Понеділок, 29.04.2024, 01:45
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 20 » Водії, як і раніше, розмовляють по мобільному і паркуються де попало



    Водії, як і раніше, розмовляють по мобільному і паркуються де попало
    17:12
    Понеділок, 17 листопада 2008 року. День для України ледве не історичний, календарна дата, яку можна вважати і «чорною», і «червоною». Для всіх – по-різному. Саме в цей день вступили в дію зміни в законодавстві, яке регулює відповідальність за порушення Правил дорожнього руху. Щоб зовсім просто – в десятки разів зросли розміри штрафів.
    Зранку серед співробітників ВДАІ Кобеляцького району спостерігався неабиякий ажіотаж. Міліціонери хвилювались, ніби самі здаватимуть якийсь відповідальний іспит. «А що, це і є для нас справжній екзамен, - говорить лейтенант Ігор Бражко. – Адже зміни відбулись і в порядку оформлення порушень. Так що водіям зараз набагато простіше, аніж працівникам ДАІ. Їм досить правила не порушувати. І ніяких проблем».
    Про те, що кобеляцькі водії таки готувались до підвищення розмірів штрафів, свідчить небувалий ажіотаж в магазинах, котрі торгують автозапчастинами. Крім зимової гуми  і «Тосолу» найбільш популярним крамом в перші тижні листопада стали ще й автомобільні аптечки і вогнегасники. В понеділок їх не було в продажі в жодному магазині. Все розкупили.
    Командир ВДАІ Володимир Голтвянський, провівши ранковий інструктаж, поїхав у Полтаву отримувати чергові розпорядження і роз’яснення. А патрульні екіпажі, очолювані Ігорем Бражком та Андрієм Федоренком виїхали «на лінію».
    Перша зупинка – на площі Перемоги. Дуже швидко стало зрозуміло, що розкупивши аптечки та вогнегасники, водії автомобілів забули зайвий раз перечитати і згадати Правила дорожнього руху.
    Через 10 хвилин прямо на патрульний автомобіль виїхав старенький «Форд» сірого кольору. На лобовому склі автомобіля був відсутній талон про проходження техогляду. Звичайно ж, машину зупинили. Під час перевірки виявилося, що водій не є власником «Форда», і в нього немає тимчасового реєстраційного талону. Отже, ні техогляд автомобіль не пройшов, ні керувати ним водій права не мав. Цілий «букет» порушень. Починають оформляти протокол. Водій підходить до Ігоря Бражка і починає його умовляти. Міліціонер голосно говорить: «Ні, будемо оформляти». Водій сідає в патрульну машину. Чути, що розмова продовжується і там. Тоді Бражко пропонує: «Нехай і журналіст буде присутній при оформленні протоколу». Після цього водій змовкає. Протокол і постанова про винесення покарання складені прямо на місці події. А через півгодини порушник приносить квитанції з банку про сплату штрафу. Він «скупився» на 340 гривень.
    Наступною «жертвою» міліціонерів стає «Пежо-307» із дніпропетровськими номерами. Водій не був пристебнутий паском безпеки, говорив по мобільному телефону, ще й порушив правила переїзду перехрестя. Його зупиняє лейтенант Федоренко. Водій «пижика» реагує на вимогу державтоінспектора і миттєво вчергове порушує Правила дорожнього руху. Він зупиняє автомобіль за метр від перехрестя і прямо на пішохідному переході. І при цьому одразу починає сперечатися з міліціонером. Тоді Федоренко застосовує «коронний» прийом. Він говорить: «Давайте пройдемо до патрульного автомобіля. З нами якраз і журналісти «рейдують», розповісте і їм про свої претензії». Прийом спрацьовує, і водій погоджується: «Давайте, пишіть свій протокол».
    Поступово біля патрульного автомобіля починають збиратися глядачі. Їм цікаво подивитись, кого і як будуть штрафувати. Між тим, водії, побачивши міліціонерів, їдуть повільно, всі як один зупиняються перед пішохідними переходами. Самі ж пішоходи, не звиклі до подібної ввічливості, ще не знають, як на неї реагувати. Одні смикаються вперед-назад, інші намагаються бігти через «зебру». А один хлопчина вирішив великодушно пропустити вантажівку, яка рухалася на підйом по вулиці Шевченка. Кільканадцять секунд пішохід і водій махали один одному руками. Зрештою, хлопець побачив міліціонерів і, зрозумівши, що його великодушність не оцінять, бігцем здолав «зебру».
    Реагують на міліціонерів і скутеристи. Ті, що в шоломах, гордовито проїжджають повз. А ось двоє хлопців мерщій «спішуються» і ведуть свого скутера через усю площу Перемоги. «Знають, що порушують, і то добре», - посміюються правоохоронці. Роботи їм і без скутеристів вистачає. Ось червона «п’ятірка» в’їхала на розмітку, що означає місце для зупинки маршрутних транспортних засобів, там білий мікроавтобус зупинився на пішохідному переході.
    Постоявши кілька годин на площі Перемоги, «даїшники» переїжджають у район лікарні. Там «ловляться» водії, котрі перетинають суцільну лінію дорожньої  розмітки, котра розділяє смуги для руху.
    Через два дні дії нових штрафів міліціонери починають ділитися своїми висновками. За їх словами, водії або забули, або й не знають Правил дорожнього руху. Особливо багато порушень правил зупинки і стоянки. Які там 30 метрів до автобусної зупинки і 10 метрів до виїзду з прилеглої території? Кобеляцькі водії зупиняються там, де їм зручно. Вже зараз зрозуміло – «даїшникам», щоб виконати план по складенню протоколів, не потрібно далеко їздити. Досить лише з інтервалом у півгодини переїжджати від зупинки магазину «Господар» до центральної районної лікарні. І штрафувати, штрафувати, штрафувати. Що вони, до речі, вже й роблять. Найцікавіший «екземпляр» трапився їм на очі у вівторок. «сорок перший» «Москвич» ледве не на автобусній зупинці припаркувався. А на його задньому склі гордовито розміщувався знак «У», який інформує, що на цьому транспортному засобі здійснюється навчальна їзда.
    Ми задали запитання начальнику ВДАІ Володимиру Голтвянському щодо магазинів-зупинок. Він сказав: «Зупиняти транспортні засоби біля всіх магазинів-зупинок по вулиці Шевченка в Кобеляках заборонено. Біля них немає спеціальних «карманів», де б могли розміститися транспортні засоби. А ті, що є, не пройшли узгодження з Державтоінспекцією».
    Отже, шановні кобеляцькі водії, будьте уважними! І перечитайте ще раз розділ «Зупинка і стоянка» із Правил дорожнього руху. Це вбереже в сімейному бюджеті 300 гривень. А за аптечку до вас ніхто «чіплятися» не буде.


