Субота, 27.04.2024, 13:05
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31820
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 4 » На острові Крамарово розташувався браконьєрський табір



    На острові Крамарово розташувався браконьєрський табір
    17:04
    Минулої неділі, 30 листопада, рибінспектори «Полтавадержрибохорони» на одному із островів Дніпродзержинського водосховища виявили ідеально облаштований браконьєрський табір. Одразу на березі була помічена й свіжовиловлена рибка – результат промислу тутешніх мешканців. Острів має площу близько 120га і належить до території регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський».
    З села Світлогірське Кобеляцького району до острова Крамарово, що на Дніпродзержинському водосховищі, моторним човном діставатись потрібно хвилин зо двадцять. На перший погляд острів безлюдний, здалеку видніється багато дерев. Навіть причалу з берега не видно, адже «розумні» (читай: хитрі) люди вдало закривали пристань плавуном із гілля.
    Автор статті разом з колегами з телерадіокомпанії «Лтава» та старший сержант міліції Ігор Карпенко дістались на острів завдяки генеральному директору ВАТ «Зоря» Віктору Трусову, який люб’язно надав моторний човен для поїздки. Коли ми прибули на острів, там вже знаходились рибінспектори «Полтавадержрибохорони» Віктор Черевко, Ігор Грушевський і Анатолій Тумановський та дільничний інспектор міліції Віктор Тимцуник.
    Побачене вразило. На березі – величезна купа риби, далі лежали сітки, запасний мотор до човна, а за кілька метрів – збудоване житло. На дверях вивіска «Не влезай – убьет», біля входу ростуть два кущі коноплі. Всередині імпровізованого житла – постіль, на підлозі – кілька пар капців, газова плита (на вулиці – балон), телевізор, тумбочка, в якій знаходились крупи, макарони, цукор. Буржуйка була ще теплою, що вказувало на те, що іще донедавна в шалаші були люди. Доповнювала побачену картину руденька кішечка, яка неквапом прогулювалася, позираючи на гостей.
    Вдало замаскований причал унеможливлював підозри про те, що там знаходяться люди.
    - Вранці близько дев’ятої години ми з моїм напарником пливли на човні з південної частини острова Крамарово, оглядаючи водну територію, яку ми нещодавно прийняли під нагляд, - розповідає про події недільного ранку рибінспектор Віктор Черевко. – Раптом ми помітили човен, який відпливав від берега. Одразу зрозуміли, що то браконьєри, та ті вже зникли з поля зору, коли нас побачили. А на острові ми виявили тимчасове житло з системою опалення, газовою плитою, облаштованою кухнею. Біля пристані побачили рибацькі сітки, рибу і електровудку. Чесно кажучи, за три роки роботи вперше виявив такий браконьєрський притон.
    - Бачив багато різних браконьєрів, але такого нахабного браконьєрства я не пригадую, - каже дільничний інспектор міліції Віктор Тимцуник. – Так нагло розташувались прямо на березі, замаскували шалаш і причал. У браконьєрів, видно, хороша «криша», якщо вони так вільно отаборились на острові.
    - Швидше за все, браконьєри немісцеві, - вважає рибінспектор Анатолій Тумановський. – За кілька метрів по воді – Дніпропетровська область. Тому ймовірно, що хтось із жителів найближчого села сусідньої області й браконьєрствував на території цього острова.
    В інспекторів навіть є підозрювані особи, але в інтересах слідства прізвища браконьєрів поки що не розголошують.
    - Та на рибі можна такі гроші заробляти! – говорить житель Світлогірського Олександр, з яким довелось поговорити увечері. – Якщо цих браконьєрів зловлять, знайдуться інші бажаючі швидкої наживи. Що ж ми дітям своїм залишимо?!
    Так, схоже, через кілька десятків років риба справді стане делікатесом для наших нащадків, якщо браконьєри так вільно облаштовують свої табори поблизу водойми.
    - Все вказує на те, що браконьєри живуть тут принаймні півроку, а то й більше, - переконаний начальник рибінспекції Ігор Грушевський, який хоча й знаходиться зараз на лікарняному, все ж, дізнавшись про факти браконьєрства, відвідав острів. – Варто поглянути поруч: неподалік житла збудований літній душ, туалет, що вказує на те, що тут жили влітку, на дереві висять санчата, що доводить перебування браконьєрів на острові ще взимку.
    Віктор Черевко теж вважає, що браконьєрська риболовля триває на острові ще із минулої зими:
    - Он під деревом лопата з дірками стоїть, а нею, як відомо, лід з ополонки відкидають, - каже він.
    На перший погляд правоохоронці оцінили збитки більш ніж на сім тисяч гривень.
    Рибінспектори разом з працівниками міліції планують чекати браконьєрів на острові. Не виключають і супротиву браконьєрів під час затримання.
    - Можуть і стріляти, - каже Анатолій Тумановський. – Треба до всього бути готовими. За роки моєї роботи мене обстрілювали дванадцять разів.
    2 грудня, у вівторок, увечері автор статті зателефонувала рибінспектору Віктору Черевкові, щоб дізнатись про стан справ на острові.
    - Чергуємо щодня: вдень по двоє, вночі – утрьох, - повідомив у телефонній розмові Віктор Григорович. – Та поки що на острові ніхто не з’являвся. Будемо чекати.
    Та навіть якщо браконьєри все-таки з’являться на острові Крамарово, найважче буде довести їхні злочинні дії. А якщо й доведуть, то зазвичай горе-рибалки продовжують свою злочинну діяльність, адже за браконьєрство порушники закону отримують, на жаль, лише умовне покарання.

    Марина СІДАШ-ПРИХОДЬКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1084 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net