Понеділок, 29.04.2024, 03:03
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 28 » Скраплений газ стає недоступною розкішшю



    Скраплений газ стає недоступною розкішшю
    10:25
    За останній місяць редакція отримала одразу кілька звернень від жителів Кобеляцького району. Іван Федоренко надіслав листа, жителі Криничного, як і Віталій Карпенко із Радянського, звернулись усно. Всіх цих людей, котрі живуть за 50-70 кілометрів один від одного, хвилює одна проблема – неможливість придбати балони зі скрапленим газом. Адже далеко не всі у нашому, вцілому газифікованому, районі мають змогу користуватись послугами централізованого газопостачання. Для багатьох газ, привезений у балонах, є ледве не єдиною можливістю долучитись до цього блага цивілізації. Більшість таких людей – пенсіонери.
    Між тим, останнім часом газ у балонах у села майже скрізь не привозять. І люди, обурені такою ситуацією, починають дзвонити в «район». Телефонують вони до Петра Маника, начальника управління з експлуатації газового господарства. Саме ця організація у свідомості жителів району асоціюється з газопостачанням. Але люди помиляються. «Ми вже кілька років не займаємося постачанням скрапленого газу, - пояснив Петро Маник. – Це прерогатива зовсім іншої організації». Вона має назву «Полтавапропангаз». У Кобеляцькому районі цю структуру очолює Наталія Крупнова. А я можу лише надати контактні телефони Наталії Петрівни».
    З Наталією Крупновою ми зустрілись на газовій заправці, що на околиці Кобеляк. Вона виявилась зовсім юною дівчиною. На запитання щодо забезпечення населення скрапленим газом Наталія Петрівна відповісти не змогла. Це не в її компетенції. Вона лише, зітхнувши, констатувала, що проблеми дійсно є. Але вирішити їх взмозі лише обласна дирекція «Полтавапропангазу». Голова правління цієї організації Іван Сидоренко відмовився надавати будь-яку інформацію в телефонному режимі. Він запропонував направити на адресу ЗАТ «Полтавапропангаз» інформаційний запит. І порадив: «Не потрібно сіяти паніку серед населення».
    Інформаційний запит у «Пролтавапропангаз» редакція «ЕХО» вже направила. До речі, це зробила і редакція «Колоса». Тож через 10 днів будемо чекати на відповідь. Та розуміючи, що найбільше призводить до паніки відсутність будь-якої інформації, ми не полишили своє розслідування. Ось що вдалося вияснити на сьогоднішній день.
    Через різного роду проблеми кобеляцький підрозділ «Полтавапропангазу» вже близько трьох місяців не отримує достатню кількість балонів з газом. При потребі 175 балонів на тиждень для споживачів-побутовиків надходить близько 100 балонів. Так званих «пільгових» балонів немає взагалі. Крім людей, газ споживають ще й підприємства. Наприклад – цукровий завод. Люди, які мають пільги, замість газу отримують гроші. Але їх це не задовольняє. Навіть не дивлячись на постійне зростання ціни на балони з газом, споживачі віддають перевагу блакитному паливу, а не грошам.
    Заправка автомобілів пропаном на кобеляцькому підприємстві не проводиться ще з літа. Автомобіль «Газель» (раніше було три) розвозить балони з газом споживачам Кобеляцького і Козельщинського районів. Близько місяця тому всі співробітники «Полтавапропангазу» в Кобеляцькому районі отримали попередження про майбутнє звільнення. І за логікою подій вже на початку січня 2009 року будуть звільнені. Більше 10 чоловік втратять роботу, а споживачі, більшість з яких пенсіонери, не отримуватимуть соціально важливу послугу. Цікаво, що приватні АЗС заправляють автомобілі пропаном безперебійно.
    Інформація, що й казати, не налаштовує на оптимістичний лад. Будемо сподіватись, що оптимізму додасть відповідь Івана Сидоренка.


    Ігор ФІЛОНЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 694 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net