Понеділок, 29.04.2024, 09:32
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 2
    Гостей: 2
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 11 » Fitch провело рейтингові дії відносно 17 країн з економікою, що розвивається



    Fitch провело рейтингові дії відносно 17 країн з економікою, що розвивається
    10:34

    Міжнародне рейтингове агентство Fitch завершило глобальний перегляд суверенних рейтингів 17 найбільших країн з економікою, що розвивається, які мали рейтинги інвестиційної категорії.

    Як повідомляється в прес-релізі агентства, рейтинги 13 держав підтверджені, рейтинги 4 - знижені. Крім того, в 7 країн змінений прогноз по рейтингах.

    Довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті Болгарії і Казахстану були знижені до "BBB-" з "BBB" зі "стабільним" і "негативним" прогнозом відповідно.

    Довгостроковий РДЕ Угорщини в іноземній валюті знижений до "BBB" з "BBB+", а прогноз по рейтингу змінений на "стабільний" з "негативного" з урахуванням пакета заходів, що вживаються за участю МВФ. Довгостроковий РДЕ Румунії в іноземній валюті знижений до "BB+" з "BBB" з "негативним" прогнозом на тлі збільшення ризику серйозної економічної та фінансової кризи.

    Прогнози по рейтингах чотирьох країн - Кореї ("A+"), Мексики ("BBB+"), Росії ("BBB+") і ПАР ("BBB+") - змінені на "негативний" зі "стабільного", а прогнози по рейтингах Чилі ("A") і Малайзії ("A-") переглянуті на "стабільний" з "позитивного".

    "Проведений Fitch аналіз суверенних рейтингів найбільших країн з економікою, що розвивається, які мали рейтинги інвестиційної категорії, приділяв основну увагу уразливості до шоку, обумовленого рецесією в провідних світових економіках, зниженням цін на сировинні товари і скороченням потоків коштів на ринках капіталу та фінансових ринках, а також здатності витримати такий шок (при цьому Fitch у цей час вважає, що рецесія буде настільки ж тривалою і глибокою, як і на початку 1980-х і 1990-х років). Навіть після настання стабілізації на міжнародних фінансових ринках багато країн з економікою, що розвивається, однаково будуть змушені пристосовуватися до більш низьких реальних доходів та інвестицій, а також збільшувати внутрішні заощадження", - відзначається в повідомленні.

    "Істотна зміна глобального економічного і фінансового прогнозу означає значні труднощі для країн з економікою, що розвивається, в сфері реальної економіки і політичних рішень. Органи, відповідальні за проведення відповідної політики, на ринках, що розвиваються, мають набагато менше право на помилку, ніж у так званих розвинених економіках. У той же час країни з економікою, що розвивається, зараз мають більш вигідні позиції для вирішення таких труднощів, ніж коли-небудь, раніше. Проте, ризики економічного і фінансового стресу, що може зробити негативний вплив на суверенну кредитоспроможність, збільшилися, і це відображається в перспективній думці, вираженій у прийнятих сьогодні рейтингових діях", - заявив голова глобальної аналітичної групи Fitch по суверенних емітентах Девід Райлі.

    "Поширення проблем, пов'язаних із глобальною фінансовою кризою в країнах з розвиненою економікою, обумовило дуже високу волатильність цін активів на ринках, що розвиваються, і труднощі з ліквідністю. У той же час значною мірою завдяки вражаючій швидкості і масштабу відповідних заходів з боку міжнародного фінансового співтовариства, особливо Федеральної резервної системи США, Європейського центрального банку і Євросоюзу, а також МВФ, ризик того, що криза на фінансових ринках перетвориться в більш широку економічну і суверенну кредитну кризу, у цей час істотно знизився", - говориться в прес-релізі агентства.

    "Крім того, завдяки сильним державним балансам і позиціям ліквідності країни з економікою, що розвивається, мають більш гарні позиції, щоб пройти період дуже високої волатильності на міжнародних фінансових ринках і зміни спрямованості потоків капіталу, ніж це було в попередні періоди криз і глобальної рецесії. Однак у той час як суверенні емітенти скорочували використання валютних і зовнішніх запозичень, рекордні припливи коштів міжнародних банків та інвесторів у багато країн з економікою, що розвивається, сприяли значному дефіциту рахунку поточних операцій, особливо в Центральній і Східній Європі. Це обумовило істотні валютні розриви і потреби в рефінансуванні в банків і компаній у країнах з економікою, що розвивається", - відзначається в повідомленні.

    "Європейські країни з економікою, що розвивається, є найбільш уразливими серед ринків, що розвиваються, перед обличчям погіршення глобальної фінансової та економічної кон'юнктури. Це пов'язано з тим, що багато із цих країн мають великий дефіцит рахунку поточних операцій і відносно високі рівні зовнішнього короткострокового боргу. У результаті вони піддані зниженню потоків капіталу і коштів на фінансових ринках (у тому числі від закордонних материнських банків). Серед інших факторів, які підсилюють уразливість регіону, - наявність істотних валютних розривів на балансі, відносна відкритість торгівлі, а у випадку Казахстану та Росії - уразливість до зниження цін на сировинні товари", - вважають експерти Fitch.

    "З початку кредитної кризи в серпні 2007 р. Fitch знизило рейтинги в іноземній валюті дев'яти європейських країн з економікою, що розвивається, у сукупності на 11 рівнів, у той час як було проведено лише 3 підвищення. Більше того, 8 країн мають "негативний" прогноз по рейтингах (рекордний рівень для регіону), і жодна із країн регіону не має "позитивного" прогнозу по рейтингах, що вказує на збереження тиску на рейтинги убік зниження", - відзначається в повідомленні.

    Відносно Росії агентство повідомляє, що "винятково сильні позиції державного балансу дають можливість вживати заходів зі стабілізації банківської системи та фактично фінансувати виплати по зовнішніх/валютних зобов'язанням корпоративного та банківського секторів". "Однак можливості для маневрів у проведеній політиці обмежені через ризик відтоку депозитів і втечі капіталу, а також системними недоліками банківської системи і відносно високою інфляцією. Більше того, зниження цін на сировинні товари також негативно вплине на державний баланс та затруднить вживання відповідних заходів з урахуванням тиску на реальний курс рубля убік зниження", - відзначається в прес-релізі.

    Торкаючись ситуації в Казахстані, експерти Fitch вважають, що "сильні позиції державного балансу як і раніше обумовлюють інвестиційний рівень рейтингу (країна є нетто-кредитором при дуже низькому рівні валютного боргу)".

    "Однак здатність країни управляти кризою внутрішньої банківської системи послаблюється через світову фінансову кризу і падіння цін на сировинні товари, що обумовлює зниження на один рівень і "негативний" прогноз. Незважаючи на значні заходи підтримки з боку влади Казахстану, якість банківських активів погіршується слідом за різкою зупинкою припливу капіталу влітку 2007 р. і різкою корекцією на ринку нерухомості. Банківський сектор являє собою істотне умовне зобов'язання для держави, і надання підтримки банкам у поєднанні з наміром підтримувати стабільність курсу тенге у високо доларизованій економіці на тлі більш низьких цін на нафту потенційно може привести до відтоку державних валютних активів та ослаблення державного балансу", - говориться в повідомленні Fitch.


    http://www.interfax.kiev.ua/

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 642 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net