Субота, 27.04.2024, 14:53
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 4 » Всі дороги ведуть у МРЕВ



    Всі дороги ведуть у МРЕВ
    16:53
    Напевне, єдиною організацією, яка в період гострої економічної кризи переживає небувалий злет ділової активності, в Кобеляцькому районі є МРЕВ. Тобто міжрайонне реєстраційно-екзаменаційне відділення. В часи, коли зупиняються виробництво, падає обіг в торгівлі, тут кипить робота. Сотні людей з Кобеляцького, Новосанжарського, Козельщинського та Решетилівського районів їдуть в цю установу. А інкасаторам, котрі забирають тут виручку, навіть радять брати більші мішки для грошей.
    У вівторок у МРЕВ, котре розташоване в селі Бутенки, побували і співробітники «ЕХО». Побачена картина дійсно вражала. Майданчик для огляду транспортних засобів був повністю заставлений автомобілями. Деякі з них стояли навіть далеко на обочині. Місця не вистачало! В самому приміщенні МРЕВ ми нарахували близько сотні людей. Вони вишикувались в довгі черги до віконець, за якими знаходились співробітники цієї установи та банків. Відвідувачі сердились, нервували, але чекали, чекали, чекали.
    Ми пройшли без черги. Не «по блату», а тому, що питання, котрі вирішували, не стосувались реєстрації наших транспортних засобів (слава Богу, це вже відбули). Наша мета відвідин МРЕВ була інша – прояснити деякі питання, котрі хвилюють читачів-автолюбителів. Щоб отримати на них відповідь, ми зустрілись з начальником МРЕВ старшим лейтенантом міліції Олегом Олефіровим.
    - Олеже Івановичу, чимало автомобілістів їздять на транспортних засобах по нотаріально завірених дорученнях. І дуже обурюються, коли співробітники ДАІ штрафують їх за відсутність тимчасового реєстраційного талону. Люди вважають, що міліціонери діють незаконно, що наявності доручення достатньо для того, щоб управляти автомобілем. Що ви можете сказати з цього приводу?
    - Громадяни глибоко помиляються вважаючи, що при наявності доручення тимчасовий реєстраційний талон їм не потрібен. І я раджу їм ще раз перечитати Правила дорожнього руху, де в статті 2, пункт 1 чітко написано:
    2.1. Водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі:
    а) посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення;
    б) реєстраційний документ на транспортний засіб (для транспортних засобів Збройних Сил - технічний талон), а у разі відсутності в транспортному засобі його власника, крім того, - свідоцтво про право спільної власності на цей транспортний засіб чи тимчасовий реєстраційний талон;
    І це не є якимось нововведенням, що почало діяти з 17 листопада 2008 року. Ці ПДР вступили в законну дію ще у 2002 році. Можливо, раніше державтоінспектори не так прискіпливо ставились до такого порушення, як відсутність тимчасового реєстраційного талону. Та й розмір штрафу був значно менший. Але ці претензії вже не до нашої установи.
    Ще раз повторюю, у власника транспортного засобу, який керує ним по дорученню, наявність вищеназваного талону – обов’язкова! Або документу на право спільної власності.
    - До речі, що це за документ, в якому випадку він видається?
    - Приведу простий приклад. Сім’я, чоловік з дружиною, купляють автомобіль. Вони йдуть до нотаріуса і пишуть заяву, що за спільні кошти придбали транспортний засіб. Нотаріус завіряє цей правочин. Під час реєстрації у МРЕВ автомобіль реєструється на когось одного – чоловіка або дружину. Інший вноситься у реєстраційний талон як співвласник.
    - Дехто скаржиться, що при отриманні тимчасового реєстраційного талону співробітники МРЕВ вилучають доручення. Чи правда це і з чим це пов’язано?
    - Це правда. Але не «вилучають», а «беруть на зберігання». Якщо людина надумає продавати автомобіль чи вчиняту іншу дію, яку дозволяє їй доручення, то вона отримує цей документ з МРЕВ. Звичайно ж, в обмін на талон.
    - Які документи потрібно мати для того, щоб отримати тимчасовий реєстраційний талон? І скільки подібне задоволення коштує?
    - Крім доручення та документа, що підтверджує особу, із собою потрібно мати квитанцію про сплату податків з власників транспортних засобів. Якщо не рахувати податку, то отримання тимчасового реєстраційного талону коштуватиме 110-120 гривень. Можуть виникнути додаткові витрати при проведенні експертизи. Тоді загальна ціна витрат може зрости до 400 гривень. Але аж ніяк не до 500-800, як дехто говорить.
    - Яким є термін дії тимчасового реєстраційного талону?
    - Термін його дії є таким, який вказаний в дорученні. Може бути і 2 роки, і 10, і 20.
    - З чим пов’язані такі великі черги у МРЕВ?
    - Це пов’язано з тим, що люди масово почали отримувати тимчасові реєстраційні талони та інші документи. Черги почалися з 17 листопада, дня, коли зросли розміри штрафів. До того у нас було тихо і спокійно, без жодних черг. А зараз за день ми обслуговуємо 60-70 чоловік. Ще раз нагадую дні роботи МРЕВ – вівторок, середа, п’ятниця, субота з 8.00 до 17.00, четвер з 8.00 до 12.00.
    - Спасибі за розмову.
    - Будь-ласка, звертайтеся, все, що можемо – роз’яснимо.
    Такою є точка зору на ситуацію посадової особи. Між тим, деякі автовласники називають «ЕХО» зовсім інші суми витрат, пов’язаних з оформленням документів у МРЕВ, – набагато більші. Говорять і про те, що в черзі потрібно вистояти 3-4 дні. Ми обов’язково перевіримо і оприлюднимо цю інформацію.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    http://exo.at.ua

    P.S. Через технічні причини, які не залежать від редакції, ми не встигли отримати роз’яснення щодо «автоцивілки». Статтю з цього приводу читайте в наступному номері.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1858 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net