Пятниця, 03.05.2024, 00:24
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Жовтень » 28 » А. СТУЧИЛОВА:«Правоохоронці є заручниками системи щодо звітності своїх показників»



    А. СТУЧИЛОВА:«Правоохоронці є заручниками системи щодо звітності своїх показників»
    10:50
    22 жовтня помічник міністра внутрішніх справ в Полтавській області по захисту прав людини Антоніна СТУЧИЛОВА відповіла на запитання користувачів сайту ОКІА "Новини Полтавщини" щодо захисту їхніх прав:
     Розкажіть, будь ласка, коли і як до вас потрапити на прийом? - Я приймаю щопонеділка з 11-ї до 17-ї год. без перерви за адресою ГУМВС області вул.Пушкіна, 83 (каб. 301) Хочу додати, що здійснюю виїзні прийоми, графік яких наступного понеділка буде розміщений на сайті ГУ МВС в розділі "права людини", який зараз створюється. Крім того, можете звернутися до мене за тел. 56-18-06 і в будь-який інший день. Якщо я вільна, то прийму всіх.

    Так вийшло, що я подарувала квартиру своїй племінниці в Миргороді - вона мене просто змусила шантажем підписати "дарствєнную". А тепер виганяє з квартири і каже, що я психічно хвора. Як мені довести свої права на житло і скасувати дарчу?
    - Якщо ви хочете отримати детальну консультацію з цього приводу, то зверніться до мене, але система захисту Ваших прав має включати: звернення до суду та супровід професійного юриста.

    Мене цікавить таке питання - ЗМІ стверджують, що правоохоронці Кременчука (керівники) за те що не провели вчасно аналіз крові обвинуваченого громадянина Нефедовича, під час ДТП із жахливою смертю загинуло троє кременчужан, врешті-решт отримали за невиконання своїх обов’язків значні суми коштів ? Як на вашу думку чи може таке бути?
    - Важко на це відповісти. Це - справа кожної людини, а не тільки працівника міліції. Але життя демонструє, що може бути все. Одночасно з цим, коли перш ніж когось звинувачувати у вчиненні того чи іншого злочину, ми маємо бути впевнені у тому, що це можна довести.

    Як найкраще убезпечити себе від неправомірних дій і провокацій з боку правоохоронців, коли вже потрапив у поле їх зору? Як зберегти своє здоров’я під час допитів?
    - Права при затриманні або арешті (вони досить об'ємні) викладу їх в повному обсязі на сайті "Новин Полтавщини". Крім того, досить багато прав уже виписано іншими законами. але проблема в тому. що ми їх не читаємо - не вміємо ними користуватися. В рубриці "права людини" також буде ця інформація, я домовляюся про аналогічні "гарячі лінії" на сайті обласного ГУ МВС (1-2 рази на місяць).

    Чому на Вашу думку в Кременчуці вже народний депутат України Олег Бабаєв, про що він заявляв неодноразово, планує відкрити спеціальну громадську приймальню - для жертв міліцейського свавілля?
    - Тому що, на жаль, життя показує, що випадки такі трапляються, коли деякі правоохоронці дозволяють собі ігнорувати не тільки службові обов'язки , але і людську мораль. Тому будь-які заходи по забезпеченню прав людини я вважаю дійсно потрібними. Якщо у О.Бабаєва буде відповідна інформація - нехай звертається до мене - запрошую. Зроблю все можливе, щоб допомогти людям.

    Чи є у вас статистика, скільки і яких звернень до вас найчастіше надходить?
    - Спеціальної статистики я не веду. Однак можу сказати, що найчастіше до мене звертаються з питань безпідставних затримань, неналежного слідства та перевірок за заявами громадян, ненадання відповідей, перевищення службових повноважень працівниками міліції. Одночасно з цим, звертаються з питань, якими я не займаюся - земельні питання, спадкові, сімейні проблеми та ін. Однак я нікому не відмовляю. Велику частину звернень отримую і від працівників міліції. Як тих, хто працює зараз, так і тих, хто вже звільнився. Це питання щодо вкрай низької зарплати, їх матеріального забезпечення, вихідних допомог і найбільше - житлові проблеми.

