Неділя, 28.04.2024, 22:46
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 7 » «Зачепились» за гній або історія дворової війни



    «Зачепились» за гній або історія дворової війни
    11:56
    Розпочалася ця історія з листа до газети, зміст якого ми публікуємо нижче.

    Заява

    Ми, мешканці 16-квартирного будинку по вул. Молодіжній, 1 прохаємо Вас прийняти міри щодо мешканки однієї з квартир Балась Н.В.
    Вона розповсюджує антисанітарію у дворі. Серед двору, за півметра від гаражів, - купа гною заввишки до двох метрів, що спричиняє жахливий сморід, із якої вилазять опариші незрозумілого походження, розповзаються по гаражах і сараях. Свині утримуються в жахливих умовах, вони по вуха плавають у своїх випорожненнях, потім інколи це чиститься лопатою чи відром і виливається на цю ж купу гною, і потім сутки не можна ні вийти на подвір'я, ні відчинити вікно. А ще посеред двору стоїть металевий гараж, це так він називався років 30 назад, а зараз це гнила, уся в дірках споруда, яка тримається на купі мотлоху, яка в ній знаходиться, і є розплідником для мишей та щурів. Все це можуть підтвердити сільський голова та секретар, які до нас приїздили і все це бачили. На наші неодноразові (протягом 7-ми місяців) звернення до сільської ради ми отримували письмові відповіді, що Балась письмово попереджена, та тільки зрушень нема ніяких.
    Прохаємо вас допомогти нам у вирішенні цих питань, тому що ми і наші діти хочемо мешкати у чистому і красивому подвір'ї та вдихати свіже повітря.
    Дякуємо Вам, що приділили нам увагу.

    З повагою, мешканці 16-квартирного будинку, с. Підгора: Варич Н.В., Гриценко К.О., Жук Н., Стокоз Я.Л.

    Виїжджаючи на місце події, журналісти «ЕК» особливого ентузіазму чи душевного підйому не відчували. І справа не лише в розумінні того, що доведеться споглядати купу гною, вдихати специфічні «аромати», фотографувати немитих поросят та мати неприємну розмову з їх господарями. Справа більше у специфіці самого конфлікту. Всі ці сусідські протистояння мало кому із сторонніх людей приносять задоволення і сприяють душевному комфорту. Суперечки за межу, побутові сварки завжди дуже складні для розгляду, в них майже ніколи не буває однозначно правих і винуватих. В них завжди вирують пристрасті, «гнуться» матюки, а інколи й розпускаються руки. А в умовах нашої ну дуже слабкої, нерішучої і підступно підлабузливої в ставленні до своїх громадян держави будь-які рішення по врегулюванню таких конфліктів, як правило, не виконуються.
    Побачене на місці, в основному, підтвердило правоту авторів звернення до ЗМІ, міліції, екологів і санепідслужби. У дворі єдиного на всю Підгору двоповерхового багатоквартирного будинку по вулиці Молодіжній в безпосередній близькості до дитячого майданчика височіла добряча купа гною. За пару десятків метрів прогулювались молоді мами разом із грудними дітьми.
    Вони, ці мами, і виявились авторками листа до редакції. «Ви подивіться, в яких умовах вона утримує свиней», - з місця в кар'єр розпочали жінки.
    - Від грязі вже й свині здихають.
    - Влітку на вулицю вийти неможливо, сморід страшенний стоїть.
    - Нехай скотину держить, але й прибирає після неї.
    За словами молодих мам, вони неодноразово зверталися й до своєї сусідки, яка складає гній майже посеред двору, і до сільської голови Зінаїди Лісової, але ніякої реакції не було. Коли терпець луснув, жителі будинку по Молодіжній почали сигналізувати в інші інстанції.
    Сільський голова Зінаїда Лісова, згадуючи про «конфліктний» будинок, скрушно хитає головою і говорить: «Вічні проблеми з тим будинком – то з каналізацією, то з цією купою гною. Боюся, що це не останній конфлікт. На місце події ми виїжджали і обов’язково виїдемо ще раз. Та все одно краще аби вони в себе в дворі помирилися і про все домовилися».
    3 листопада в Підгору виїхала ціла комісія. Крім сільського голови на місце конфлікту прибув і головний архітектор району Валерій Буряк, і Віталій Мазняк, головний спеціаліст Кременчуцького відділу охорони навколишнього природного середовища, і санітарний лікар районної СЕС Зайдулло Єлбегієв. Злощасного гною того дня в дворі вже не було – його нарешті вивезли.
    Обстеживши місце, члени комісії встановили, що так звана компостна яма знаходиться на достатній відстані від житлових приміщень, але її потрібно відповідним чином обладнати. І, звичайно ж, вчасно вивозити нечистоти. Про це була повідомлена власниця корів і свиней, на яку скаржилися її сусіди. Також її зобов’язали у місячний термін перенести металевий гараж, встановлений без отримання будь-яких дозволів прямо навпроти одного з під’їздів.
    Та водночас у Валерія Буряка виникли запитання і до декого зі скаржниць. Виявилось, що гаражі, котрі вони вже майже збудували, теж не узаконені. І що в будинку достатньо бажаючих і собі мати новий гараж чи сарай. Але для того, щоб це здійснити, потрібно отримати згоду від усіх мешканців будинку. І тут коло може замкнутися, а коса потрапити на камінь. Будь-який незадоволений чимось сусід може «на зло» не ставити свого підпису. Тому, підсумовуючи результати роботи комісії, сільський голова сказала, звертаючись до мешканців будинку по Молодіжній: «Люди добрі, живіть дружно. У дворових війнах переможців немає».

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 764 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net