Четвер, 02.05.2024, 12:01
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Вересень » 18 » Техогляд продовжується



    Техогляд продовжується
    17:21
    В цьому році проходження обов’язкового технічного огляду транспортних засобів має свою особливість. Керівництво державтоінспекції прийняло рішення про продовження цієї акції до 1 листопада поточного року. Всім низовим підрозділам ДАІ були розіслані листи з повідомленням про це. Зокрема, правоохоронці повідомлені, що всі власники автомобілів і мотоциклів, які не встигли вчасно пройти техогляд, але прибули для його проведення в термін до 1 листопада, отримують своєрідну амністію. Тобто їх за порушення карати не будуть. А ось ті, що не прибули… Всіх інших «даішники», як і раніше, будуть притягувати до адміністративної відповідальності, і складатимуть на них протоколи.
    До редакції «ЕК» вже почали надходити листи та телефонні дзвінки від жителів району, в яких люди скаржаться не незаконні, на їх думку, дії співробітників Кобеляцького ВДАІ. Ось типова історія: «Я їду по трасі з Біликів на Кобеляки. Мене зупиняють і кажуть: «Де техогляд?» А я відповідаю: «Ось всі квитанції, все проплачено, а пройти техогляд я не встиг.» Мені починають погрожувати вилученням машини і документів на неї. Вважаю, що це незаконно».
    За нашим проханням ситуацію прокоментував начальник ВДАІ в Кобеляцькому районі майор міліції Володимир Голтвянський: «Буду говорити своїми словами, щоб було зрозуміліше. Ми не караємо лише тих порушників, які у визначений день і час, з усіма платіжними та іншими документами прибув на спеціальний майданчик для проходження техогляду. На всіх інших, хто «збирався приїхати завтра», «забув» чи «замотався», навіть при наявності всіх платіжок складаються протоколи. Транспортні засоби чи документи на них при цьому не вилучаються. До речі, жителі району досить активно проходять техогляд і особливих проблем при ньому не виникає».
    … В одну із субот на проходження техогляду були запрошені і журналісти. Не дивлячись на дощовий день, на майданчику біля будівлі, де розташоване ВДАІ, зібралися близько трьох десятків автолюбителів. Техогляд проводив заступник начальника ВДАІ Василь Кіптілий.
    Власник старенької «копійки» та його дружина помітно хвилювалися. «Ой, не фотографуйте нас, - відмахується від об’єктива фотоапарата жінка. – В нас і машина незавидна. Он іномарки лучче фотографуйте».
    - Чому вчасно не пройшли техогляд?
    - Та грошей не було. Он єлі на резину нову нашкребли.
    Гума на «копійці» дійсно нова. А ось габаритні літхтарі не працюють. «Не хвилюйтесь ви так, - говорить Василь Кіптілий. – Випийте валідолу, а чоловік нехай літхтарі подивиться. І все буде в порядку, все ви пройдете».
    Житель Світлогірського Анатолій Шаталов має інший клопіт. Він керує автомобілем за дорученням, а платіжні документи оформив від свого імені. А потрібно – від імені власника автомобіля.
    «Це найрозповсюдженіша помилка, - розповідає Василь Кіптілий. – Люди забувають, що платити повинен власник машини, мотоцикла чи причепа. А в результаті їм знову доводиться їхати в банк і переробляти документи.
    Із причин, чому вчасно не пройшли техогляд, найчастіше називають три - «не було грошей», «хворів», «був у відрядженні». Із прибувших на техогляд успішно його проходять відсотків 95».
    Того дня техогляд пройшли всі. І вже до 11-ої години ранку майданчик перед ВДАІ опустів. А заступник начальника підрозділу, прощаючись, наголосив: «Нагадую – ми проводимо техогляди щотижня в п'ятницю і суботу. З відповідним графіком можна ознайомитись, прибувши до нас. А до 1 листопада залишилось кілька тижнів».

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 661 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net