    Скажіть, будь ласка, чи вбачаєте Ви корупційні дії стосовно ситуації з дитячою бібліотекою імені Панаса Мирного? У чому вони проявляються?
    - Корупційні дії вбачаються на стадії, коли бібліотека тільки готувалася до зміни власників. Нові господарі зробили все можливе, аби захистити себе законодавством, я якому є багато протиріч і недосконалостей. Тепер, коли є рішення судів, важко і практично неможливо іншим шляхом, ніж судовим, захистити права громади мати дитячу бібліотеку там, де вона була. А корупція ,звісно була Тільки зараз про це доводити треба в суді.

    Якою на вашу думку є кількість постраждалих в афері з кредитною спілкою "Полтава і полтавці". Чи означає це, що в зв’язку з кризою засновники фінансових установ намагаються вкрасти зібрані у людей кошти?
    - Люди, що зверталися до кредитної спілки "Полтава і полтавці" - потенційно були постраждалими, коли вносили туди свої кошти. Вважаю, що це не пов'язано з фінансовою кризою, а пов’язано з кримінальним стилем мислення. Таке трапитися може не тільки у часи кризи. Будьте пильними, перш ніж комусь довіряти свої кошти!

    Хто винний у тому, що вигнали дитячу бібліотеку і чи отримає, на Вашу думку, бібліотека своє приміщення чи це їй уже не світить?
    - Це приміщення навряд чи вже отримає, якщо Верховний Суд не скасує всю низку неправомірних з точки зору людської моралі і совісті рішень попередніх судів.

    Розкажіть чи є взагалі безкоштовна юридична допомога? Ми не маємо коштів на захист, але дуже його потребуємо!
    - Безкоштовною юридичною допомогою можете скористатися у мене, а також у членів громадської ради при ГУМВС області з питань захисту прав людини. Проте, та безкоштовна юридична допомога, яка надається при затриманні у райвідділах міліції, часто буває недостатньою і формальною. Крім того, існують громадські організації, які займаються захистом прав людини і надають в т.ч. безкоштовну юридичну допомогу. Є ще один вихід - грунтовна юридична самопідготовка. Вона часто дає найкращий результат. Що читати для захисту? В конкретній ситуації я Вам пораджу - звертайтеся до мене.

    Мого сина затримали під час бійки - під час допиту він взяв на себе чужу вину, з нього "вибили" свідчення щодо тяжких побоїв. В результаті, потім його суд визнав невинним, але здоров’я постраждало - йому відбили внутрішні органи. Чи багато аналогічних випадків вам відомо?
    - Аналогічних випадків, на щастя, не багато, але кожен - це велика трагедія. Прошу Вас, надайте мені більше інформації про це. Можливо ми ще зможемо вплинути на ситуацію та притягти винних до відповідальності...

    Як, на Вашу думку, чи багато нині відбувається незаконних затримань з боку працівників міліції? Чи мають вони право вимагати і вилучати у громадян документи прямо на вулиці? ДЯКУЮ.
    - Незаконні затриманні (адміністративні), на жаль, трапляються часто. Стосовно адміністративних правопорушень потрібно докласти багато зусиль, щоб навести тут лад. По-перше, треба змінити деякі положення Кодексу, та певні процесуальні процедури. Але основним завданням є робота щодо зміни свідомості правоохоронців в розрізі дотримання прав людини в кожній ситуації затримання. А також - коректної поведінки, розуміння своєї відповідальності і бажання підійти до ситуації виважено.
    Є ще одна важлива необхідність, яка є основною проблемою усіх правопорушень зі сторони міліціонерів. Вона полягає у зміні критеріїв оцінки роботи міліції, а саме -  відміні системи показників. Тому що правоохоронці є заручниками цієї пагубної системи з усіма наслідками. Щодо права вимагати і вилучати у громадян документи прямо на вулиці, то стаття 11 Закону України про міліцію передбачає право міліції на вилучення документів у справах про адміністративні правопорушення - встановлення особи чи місця її проживання та ін. Однак пам’ятайте, що ваш паспорт - ваша власність, і утримувати його безпідставно не може і не повинен ніхто.

