Кнайпи Львова, львівські кав’ярні –
місця, про які серед туристів вже давненько почали ходити легенди. А то
думаєте, що вони до нас тільки помилуватись красою архітектури
приїжджають? Ні, їм наші харчі до
вподоби. Та навіть не стільки харчі, як реклама їх приворожує. Адже де
ж, як не у Львові шукати справжніх середньовічних див. А
ще атмосфера у всіх тих кнайпах та кав’ярнях туристам до смаку. Типу
стіни старовинні, столики-стільчики дерев’яні та інша древність у тому
ж стилі. От і придумали проводити у місті Лева супер-пупер екскурсії по
отим місцям нашої славної давнини. Розказують
довірливим туристам історію кави та чоколяди. Не забувають і про
відомих особистостей, які хоч якось до Львова причетні були. Або хоча б
ногою на бруківку ступали. Про них теж різні легенди всім охочим
заплатити і послухати розповідають. Дуже
часто у тур-фірмах таку екскурсію компонують з екскурсією оглядовою.
Наприклад, у першій частині дня гості місто подивились, а вже потім не
гріх і кави випити та інших смаколиків скуштувати. Ми
зателефонували у багато турфірм, щоб детальніше дізнатися про такого
роду екскурсії, проте, як виявилося не всі вони проводять такі заходи,
а багато з них взагалі про них ніколи і не чули. Все, що нам довелося почути: «Це
тематична екскурсія, яка розрахована на певну аудиторію. Вона
відбувається у центральній частині міста. Гід водить по старим
львівським кнайпам та кав’ярням, розповідає історію виникнення. Такі
місця як Криївка та Мазох-кафе також входять до екскурсії. В ціну
екскурсії входить частування у одній з кнайп чи кав’ярень. Завжди у
якійсь іншій, суто львівській», - розповіли нам у тур-фірмі Баварія-Тур. Загалом
турист, для якого це все щось нове та не звідане, на якість харчів та
обслуговування не скаржаться. Але ж самі львів’яни, які туди також
заходжують час до часу, люди більш вибагливі. Тому одразу помічають,
коли починає якість оповитої легендами та міфами кнайпи-кав’ярні
псуватись. І звісно, ж скаржитись починають. Чутки-плітки Отак біжиш щодня на роботу і мимоволі чуєш різні плітки та відгуки про наші заклади в місті. Що,
до прикладу, зупа у Криївці вже більше на якесь недолуге вариво схожа
стала, та й що ціни досить високі. І що пиво від Першої приватної
броварні пити неможливо. А в Мазосі,
то взагалі дорожнеча та ще й назви страв такі, що чесно кажучи не
кожного приваблюють – «Стояк на твій смак». Ну куди ж це… Отож,
туристи ж звичайно заходять, цікавляться, можуть кави випити, проте
попоїсти бажають все ж таки чогось простенького та домашнього. Тому й
гроші свої залишають у ближніх звичайних кафешках.
http://proturizm.com.ua
|