    Ігор ФІЛОНЕНКО

    P.S. станом на ранок 20 листопада на території району ще не з’явились «трьохтисячники». Тобто водії, які вирушили в дорогу під «мухою». Загальна ж кількість порушень ПДР різко зменшилась.
    Крім того, Володимир Голтвянський попрохав проінформувати учасників дорожнього руху про наступні важливі нюанси.
    Відтепер водії скутерів несуть таку ж відповідальність за грубі порушення ПДР, як і власники автомобілів. Зокрема, за керування своїм мопедом у нетверезому стані вони будуть оштрафовані на суму від 2500 до 3400 гривень.
    Знімати і вилучати номерні знаки працівникам ДАІ заборонено. Талони техогляду і реєстраційні талони теж не вилучатимуть. Дозволяється вилучати лише посвідчення водія в разі вчинення порушення, яке тягне за собою покарання у вигляді позбавлення права керування транспортним засобом. Возити із собою медичну довідку необов’язково. Вона потрібна лише під час проходження техогляду чи (не дай Боже!) під час потрапляння в ДТП. Якщо інспектори будуть безпідставно вилучати ці документи, Володимир Голтвянський порадив водіям одразу звертатися до нього.
    Водночас всі водії повинні знати, що зараз документування порушень ПДР проводиться із застосуванням відеокамер, фотоапаратів і диктофонів. Всі ці записи визнаватимуться судом як докази. Якщо порушник почне змінювати свої покази і підписавши протокол, в суді чи іншій установі говоритиме інакше, то до нього буде застосована стаття 383 Кримінального кодексу України. Копія протоколу і постанова про притягнення до адмінвідповідальності повинна залишатися у водія. А квитанцію про сплату штрафу необхідно негайно пред’явити у ДАІ по місцю проживання. Щоб потім не платити двічі.

    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1061 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net