    Скажіть ще будь ласка  як просувається справа у розстрілі лебедів в Кременчуцькому районі. Чи виходе так , що журналісти не праві, а єгер лісництва конфіскував зброю у міліціонера безпідставно?
    - Ситуація про розстріл лебедів стала відома мені нещодавно. Випадково в інтернеті прочитала повідомлення. Нині займаюся цим разом з відповідними службами. Будемо намагатися розібратися в ситуації та притягти винних до відповідальності.

    Когда Вы наведете порядок с новым безнесменом обласного АВИРА? С иностранцами беспредельствует, требует очень больших благодарностей за проживание в Полтаве от инострацев-студентов. Что делает служба внутренней безопасности в данном случае? Когда завершит безпредел Бурнаховський Рома – на нього управи немає?
    - У мене не було жодного випадку переконатися у бізнес-намірах начальника ГІРФО Романа Бурнаховського. Повідомлення про те, що ГІРФО вимагає "мзду" за проживання в Полтаві від іноземців є безпідставними. З цієї проблеми проведено не один захід, за якими встановлено наступне: УМСА запрошує на навчання більше іноземців (майже в 4 рази) ніж може забезпечити їх житлом. Хоча це є прямим обов'язком УМСА (Українська медична стомат.академія). ГІРФО, начальником якого є Бурнаховський, немає права відступити від вимог Закону та абсолютно справедливо вимагає від УМСА наведення порядку у забезпеченні житлом іноземних студентів. Загалом, це питання дуже болюче і знаходиться ще в процесі відпрацювання. Зокрема, в понеділок з цього приводу зустрічатимуся з ректором УМСА та проректором ВНЗ по роботі з іноземцями. В цій ситуації вини ГІРФО не має, бо вимагається лише те, що передбачено законодавством. Стосовно інших скарг на працівників ГІРФО та будь-яких інших підрозділів міліції - прошу звертатися безпосередньо до мене. Я і служба внутрішньої безпеки міліції і Інспекція з особового складу розбираємося в таких ситуаціях безпристрасно (вже не одна "голова" так полетіла).

    Чи цікавились Ви скільки і кому з мільйонерів належать свердловини нафтові і газові на Полтавщині- вони "гріють" собі руки, не сплачують податки, а правоохоронці їх "кришують".
    - Цікавилась. ГАНЬБА! Але це, на жаль, поки що реалії життя.

    Скажіть, скільки сьогодні на Полтавщині відмовних справ, в яких йдеться про крадіжки, скоєні на суму менше 700 гривень ?
    - Це є страшенною проблемою і вона закладена самим законодавством, що прийняте нашими парламентарями. На жаль, всі справи сумою менше 772 грн. є малоцінними та підлягають розгляду в цивільному порядку в судах. Допоки цей поріг не буде скасовано - матимемо, на жаль, відмову у порушенні кримінальних справ. Хоча, життя показує, що на 770 грн. у бабусі в селі можна всю хату винести і не мати за це покарання. Це - жах нашого життя. Помічники міністру МВС в усіх областях неодноразово доводили цю інформацію до МВС - відповідний законопроект підготовлений і переданий на розгляд ВР.

    Взагалі у нас хтось займається темою рейдерства? Беззаконня на кожному кроці, правові колізії хтось вирішує? Чи олігархам можна за гроші все?
    - Зверніться, будь ласка, до Громадської Ради при ГУМВС, в яку входять представники громадськості, громадські оранізації, які займаються цією темою профільно. Усі контакти є на сайті ГУ МВС.

    Хто обирав вас на посаду помічника міністра МВС? Чому і хто зупинив на вас свій вибір? Дякую.
    - На посади помічників МВС був оголошений відкритий конкурс, інформацію про який Ви і зараз можете подивитися на сайті МВС. На конкурс було подано декілька кандидатур з кожної області, які подавалися самовисуванням (тобто за власним бажанням). Я пройшла відповідне тестування, екзамен та співбесіду. Про себе якось незручно казати, але мене відбирала фахова комісія з 11 осіб та сам міністр.

