Четвер, 18.04.2024, 07:55
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5554
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 13 » Олександр Довженко: «Бокс – вид спорту інтелектуальний»



    Олександр Довженко: «Бокс – вид спорту інтелектуальний»
    16:39
    Олександр Довженко займається спортом з 13 років. Його дитинство та юність припали на часи, коли в будь-якій сільській школі діяло по 2-3 спортивних гуртки, а в райцентрах їх було по кілька десятків. Руденківка, село, де народився і виріс Олександр, має на Новосанжарщині славу спортивного. І тому Сашко ще перепробував свої сили в багатьох видах спорту. Займався і легкою атлетикою, і мотоболом, і бальними танцями, і боротьбою.
    А ось з боксом ближче «познайомився» вже почавши вчитися в Решетилівському СПТУ-52. І швидко досяг успіхів у цьому виді спортивних єдиноборств. Як не дивно, перемогам на ринзі добряче посприяла школа бальних танців. «І на паркеті, і в боксерському ринзі потрібні швидкі ноги, - пояснює Олександр. – Просто мати сильний удар замало для того, щоб стати майстерним боксером».
    А взагалі, за словами Довженка, навколо боксу сформувалось чимало хибних стереотипів. Зокрема, щодо відсутності інтелекту у боксерів. «Ось наприклад я. Невже справляю враження людини, якій голова потрібна лише для того, щоб у неї їсти?» - сміється Олександр. І продовжує: «У боксі потрібно за частку секунди прорахувати сотню комбінацій і вибрати з неї найбільш оптимальну. Без швидкої роботи мозку це неможливо. І для мене не дивно, що після закінчення спортивної кар’єри чимало боксерів стають успішними бізнесменами. Там теж потрібні і швидкість реакції, і вміння тримати удар».
    Олександр Довженко знає, що говорить. Адже захопившись боксом у Решетилівському училищі, він продовжував займатися цим видом спорту і під час навчання в Київському державному університеті фізкультури та спорту. Наполегливість на тренуваннях дала результат – він став кандидатом у майстри спорту з боксу, виступав на професійному ринзі. Крім боксу, захопився і кікбоксингом, приймав участь у комерційних турнірах. «В кікбоксинзі більше платять», - так пояснює своє перепрофілювання Олександр. В цьому виді спорту він виконав норматив майстра спорту України.
    Після закінчення вузу перед Олександром постала проблема вибору - стати тренером у Полтаві чи залишитись у рідних для нього Нових Санжарах. Вирішив її тодішній голова Новосанжарської РДА Андрій Река. Він надав талановитому спортсменові квартиру. І Сашко залишився в райцентрі. Зараз він працює викладачем фізкультури в школі. І звичайно ж, займається улюбленим видом спорту.
    Із 1996 року Олександр Довженко веде заняття в секції боксу при місцевій ДЮСШ. Важко повірити, але в невеличкому залі, відремонтованому Довженком майже власноруч, щотижня збираються 60 юних новосанжарців. Умови для них створені досить пристойні. В залі навіть ринг є. Він трішки менший за той, на якому проводяться офіційні змагання, але дає можливість повноцінно тренуватися. Професійний ринг поки що є лише мрією Довженка. Але він коштує 17 тисяч доларів. Та навіть тренуючись у спартанських умовах, новосанжарські боксери вже мають чимало спортивних досягнень. Кожного року 2-3 місцевих боксери стають чемпіонами чи призерами Всеукраїнських турнірів. В цьому році такими стали Артем Соляник, Валерій Братанов, Андрій Шейн. Та це не головне досягнення боксера і тренера Олександра Довженка. Головне, що вже кілька сотень юнаків під його керівництвом стали не лише добре тренованими фізично, а й розумними та вихованими людьми. Дехто має по два дипломи про закінчення вузів, хтось вже встиг стати успішним бізнесменом. Так розвінчується ще один міф про те, що бокс є спортом для хуліганів. «Ті, хто хоче навчитись бити людей, потенційні хулігани, у нас не затримуються, - говорить Довженко. – Одне-два тренування, отримали «по соплях» - і все. По моїх спостереженнях, до нас приходять і залишаються хлопці із благополучного середовища, розумні і цілеспрямовані».
    Звичайно, бокс є видом спорту не виключно для інтелектуалів. Тут потрібно і вміти напружуватись, долати біль і втому, виявляти силу волі. Бувають і травми. От і зараз на обличчі Олександра Довженка видніється синець. Та він ним ледве не пишається. І пояснює: «Це Шейн приклався. Гарним боксером буде. Напевне, перевершить тренера».

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    Категорія: Новини Новосанжарщини | Переглядів: 2339 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net