Понеділок, 29.04.2024, 07:52
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 10 » Чи закінчиться криза Українським бунтом?



    Чи закінчиться криза Українським бунтом?
    10:31
    Протестний потенціал в Україні продовжує наростати у зв’язку з наслідками економічної кризи та непопулярними „антикризовими” заходами влади. 8 листопада у Києві відбувся „Марш за соціальні права”, організований рядом об’єднань лівого спрямування. Учасники маршу переконували, що поточна криза – це логічний результат розвитку глобального спекулятивного капіталізму, за якого лише десята частина світових грошей підкріплена реальним виробництвом. Рано чи пізно, перевернута піраміда, що складалась з „віртуальних грошей”, мала рухнути. Нажаль, уламки її посипались на голови простих трудящих.

    Ще місяць тому представники самозваної „еліти” приховували деструктивний вплив кризи на вітчизняну економіку і, відповідно, не вживали жодних заходів щодо мінімізації наслідків. В першу чергу тому, що розуміли – вдарить вона по благополуччю громадян.

    Криза призвела до того, що влада й капітал опинились перед жорстким вибором між економічними інтересами та підтриманням „соціально-орієнтованого” іміджу. Представники держави і капіталістів неодноразово заявляли про намір будувати „суспільство загального благоденства”, яке є запорукою демократії. Останні процеси підтвердили брехливість створюваного ними ореолу.

    Першими скинули маски капіталісти. Слід привести наочні цифри. Людмила Денісова – міністр праці та соціальної політики України – визнає, що на початку 2009 р. рівень безробіття складатиме 7,7% – 2,1 млн. чол. Це майже десята частина працездатного населення, яке працює за трудовим договором. Важко підрахувати статистику скорочень серед працівників, що працювали неофіційно. З початку жовтня звільнення торкнулися в першу чергу працівників підприємств хімічної та металургійної промисловості. Зараз масові скорочення у повній мірі торкнулися столиці; тут навіть влаштовуються практичні семінари для керівників компаній на кшталт „Скорочення чисельності персоналу в умовах кризи”. Викидання людей на вулиці вони називають „оптимізацією”. Подібні жести лише принижують гідність людей найманої праці.

    Працівників, яких іще не вигнано на вулиці, капіталісти експлуатують по-максимуму. Звичною є практика неоплачуваних понаднормових робіт. Заборгованість по заробітній платі станом на 1 жовтня склала 849,365 млн. грн і цей показник прогресує й до початку нового року складатиме близько мільярда гривень. В той час як Україна бере кредит МВФ на суму більш ніж 16 мільярдів доларів і віддає їх на користь комерційних банків, без зарплатні залишаються близько 300 тисяч працівників, які не винні в кризі.

    Не бажає втрачати першості в реалізації соціал-дарвіністських схем і держава. Кредит МВФ був прийнятий Україною на вкрай невигідних умовах. Передбачається, що рівень мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму, пенсії та інших соціальних виплат буде заморожено до січня 2011 р. І це на фоні прогресуючої інфляції, підвищення цін на комунальні послуги, харчові продукти та транспорт! „Антикризовий” закон в даному випадку – злочин проти народу.

    Народ почав розуміти, що за його користь влада намагається вирішити власні проблеми. Трудящі переходять до актів спротиву. Поки що – це окремі випадки, але скоро всі остаточно втратять ілюзію щодо можливості політиків покращити ситуацію.

    Вже у жовтні відбулися перші страйки в регіонах: зокрема, організовані працівниками Луцького підприємства електротранспорту та профспілковим комітетом Харьківського комунального підприємства „Міськелектротранс”. А вже 4 листопада Профспілки працівників гірничо-металургійного комплексу України заявили про можливість загальнодержавного страйку. Вони висунули до керівництва країни низку вимог для захисту співробітників і подолання наслідків кризи. Профспілки вимагають від уряду не зупиняти зростання мінімальної зарплати і привести її у відповідність з прожитковим мінімумом, заборонити власникам підприємств зменшувати виплати співробітникам, примусово відправляти людей в неоплачувані відпустки, скорочувати штат, а також скасувати вирішення про збільшення ціни на газ для населення на 35 %. Однак лідери „офіційних” профспілок утримуються від заяв про необхідність всеукраїнського страйку.