    Розкажіть про затримання на Покрову Анатолія Банного - правозахисника та журналіста. Його побили, тримали у наручниках - а  мєнти кажуть, та ми його просто ЗАПРОСИЛИ в якості свідка. Так хто бреше? Чи причетна міліція до побиття журналіста Анатолія Банного біля пам'ятника Леніну?
    - Я сама була присутня у райвідділі міліції, куди доставили Банного та учасників акції "Тризубу". Викликала службу внутрішньої безпеки, до якої пан Анатолій написав заяву у моїй присутності, виклавши в ній скарги на дії правоохоронців. Нині проводиться перевірка, яка буде закінчена лише через 3 дні. Після її завершення й будемо говорити про покарання винних. Хочу сказати про те, що вважаю: працівники міліції дійсно відступили від вимог чинного законодавства, але остаточні висновки будуть надані службою безпеки ГУМВС.

    Шановна панно Стучилова, скажіть коли відповідатиме керівництво Новосанжарського РВ МВС за свої не професійні дії і спричинення ушкоджень підслідчому,незаконне затримання,примушування підлеглих до фальсифікації? Чи може на цю ситуацію вплинути МВС?
    - Може, якщо знатиме суть справи. Зверніться, будь ласка, з відповідною заявою - будемо розбиратися.

    Скажіть, чи розбиралися ви по факту смерті дівчат в Кобеляцькому районі. Там таки досить жахлива історія .  Якими є ваші висновки?

    - Не розбиралася. Знаю інформацію лише частково з повідомлень ЗМІ та досить частих обговорень цієї ситуації серед правоохоронців. Інформація суперечлива, але і громадяни і міліція вважають ситуацію нестандартною та трагічною. Безмірно жаль постраждалих людей.

     Хто може допомогти у випадку, коли підприємство (Альфа-банк) відмовляється оплачувати лікарняний лист, мотивуючи це неправильністю оформлення? Лікарня ж стверджує, що лікарняний заповнений за всіма правилами.

    - Звертайтеся до суду. Як звернутися - я пораджу, якщо підійдете.

    Скільки можна терпіти знущання в полтавському УБОЗІ? О.Плужника знову Луценко (який обіцяв його назавжди позбутися) повернув на ту ж саму посаду. Убозівці-кати під його керівництвом продовжують "вибивати" з безневинних людей свідчення!!! Чому ми живемо с такій недолугій правовій системі? Ви можете щось зробити?

    - О. Плужника повернув на його посаду суд. А Ви можете тут щось зробити?

    Чи підпорядковані Ви керівництву обласного УМВС і де знаходиться Ваш службовий кабінет?

    - Керівництву МВС області я не підпорядковуюся. Лише - апарату міністра МВС. Кабінет знаходиться в ГУ МВС області. Я маю гуманітарну та юридичну освіту, продовжую навчання. Біографічні данні можна подивитися на сайті міністерства МВС.

    Имеют ли право менты приставать ко мне на улице для проверки мобильных телефонов? Это же противозаконню... А пристают особенно к молодежи, похожей на почитателей рока в банданах и широких штанах. До каких пор жители этой страны будут страдать от ментов, которые готовы забрать человека в отделение только за то, что его телефон хотят проверить?

    - Ніхто не має права перевіряти Ваш мобільний телефон. Вас можуть перевіряти лише тоді, коли ви підозрюєтеся у вчиненні злочину чи адміністративному правопорушенні. Часто затримання провокуються не тільки міліціонерами, але й агресивною поведінкою громадян, які своє обурення висловлюють занадто експресивно. Пояснюйте свої права спокійно. Ведіть себе чемно і не залишайте у працівників міліції сумніву, що їх неправомірні дії залишаться безкарними. Якщо це робитимуть всі, то і загальна ситуація покращиться.

