Понеділок, 29.04.2024, 07:37
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 5 » Покинутий вдруге



    Покинутий вдруге
    10:09
    Одну з львівських прийомних сімей, яка взяла на виховання дитину з інтернату, днями відповідним рішення виконавчого комітету Львівської міської ради позбавлено цього статусу. Дитину, отже, покинули вдруге. І щоб хоч трохи зменшити такий удар, її скерували вже не в інтернат, а в дитячий будинок сімейного типу, де  виховується шестеро дітей.

    Відчути себе покинутим, нікому не потрібним, усвідомлювати, що від тебе з незрозумілих причин відмовилися найрідніші люди - це прикро, страшно, боляче у будь-якому віці. А коли йдеться про дитину, то це подвійна трагедія.

    Родина, яку днями позбавили статусу прийомної, торік узяла на виховання 11-річного хлопчика з одного з інтернатів області. Точніше, його в сім'ю взяв неодружений чоловік (закон не забороняє одиноким чо­ловікам виховувати при­йом­них дітей), який днями потрапив до лікарні з інсультом. За попередньою інформацією, він хворів на ішемічну хворобу серця.

    Звісно, жодна людина, у тому числі й прийомні батьки, не може дати гарантій, що у майбутньому з нею нічого не станеться, не погіршиться стан здоров'я, бо всі ми, як мовиться, ходимо під Богом. Але, віддаючи покинутих дітей у прийомні сім'ї, відповідні державні інстанції повинні ретельно перевірити не лише матеріальний стан, а й стан здоров'я та безліч інших моментів людей, що зголосилися взяти в сім'ю дитину, аби в майбутньому вберегти її від прикрих несподіванок, трагічного повороту долі. Бо найменша помилка дорослих дитині, яку колись уже зрадили рідні батьки, може покалічити життя в майбутньому.

    За словами начальника відділу у справах дітей Львів­ської міської ради Тараса Гурея, це перший такий прикрий випадок у Львові, коли при­йомну сім'ю позбавляють цього статусу. Аби зменшити удар для хлопчика, його повернули не в інтернатські стіни, а відправили в дитячий будинок сімейного типу, де вже виховується шестеро дітей. Там йому буде легше пережити ситуацію, в яку він потрапив.

    За словами голови Асоціації практикуючих психологів Львівщини Ігоря Корнієнка, цьому хлопчикові, без сумніву, потрібна допомога психолога. Адже діти у таких випадках схильні звинувачувати себе, мовляв, їх покинули тому, що були недостатньо слухняними, чемними, добрими тощо. "Це занижує самооцінку і знецінює уявлення про себе. У них виникає недовіра до дорослих, вони не вірять у їхню щирість. Такі діти стають тривожними, нервовими, дратівливими, їхнє життя триває у стані неспокою і нестабільності. Якщо в майбутньому їх захотіли б усиновити чи взяти в прийомну сім'ю, вони можуть відмовитися. Страх, що все може повторитися знову, домінуватиме", - зазначив Ігор Корнієнко. Він також зауважив, що навіть психотерапевтичні сеанси не допоможуть дитині остаточно позбутися комплексів, страхів, переживань.

    "Пошта" вирішила з'ясувати, чи могли соціальні служби і міські чиновники запобігти такій ситуації, адже стан здоров'я майбутніх опікунів є одним з основних критеріїв у рішенні про створення прийомної сім'ї. Особливо у тих випадках, коли йдеться про опіку над дитиною-сиротою. Тож ми зателефонували у приймальню відділу у справах дітей Сихівської райадміністрації. На наше велике здивування, нам відповіли, що взагалі нічого не знають про цей випадок. Коли у міській раді ми уточнили, що таки Сихівський відділ віддав дитину у прийомну сім'ю, і зателефонували туди ще раз, працівниця відділу, перебивши кореспондента на півслові, кинула: "А звідки я знаю, що ви журналіст?" Ми хотіли узгодити час зустрічі з працівниками відділу, але не встигли, бо емоційна пані, навіть не відрекомендувавшись, кинула слухавку. Коли державні працівники під час виконання службових обов'язків дозволяють собі так розмовляти з журналістом, який, до речі, також виконує службовий обов'язок, то можна лише припустити, як вони спілкуються з пересічними громадянами. А чи мають вони на це право?


    http://www.lvivpost.net

    Категорія: Новини України | Переглядів: 693 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net