Понеділок, 29.04.2024, 08:04
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5565
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Листопад » 28 » Таємничі дзвінки на «секретний» номер за кошти кобелячанки



    Таємничі дзвінки на «секретний» номер за кошти кобелячанки
    10:44
    Нещодавно до редакції надійшов лист із досить цікавим змістом. Жила собі жінка, користувалась, як і всі ми, «домашнім» телефоном. Та одного разу, отримавши рахунок за переговори на суму 257 гривень, не повірила своїм очам, адже вона й гадки не мала, де міг взятись такий борг. Власне, так і почалася історія, яка триває до цього часу

    Лист
    Добрий день, шановна редакція. Моя дочка Наталя Бородіна ще у березні, отримавши роздруківку телефонних переговорів, виявила багато невідомих для неї дзвінків. Всі вони були здійснені на полтавський номер 5080..0. За роздруківкою на цей номер у лютому було 30 дзвінків, а в березні - 15. У середині березня донька звернулася із письмовою заявою до заступника начальника цеху електрозв’язку №14 Олександра Пестременка. Він пообіцяв розібратися, і одразу по його команді була відключена «вісімка», тобто міжміський зв'язок. Однак з роздруківки за березень було видно, що дзвінки на вищезгаданий полтавський номер не припинились і були виконані ще 27 і 28 березня. У квітні телефон відключили взагалі, й не працює він по цей день.
    Неодноразові візити доньки у ВАТ «Укртелеком» лишились безрезультатними. Минуло близько шести місяців, доки вони дали відповідь за підписом пана Пестременка. У цім листі було написано: «Ми зробили перевірку. Підключення на стороні до вашої мережі не виявлено. Так що дзвонили Ви або хтось з членів вашої сім’ї…»
    Нещодавно я поспілкувався з Олександром Пестременком. У цій розмові він повідомив, що хтось скористався радіотелефоном доньки. По моєму проханню працівники «Укртелекому» телефонували на номер 5080..0. Результату не було, так як за їх припущенням при наборі цього номеру на іншому кінці дроту включається факс. Олександр Анатолійович розповідав про можливість підключення радіофаксу, з якого могли дзвонити. Хотілось би дізнатись, що це, і як воно підключається до радіомережі. Ще мене цікавить питання, чому моя донька повинна сплачувати абонентну плату за ті місяці, коли телефон був відключений?
    З повагою, Володимир Яковенко

    Коротко і ясно
    «Є такий стандартний договір, який ми заключаємо з кожним абонентом, – роз’яснює Олександр Пестременко. – У пункті 3.2 говориться про те, що споживач зобов’язаний «не допускати підключення телефонних апаратів, абонентських пристроїв телемантичних служб і передавання даних, які не мають сертифіката відповідності. Не допускати самовільного підключення до телефонних ліній незареєстрованих абонентських пристроїв телемантичних служб і передавання даних.» Справа у тім, що деякі (для прикладу – китайські) телефони працюють на одній частоті. Навіть якщо на телефоні написано «Panasonic», це може бути підробка. Обов’язково повинен бути сертифікат якості.
    Щодо «вісімки», то цьому абоненту вона не відключалася. Телефон їм було відключено за несплату. Після приходу Наталії Бородіної монтери перевірили лінію, надрізання ніякого не виявлено. Ми намагалися дізнатися, чий це номер телефону. Він належить компанії «ООО «Велтон Телеком». Компанія відмовилася надавати інформацію стосовно власника номеру. Звичайно, можливо, що у телефоні стояв модем, або сусіди приєднались, чи хтось із комп’ютерного клубу, який знаходиться неподалік, але перевіряти подібні факти не в нашій компетенції. Хто хоче вберегти себе від подібних проблем, може підійти до нас, показати радіотелефон, яким вони збираються користуватись, і ми допоможемо з’ясувати, чи має він сертифікат, чи ні.»
    Олександр Анатолійович продемонстрував копію відповіді на заяву, яку він надсилав Наталії Бородіній, де чітко роз’яснено: «По фактах, викладених у вашому листі, проведено детальне службове розслідування. В результаті перевірки встановлено, що АТС та абонентський комплект працює без збою.»

    Ясно, але не зовсім…
    - Як це, «вісімку» не відключали??? – дивується Наталя Бородіна. - Їх представник у моїй присутності в абонентському відділі підійшла до людини, яка сидить за комп’ютером, і сказала: «Відключи їм «вісімку», подивимось, що буде далі.» Я написала заяву, і вони мені відключили. Мене попросили, коли я прийду додому, перевірити, чи відключено міжміський зв'язок. Я спробувала, виходу через «вісімку» не було. При наборі запис оператора повідомляв, що ця послуга для мене відсутня. Я ще й зателефонувала в абонентський відділ і підтвердила, що «вісімка» відключена. З місяць у мене телефон працював без міжміського зв’язку, а потім його відключили взагалі. У лютому (коли дзвінки почалися) мене практично не було вдома. Батько потрапив до лікарні у Київ, я була з ним. Ключів від будинку крім мене ні у кого з рідних чи близьких немає. В мене є певна інформація стосовно цього номеру і хто на нього дзвонив. Але хай розбирається і шукає «Укртелеком». Я платити за чужі розмови не збираюсь.

    Порада
    У наш час при несправедливості, вчиненої до нас, ми нерідко звикли скаржитись одне одному на політиків, на організації, на підприємства, на державу та ін. Та чомусь зазвичай до суду звертаються одиниці. У чому ми не впевнені: у справедливості правосуддя чи у своїй правоті? Радимо вам, шановні читачі, при виникненні якихось проблем не панікувати, не чекати дива, не обурюватись, а йти до суду! Лише там вислухають, приймуть до уваги всі докази та об’єктивно розглянуть ситуацію, у якій ви опинились. Звичайно, ми будемо допомагати та всіляко сприяти у пошуку справедливості, однак ми не контролююча чи правозахисна служба, і назвати когось винним без судового розгляду просто не маємо права.

    Любов ОНИЩЕНКО
    Сергій ПОПОВИЧ

    P.S. Перед подачею статті до друку у редакцію зателефонувала Наталія Бородіна і повідомила, що копію заяви, яку вона писала навесні, їй не можуть надати. За її словами, у ВАТ «Укртелеком», кажуть, загубився оригінал…
    На злощасний полтавський номер ми теж телефонували. У відповідь було чутно лише короткі гудки.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1032 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net