    На Полтавщині, як і по всій Україні, не виконується закон про соціальний захист дітей війни. З політичних партій лише соціалісти надають людям цієї категорії правову допомогу. Виконавча ж влада на чолі з Прем’єр-міністром Тимошенко ігнорує закон. Скажіть, що ви, як представник МВС, зробили, щоб допомогти дітям війни захистити свої права? А якщо нічого, то, може, ваша посада непотрібна людям, які платять податки, аби вас утримувати?

    - Мої повноваження стосуються діяльності міліції. Соціальним захистом населення займаються відповідні державні органи. Зверніться з цього питання, будь ласка, до віце-губернатора - Надії Мякушко.

    Я б хотів запитати як вступити на службу до державних органів?
    - Спочатку вибрати державний орган - написати заяву і пройти відповідний конкурс. Переконати комісію, що саме Ви потрібні на цій посаді. Бажаю Вам успіху!

    В приміщенні обласної дитячої бібліотеки загарбниками ведеться реконструкція. Чи є у них на проведення цих робіт дозвіл? Та що буде у тому приміщенні по завершенню реконструкції?
    - На сьогодні їх право розпоряджатися цим приміщенням не скасоване судом.

    Особливу стурбованість викликає стан додержання законодавства про звернення затриманих громадян. У порушення ст. 22 Закону України „Про звернення громадян” не організовано особистого прийому громадян та засуджених, його обліку та вирішення звернень на Полтавщині. Ви займаєтеся цією проблемою?
    - Повністю з Вами погоджуюся - займаємося й будемо займатися. Запрошуємо Вас прийняти участь у системних змінах з цієї проблеми, якщо Ви - не байдужа людина. В громадській раді при обласному ГУ МВС працюють робочі групи, до якої можете увійти і Ви, щоб бути корисним. Запрошую...

    Панно Антоніно! Зараз в селі Правобережна Сокілка мешкає Мирончук Людмила Вячеславівна. З 1996 року тривають суди по відновленню її громадянських прав та прав на житло. 2 роки, 3 1998 по 2000 вона, з вини працівників міліції була позбавлена паспорта і, як інвалід 2-ї групи по онкозахворюванню не отримувала пенсію. До цього часу в Автозаводському районному суді її позов до Кременчуцького МУ ВС не розглянутий. Вже один суддя чи помер, чи звільнився. У виданому паспорті їй знову поставили фальшивий штамп про реєстрацію, а фактично вона ніде не зареєстрована. У Верховному суді знаходиться касаційна справа відповідача, який мав повернути жінці незаконно відібрану у неї квартиру. На всі її скарги - пусті відписки і 10 років поневірянь. Ви можете реально допомогти цій жінці поновити її статус громадянина України? Журналіст газети "Кремінь" (м. Кременчук) Ірина Корнилова.
    - На Верховний суд я звісно не впливаю. Однак, чим можу (порадою, підтримкою, складанням документів) - допоможу.

    Я б хотів запитати що робитимуть з полігоном у Вакуленцях, бо зараз для проведення практичних занять з ДПЮ у учнів немає такого місця...
    - Мені ця ситуація не відома, але я з’ясую.

    Які форми реагування на правопорушення ви маєте право застосовувати та які застосовуєте (статистика, будь ласка).
    - Приймаючи громадян і отримуючи повідомлення щодо правопорушень, допущених щодо них, я маю право за суттю звернення направити заяву до відповідної служби, особисто приймати участь у перевірці щодо викладених фактів та рекомендувати вжити засоби впливу щодо відновлення порушених прав заявників. По неодноразових або грубих порушеннях зі стороні працівників міліції маю право подати подання на міністра МВС з відповідною інформацією. Крім того, вся інформація, моніторингом якої я займаюся про виявлення тих чи інших порушень прав людини обов'язково надходить до міністра.

    Ваше життєве кредо?
    - Немає чужої біди...

