Субота, 27.04.2024, 10:36
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 4 » Куди податись бідному рибалці?



    Куди податись бідному рибалці?
    16:59
    Перший зимовий тиждень приніс в Україну майже весняне тепло. Та незважаючи на те, що за вікном +10, можна не сумніватися – за календарною, рано чи пізно, настане і погодна зима. А з нею відкриється сезон підльодного лову риби.
    Та вже зараз любителі зимової риболовлі починають бити на сполох. Адже за умов, які до сьогодні склалися в Кобеляцькому районі, практично не залишилось місць, де рибалки-аматори мають право вудити рибу. Про це «ЕХО» повідомили співробітники ВАТ «Полтаваобленерго», котрі у вільний час полюбляють рибалити. Прочитавши у нашій газеті повідомлення Держрибінспекції, в якому наводиться перелік місць, де дозволене рибальство, енергетики уважно вивчили карту Кобеляцького району. І зрозуміли – для них у рідному регіоні місця немає. Щоб порибалити не боячись штрафу, вони будуть змушені їхати в Новосанжарський, Козельщинський, Глобинський райони, а то й у сусідню Дніпропетровщину.
    Зрозумівши все це, рибалки написали звернення до Миколи Жука як до депутата Кобеляцької районної ради. І одночасно звернулись до редакції «ЕХО», передавши копію цього звернення. Наведемо частину з нього: «Дрібні ліцензії, які дозволяли взимку зловити кілька кілограмів риби на вудочку, відмінили. А якщо відмінили – виходить, що дозволу на відпочинок на льоду або на воді, можливості подихати свіжим повітрям, отримати насолоду від свого, нехай і невеличкого, улову – немає. Прохаємо Вас вияснити, кому ми, прості рибалки, заважаємо. Кому вигідно витіснити з рідної «домівки» (природи нашого краю) простих людей, яким ця природа належить згідно Конституції України? Хто видав і підписав ці заборонні документи? Навіщо нам, жителям Кобеляцького району, потрібні всі ці заповідники, мисливсько-рибальські товариства, рибартілі, рибколгоспи, які під прикриттям квот, підписаних у Києві, винищують наші рибні багатства? А простий рибалка з однією вудочкою, по їх мірках, виявляється ворогом природи №1. Вони собі понаймали різних так званих рибінспекторів, які охороняють підступи до водойми, і під їхнім «дахом» спокійно перегороджують Дніпро і Ворсклу багатокілометровими сітками, набиваючи виручкою від виловленої риби свої та «хазяйські» кишені. Простий рибалка, ми в цьому впевнені, є ворогом не природи. Можливо, він є ворогом Лісного, Панічевського, Бєляєва, Тернікова, Попельнюха, Шрамова. Хто там ще у нас «охороняє» природу з «корочками» в кишені чи має власні рибартілі?
    Вони, певне, вважають себе захисниками природи. А народ хоче всього-на-всього у вихідний день виїхати з товаришами на природу, відпочити, спіймати якусь тараньку чи окунця. Та й поласувати цією невеличкою здобиччю вдома ввечері разом із дружиною та дітками. Але нам цього – зась. Натомість доведеться купляти ту рибку за шаленими цінами у монополістів-рибартільщиків».
    Цей лист-звернення підписали 13 чоловік. В розмові рибалки-аматори висловили підозру, що їх спеціально «виживають» з водойм, аби вони не стали свідками безконтрольного браконьєрського вилову риби. Також вони поділились інформацією, що нібито всі головні браконьєри із прибережних сіл стали членами рибартілі. І зараз платять «мзду» власникам квот на вилов риби. Назвали і суму – 2000 гривень на місяць.
    Звичайно, тон листа рибалок дуже різкий та емоційний. Але в них є підстави для висловлення негативних емоцій. Мало їм економічної кризи, тут ще й відпочити, зняти стрес змоги не дають.
    Представники Держрибінспекції в розмові з «ЕХО» підтвердили фактичну неможливість законно займатись аматорською риболовлею на кобеляцьких водоймах. За їх словами, єдина можливість вийти на лід без страху бути оштрафованим – стати членом УТМР. У віданні цієї організації є на Дніпрі місця, де вилов риби по рибальських квитках дозволений.
    Валентин Панічевський, голова УТМР, з яким «ЕХО» поспілкувалось одразу після отримання листа від рибалок, заявив, що має для них приємну звістку. За його словами, на найближчій за ліком сесії Кобеляцької районної ради, котра відбудеться 9 грудня, може бути прийняте рішення про значне розширення меж ділянок, де дозволений любительський лов риби на вудочку і спінінг, в тому числі і на льоду. Відповідні матеріали ним вже були подані на розгляд депутатської комісії, яка опікується питаннями екології. Комісія схвально поставилась до такої пропозиції. Якщо даний проект рішення підтримає більшість депутатів райради, то ловити рибу можна буде не на площі в 105 гектарів, як зараз, а на 2500. Різниця в 25 разів, що й говорити, є суттєвою.
    Валентин Панічевський до рішення сесії навідріз відмовився називати місця, де вилов риби буде дозволений, та вартість цього задоволення для рибалок-аматорів. Але пообіцяв, що в разі позитивного голосування вся інформація миттєво з’явиться у ЗМІ. Також він категорично відкинув звинувачення у лобіюванні інтересів квотників. Валентин Володимирович сказав: «Там, де ловитимуть рибу аматори, діяльність квотників заборонена. Ніхто один одному не заважатиме».

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1406 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net