільки ті дрова брати? Може, з випиляних по Кобеляках дерев?
    Ще запитання виникає, чому адміністрація ККП «Водоканал» самовільно вирішує, чим їй займатися? Надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій передбачено статутом підприємства. Врешті-решт підприємство - це не чиєсь власне, а створене громадою для своїх потреб. Вирішувати, що робити, повинні люди або депутати, ними обрані. Ну а якщо вже й позбавляти підприємство цих функцій, то необхідно створити інше. До речі, воно й існувало, але через необхідність приховати розкрадання коштів було ліквідоване. Кажуть, тишком відбувся суд по факту розкрадання коштів територіальної громади, але громаді про це нічого не відомо, незважаючи на те, що одним із основних принципів місцевого самоврядування є гласність. Невідоме рішення суду навіть депутатам. Популярні зараз «байки» про збитковість, мабуть, вже всім повинні набриднути, бо в нас на Україні «збиткові» навіть нафтові свердловини. Мені довелося слухати пояснення директора ККП«Водоканал» про збитковість на засіданні адміністративної колегії Полтавського територіального відділення Антимонопольного комітету України, на що головою відділення йому було надано переконливе роз’яснення того, що обрахований економістами тариф зроблений з урахуванням рентабельності підприємства. До речі, оштрафоване підприємство за зловживання монопольним становищем і невідповідність закону умов договорів, які пропонувалися для укладення мешканцям будинків комунальної власності, а не за заміну кранів інвалідам. Просто все потрібно робити не по-кобеляцьки, а по закону, в тому числі і заміну кранів чи бачків. Тоді і питань ніяких не виникатиме. Одним із порушень, виявлених територіальним відділенням, було те, що в договорах на надання послуг не передбачено проведення перерахунків їх вартості в разі їх ненадання або надання не в повному обсязі. Адміністрація «Водоканалу» навіть не усвідомила цього до сих пір, бо якби усвідомила, то не писали б відкрито у своєму листі: «А жителі багатоквартирних будинків як не отримували, так і не отримують ніяких послуг в повному обсязі.» В такому разі взяті з людей ні за що гроші потрібно повернути, панове. А людям, які сплачували їх нізащо, я б радила звертатися до суду. Благо адміністрація підприємства сама визнає факт ненадання послуг.
    Ще одне, не побоюся цього слова, брехливе твердження, надруковане в статті, - це те, що 100 % квартир в Кобеляках приватизовано. Але це так, між іншим. Це ніякого відношення до суті піднятого питання не має. До суті має відношення те, що згідно чинного законодавства утримувати житловий фонд комунальної власності в належному стані це святий обов’язок виконкому міської ради. Тож спочатку потрібно діждатися змін законодавства народними депутатами, а потім, вибачте, «чудити». Я особисто переконана, що такі зміни, які кидають житло напризволяще, в закон внесені не будуть. А втім, поживемо - побачимо. Міський же голова діє, на мою думку, за принципом «чим гірше - тим краще». Інколи здається, що він виконує чиєсь замовлення по дестабілізації обстановки і збуренню населення. Хто замовник такої діяльності, залишається загадкою. Цікаво й те, що відбуваються такі дії з мовчазної згоди керівництва РДА. На мою думку, в даному випадку реалізується «програма» руйнації житла з ціллю прибрати до рук саме житло і землю, що під ним знаходиться. Інформацію про реальність такого вже можна відкрито знайти в Інтернеті чи почути на телебаченні. А щоб далеко не шукати, можна привести приклад із кобеляцького життя. У свій час міська рада прийняла неконституційне рішення про виселення людей з будинку по вул. Полтавській,32 в зв’язку з ненаданням послуг необхідного рівня та якості і невідповідністю умов проживання санітарним вимогам. При цьому ніхто й словом не обмовився, що забезпечення надання послуг і утримання житла в належному стані - це обов’язок виконкому. Ніхто не поцікавився причинами доведення будинку до такого стану. Якщо хтось щось не виконав, то повинен понести відповідальність. Є в статті посилання на те, що при передачі житла у власність міської ради не забезпечили проведення капітальних ремонтів. Тут варто було б поцікавитися, а куди ж поділися так звані амортизаційні відрахування, які спеціально у свій час накопичувалися на рахунках підприємств саме для цілей проведення вищезгаданих ремонтів? Чи може гроші згинули разом з ліквідованими підприємствами?
    До речі, про плановість акції по знищенню підприємства і позбавлення людей роботи шляхом скорочення робочих місць писалося і раніше. Це так виконуються передвиборчі обіцянки Президента України? Тепер уже можна зрозуміти, чому з тарифу всупереч закону виключено послугу з вивезення сміття, і ніхто не приймав мір для усунення порушення. Задумав міський голова не надавати послуги з утримання будинків набагато раніше, ніж з’явився лист адміністрації ККП «Водоканал». Воно ж простіше, ні про що не дбати, а міську раду перетворити на туристичну агенцію.
    Я звертаюся до людей, аби вони вірно зрозуміли те, що відбувається, й не йшли на поводу у новітніх діячів, радіючи тому, що тепер не потрібно сплачувати так звану квартплату. Радість ця для вас обернеться великим горем у майбутньому. Бо як не як, а поки житло державне, то вона і захищати його від посягань бандитів чи рейдерів зобов’язана. А коли воно стане вашим, то спосіб позбавити його вас виплекані олігархи знайдуть. Якщо «інтерес» буде.
    Є ще, правда, надія на те, що колись з’явиться в нашій державі чесна патріотична влада і запрацюють закони.

    Депутат міськради
    Людмила Пряхіна
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 811 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net