    Як ваша діяльність покращила роботу міліції по відношенню до населення?
    - Дещо покращила. Але абсолютно вірно, що поки що - мало. Недостатньо... Стараюся робити більше

    Ви партійні? Якщо ні, то які у Вас політичні симпатії стосовно як партій так і персоналій?
    - Я є головою депутатської фракції "Наша Україна", була головою районної організації. Після цього працювала в "Народній самообороні" оргметодкерівником. Зараз політичною діяльністю не займаюся, крім роботи - тільки депутатські обов'язки. Про політ. симпатії говорити, вибачте, не хочу. Так багато зараз фальшивого в політиці...

    Який штат підлеглих співробітників Ви маєте? Ви отримуєте зарплату (ЯКУ?) чи може працюєте на громадських засадах?
    - Штат моїх підлеглих - 0. Я працюю сама. Зарплата моя - 2,4 тис. грн. Залучаю на громадських засадах активну допомогу членів мобільних груп та членів громадської ради при ГУМВС області, які є в переважній більшості, людьми не байдужими та такими, що гостро сприймають несправедливість. Це насправді дуже допомагає працювати.

    Чи не дублюєте Ви функції омбудсмена (вумена) в регіоні?
    Не дублюю - займаюся моніторингом прав людини в діяльності виключно міліції.

    У вас є діти? Чому найголовнішому Ви їх навчаєте?
    - У мене дві доньки, як і кожна мати стараюся навчати їх найкращому. Але головне - не бути байдужими спостерігачами...

    Розкажіть про себе, про сім ю, де народилися, хто ваші батьки, де навчалися, де працювали до призначення на цю посаду.
    Дивіться, будь ласка, сайт МВС.

    Я б хотів запитати чи можливе таке що в зв’язку з рівнем інфляції піднімуть плату за навчання чи це законно? Також мене цікавить вибори призведуть нас до стабільності чи заведуть в ще більшу кризу як політичну так і економічну?
    - Думаю, що плата за навчання ростиме, адже викладачі теж люди і мають право на компенсацію рівня інфляції в рахунок зарплати. Щодо виборів, то я особисто ставлюся до них ДУЖЕ СКЕПТИЧНО. Вважаю, що вони зараз вже нічого не змінять. Треба працювати в тих умовах, які є, але бути добросовісними - кожен на своїй роботі. Потроху зміни на краще обов’язково прийдуть... А вибори, вони нас мабуть ще більше поглиблять політичну та економічну кризу…

    Для всіх зацікавлених, також хочу коротко розповісти, що крім прийому громадян я приймаю активну участь у роботі мобільних груп з моніторингу дотримання прав людини в спеціальних установах міліції. Зокрема, перевіряю умови утримання в ізоляторах ІТТ, в кімнатах адмін. затриманих у райвідділах. До повноважень членів мобільних груп входить огляд службових кабінетів на виявлення сторонніх предметів, які б могли бути застосованими в якості силового впливу, виявлення неправомірно вилучених паспортів громадян і таке інше. Мобільні групи - це перша ластівка щодо створення в Україні національного привінтивного механізму щодо протидії порушення прав людини. В роботі мобільних груп приймають участь правозахисники, журналісти, за результатами їх оглядів ІТТ та КАЗ Управління громадської безпеки розробило певні розпорядження, направлені до підрозділів - щонайперше, про інформування усіх затриманих про їх права.

    Спільно з членами громадської ради, правозахисними громадськими організаціями проводяться навчання для міліціонерів правам людини та їх практичні реалізації у щоденному житті правоохоронців. Намагаємося реально вплинути на відношення правоохоронців до мігрантів, в т.ч. нелегальних іноземців, які прибули в Україну не тільки з метою навчання. Хочеться за час своєї роботи виробити "вакцину" щодо толерантного відношення до представників нац.меншин. Займаюся іншими питаннями, але канцеляризму та байдужості намагаюся не допускати, що вважаю своїм персональним позитивом.

    Звертайтеся тел.. 56-18-06, 51-75-47 чи моб. 8-050-305-31-05. Дуже рідко мої телефони не відповідають...

    Спасибі за відповіді

    Дякуємо за Ваше роботу, ы за Ваші відповіді.

    Дякую за спілкування!

    До побачення!

    http://www.regionnews.poltava.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1018 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net