    8 листопада активісти ліворадикальних сил провели акцію у Києві. Захід був спрямований як проти загальнодержавної політики, так і проти політики місцевої влади. Зокрема, виражалось обурення щодо необгрунтованого підняття тарифів київською владою на проїзд усіма видами транспортних засобів; засуджувалось прийняття Верховною радою рішення про отримання кредиту МВФ на умовах, що негативно позначаться на рівні життя наших співвітчизників; наголошувалось на тому, що вирішення цих проблем залежить лише від солідарності простих людей, що відчують на собі наслідки кризи та політики. Червоно-чорна хода з гаслом „Вони не дають на жити, ми не дамо їм правити” пройшла по маршруту від Київської міської державної адміністрації до Національного банку і завершилась під стінами Секретаріату Президента, де „гаранту” було вручено книги видатних економістів – Джона Кейнса та Карла Маркса. З натяком на те, що не слід так обожнювати економічну модель, суттєві недоліки якої були виявлені ще задовго до народження нашого "любого друга”. Всім органам влади активісти побажали якомога швидшої ліквідації, так як відчужені від народу інституції в принципі не можуть виконувати покладені на них Конституцією функції. На думку протестуючих, є всі підстави стверджувати, що лише ліквідація всіх органів влади зробить можливою реалізацію центрального принципу Основного Закону: „джерелом влади є народ”.

    ДОДАТОК: Звернення активістів до Леоніда Черновецького

    Ми знаємо, як Ви турбуєтеся перед кожними виборами про якісне харчування громадян. Ми знаємо, як Ви занепокоєні проблемами духовності, зокрема, введенню уроків «християнської етики» у школах. Це, звісно, має сильно вплинути на дітей. Завдяки безкомпромісній політиці вашої адміністрації та депутатів міськради у народу є доступ всюди до безневинного та життєдайного напою – пива. Навіть, діти можуть його спокійно розпивати у центрі міста. Високі моральні чесноти підтверджує і інший авторитет, тонкий знавець бджільництва і трипільської кераміки, герой помаранчевої революції, батько нації та поціновувач НАТО.

    Нещодавно, ми дізналися одразу дві новини про мудрого мера. Леоніде Михайловичу, ваші люди виконали мрію багатьох людей, чия молодість припала на буремні 90-ті. Вони ніби скинули по десять років. Тоді вони рахували кожен купоно-карбованець, витрачений на транспорт. Тепер вони роблять так само.

    Не забули ви і найближчих собі людей. Кожен із замів отримає від 12 до 6 тисяч на транспортні витрати.

    Так от люди вже відчули себе молодше. Всі вдячні і варто припиняти цей атракціон. Тепер було б не погано дати киянам можливість відчути себе ще й багатше. Ми будемо вдячні, якщо доходи фірм, що розміщують рекламу на транспорті та різниця між заплаченими та реальними цінами за землю були б витрачені на цільову транспортну дотацію, як і те що прилипло до рук Вашого оточення під час перерозподілу бюджету.

    Ви вірно зрозуміли ми не говоримо про бюджет, ми говоримо про ваші персональні статки. Ви ж можете. Вам не вперше «адресно допомагати» людям. Не вистачить ваших грошенят – сміливо запускайте руку у кишеню Баса та Довгого. Не все ж Вам залазити у наші гаманці? Ккожен із радістю щомісяця братиме у вас від тисячі до трьох. Мми пропонуємо давати на неповнолітніх більше, як заповідав Дєточкін. Ну, вкрав – віддай дітям.

     

    Із щирою повагою. Учасники соціального маршу.

    Категорія: Новини України | Переглядів: 727 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net