Неділя, 28.04.2024, 21:34
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 20 » Безпека для працівників не потрібна?



    Безпека для працівників не потрібна?
    17:08
    - 22 січня 2008 року на ветеринарному заході був травмований тваринник. Під час проведення розслідування було встановлено, що причиною травмування була відсутність обладнаного приміщення для проведення ветеринарних заходів з великою рогатою худобою.
    - 21 січня 2008 року, виконуючи малярні роботи, була травмована різноробоча громадянка Б., основною причиною травмування визначено непроведення медичного обстеження працівника підприємства.
    - 12 жовтня 2008 року під час вивантаження причепа автомобіля «КамАЗ» травмовано буртовкладальника, який потрапив під переднє ліве колесо причепа, завантаженого буряком. Внаслідок нещасного випадку потерпілий отримав перелом кісток тазу, розрив сечового міхура, обширну рану проміжності, пошкодження прямої кишки, травматичний шок.
    - 15 жовтня 2008 року стався нещасний випадок, внаслідок якого травмовано різноробочого. В процесі обробітку деревини робітником у столярній майстерні його пальці лівої руки потрапили в ножі фугувального верстата. Внаслідок нещасного випадку потерпілий отримав травматичний відрив часток дистальних фаланг 3,4,5 пальців лівої руки.
    - 28 жовтня 2008 року при виконанні ремонтних робіт електрообладнання кранбалки на підприємстві травмовано електрика, який, піднімаючись по дерев’яній драбині на дах автогаража, впав з висоти 2,5м на асфальтове покриття. Внаслідок нещасного випадку потерпілий отримав закритий скалковий перелом лівої п’яточної кістки, забій правого ступеневого суглобу.

    Це далеко не всі нещасні випадки, які сталися з робітниками Кобеляцького району у цьому році. Звичайно, біда може трапитися з кожним, та чи є гарантія, що керівництво вашого підприємства підтримає вас при травмуванні на виробництві та потурбується про лікування? Зазвичай немає. А втім, потерпілим, про які йдеться вище, згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» Кобеляцьким відділенням Фонду соціального страхування проводяться виплати. Виявляється, все залежить від підприємства, на якому ви працюєте. Якщо керівництво переймається безпекою та здоров’ям працівників, воно ні в якому разі не буде ухилятися від сплати внесків.
    13 листопада у Кобеляцькому відділенні фонду відбулася нарада, на якій були присутні спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Олександр Ломаков, головний спеціаліст РДА Василь Мірошніченко та голова ради сільгосптоваровиробників Кобеляцького району Микола Андрієнко. Не з’явилась на нараду голова Спілки підприємців району Вікторія Шкарбан.
    Начальник відділення Кобеляцького фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань Роман Матюхов зачитав звернення обласного управління про те, що потрібно дбати про охорону праці та безпеку працівників, після чого перейшов до розгляду конкретних проблем із страхуванням в районі. Вкотре було названо підприємства, які не сплачують страхові внески та несвоєчасно інформують про нещасні випадки.
    - Це просто іде ігнорування, чи в них фінансовий стан слабий, що вони не сплачують оті копійки? – не втримався від запитання Олександр Ломаков.
    - Те, що нам платиться підприємствами, це дійсно копійки. Як говорять, тіньова економіка у нас процвітає. Дійсно, при здачі звітів усі показують мінімальну заробітну плату. Фактично, скажімо так, у середньому підприємець за працівника у місяць сплачує від 90 копійок до 1 грн.40 коп. Це дуже маленька сума, але стараються і на цьому заощадити. Взагалі, тариф сплати залежить від класу професійного ризику працівника.
    - Це не те, що хтось до людей чіпляється, це матеріальна підтримка у скрутний час, - коментує Микола Андрієнко. - Раптом трапилась якась травма. Тільки ми сповістили, вже представник із Фонду приїхав. З однієї сторони дуже погано, що людина травмувалася, але з іншої – перш за все це захист людини.
    На сторінках «ЕХО», користуючись нагодою, Роман Матюхов звернувся до роботодавців та власників підприємств: «Дбайте про здоров’я ваших працівників, спрямовуйте свої зусилля на створення безпечних і нешкідливих умов праці на кожному робочому місці.»

    Любов ОНИЩЕНКО
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 692 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net