Понеділок, 29.04.2024, 06:31
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 7 » Дивлюсь я на кризу та й думку гадаю



    Дивлюсь я на кризу та й думку гадаю
    12:03
    Таки є в цій світовій кризі, яка боляче вдарила й по Україні, свої позитивні моменти. Ні, звичайно погано, що сотні тисяч українців втратили роботу і зарплату. Погано й те, що через зупинку металургійних комбінатів перестане наповнюватися державний бюджет, і це невдовзі відчують на собі бюджетники і пенсіонери. Це – однозначно погано. Добре те, що криза сталася у 2008 році, а не в десятому чи одинадцятому. Це швидше нагадає нам, що живемо ми в «Гондурасі», а не в нормальній країні. Адже забули, розслабилися. Забули й ту стару як світ аксіому, що за все в цьому житті доводиться платити, а безкоштовний сир буває лише в мишоловці.
    Адже якщо не всі, то більшість із нас останні два-три роки жили не за доходами. І вже звикли – спочатку брати, а потім віддавати. До цього нас привела сьогоднішня влада, хитрі, але недалекоглядні українські політики. Давайте озирнемося трішки назад і разом спробуємо проаналізувати закономірність того, що сталося.
    Почнемо з того, що ми жили і живемо в ситуації постійних виборів – чи то парламентських, чи президентських. А на виборах прийнято обіцяти. Обіцяти – «покращення життя вже сьогодні», «справедливість» для всіх і для кожного, повернення заощаджень і заробітчан із Заходу та Сходу. Нам говорять: «Голосуйте за нас, а ми вам все дамо.» А щоб люди вірили, їм і давали: 100 гривень – за поїздку на Майдан, 50-80 - за позначку в бюлетені, 1000 – із заощаджень. А звідки ж все оте бралось, що давали? І хто його віддаватиме? А бралось у Вас, шановні земляки, і віддаватимете теж Ви.
    Селяни віддають вже зараз. Розслабились, «джипи» покупляли, повірили тим, що слодко співають і нічого не роблять? Ну й не знають тепер, де подіти своє жниво, як віддати кредити та позики.
    Металурги і шахтарі звикли до високих зарплат, а бюджет – до наповнення за рахунок високих цін на метал? А ціни впали. І зарплати вже проїли, та ще й наперед, кредитів набравшись.
    А обладнання на тих металургійних комбінатах та шахтах так і не оновлювалось. Все ж на зарплати, на вибори, на організацію «майданів» та закупівлю футболістів ішло. І що тепер робити?
    Пропонують – націоналізуйте нас. Правильно пропонують. Для себе. Олігархи свої мільярди вже заробили, їм і їх внукам вистачить. А збиткові комбінати забере держава. А держава - це хто? Ми з вами. Ми заплатимо за націоналізацію, ми віддаватимемо оті 16,5 мільярдів доларів, які дасть МВФ.
    Банки лопаються, вклади не повертають? А чого ж Ви хотіли, шановні? Це ж Ви, засліплені бажанням жити краще, аніж сусід Петро чи брат Василь, не думаючи брали кредити. Не одного і не двох земляків знаю, котрі, маючи зарплату в 1500 гривень або взагалі статус безробітного, покупляли новенькі машини. От зараз все те марнотратство і вилазить боком, раком та через усі інші отвори. І вилазить всім, а не лише тим, хто кредити брав. Банки то врятують. Знову ж таки держава, взявши позики за кордоном, за які гнутимуть спину наші внуки. А ось Вас, земляки, ніхто рятувати не буде. Сир з’їли, мишоловка спрацювала. Та думаю, що цього разу вона лише добряче луснула по пиці. А якби не криза, то процес би затягнувся, і пружина перебила б шийні хребці.
    До чого я все це веду? А до повторення вже згадуваної азбучної істини, що за все в цьому житті доводиться платити. Якщо не грошима, то зіпсованими нервами, здоров’ям, репутацією. І до того, що не можна весь час брати, не задумуючись, звідки все оте «дане» береться.
    Зараз мені говорять: «Що за позиція голосувати проти всіх? Нехай же хтось бере на себе відповідальність!» А хто візьме? Вибирати ж пропонують з тих самих обіцяльників. І вони знову «відмажуться». Президент всю провину зіпхне на уряд, уряд – на Президента. Парламент, той взагалі не «при ділах», там грають в дитячу гру під назвою «Блокуй президію». І всі вони, як один, «ліві», «лівіші» за комуністів. Ті в  свій час Радянський Союз утримували, нафтою торгуючи. А наші правителі зараз – металом.
    Між тим, є думка, що Україні потрібні праві. Ті, що прийдуть і чесно скажуть: «Ми спочатку візьмемо, а потім – дамо». Хочете мати гарні дороги? Платіть за них по тисячі гривень, а не як зараз. Хочете бути незалежними від Росії чи Америки? Готуйтесь до газу по гривні за кубометр! Хочете жити в чистих та освітлених містах? Платіть податок за кожну свою хату, кожен сарай, платіть податки за сміття! А будете смітити – штраф у 5 тисяч гривень. А не заплатите за комунальні послуги – віддасте житло.
    Не подобається? Жорстоко? Скажете: «Нехай дадуть нам зарплату і пенсію, як в Європі, а потім ми платитимемо і не смітитимемо, і гарно працюватимемо».
    А Ви зараз зарплату наперед отримуєте? Чи все ж таки після того, як місяць відпрацювали? І картоплю спочатку потрібно посадити, прополоти, жука потруїти, а вже потім їсти.
    Ось такі думки виникають від споглядання кризи. Втім, у кожного вони можуть бути різні, і не обов’язково збігатися з моїми. В принципі, можна й далі жити в кредит і голосувати за тих, хто більше пообіцяє. Це – право кожного.
    А наостанок - відповідь читачці, котра говорить, що Президент Віктор Ющенко щось дав незалежним журналістам. І що вони йому чимось зобов’язані. Шановна, це ще як подивитись, хто кому більше заборгував. Чи не журналісти робили Ющенка Президентом? А дякувати за те, що маємо можливість виконувати свою роботу – це маразм.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 872 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net