Четвер, 02.05.2024, 05:18
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 0
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5566
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 11 » «Автоцивілка» - ваш надійний захист



    «Автоцивілка» - ваш надійний захист
    17:05
    Страхування як норма життя стає все популярнішим серед наших співвітчизників. Українці стали більш вимогливими та обізнаними у страхуванні, кожен з нас хоче мати справу перш за все із надійним партнером, порадником, що надасть професійний надійний захист і не зрадить у скрутну хвилину. У зв’язку із суттєвим підвищенням розмірів штрафів, зокрема й за відсутність «автоцивілки», до редакції надходять численні листи із запитаннями від наших читачів. Для того, щоб відповісти на деякі з них, до нас в гості завітала директор Центру продажу та обслуговування клієнтів у Кобеляках Наталія Іванівна Романенко.
    - Наталіє Іванівно, давайте нагадаємо читачам, що собою являє поліс обов’язкового страхування цивільної автовідповідальності або «автоцивілка» та навіщо він потрібен водієві.
    - «Автоцивілка» - це страхування відповідальності водія за можливу завдану ним шкоду іншим учасникам дорожнього руху. Проте не кожен водій усвідомлює, що суть цього виду страхування полягає у захисті його ж фінансових інтересів: у разі дорожньо-транспортної пригоди збитки потерпілому виплачує не він, а його страхова компанія. Згідно з новим законодавством, штраф за відсутність «автоцивілки» становить від 425 до 850 гривень. А це набагато більше вартості самого поліса. До того ж штраф можна сплатити й не один раз… Тож незастрахованим водіям не варто відкладати «на завтра» оформлення «автоцивілки».
    - Кожен водій хоче придбати поліс якомога дешевше і разом з тим отримати надійний захист…
    - Вартість поліса регулюється законодавчо і у всіх страхових компаніях практично однакова. Можна говорити лише про додаткові переваги, що їх може запропонувати компанія.
    Наприклад, у ПРОВІДНІЙ ви можете застрахувати свою відповідальність перед іншими учасниками дорожнього руху із нульовою франшизою, тобто компанія відшкодовує повністю усю суму збитку в рамках, встановлених законодавством. ПРОВІДНА – велика, стабільна компанія, яка має одну із найбільших мереж офісів та агентів. Це дозволяє оперативно отримати відшкодування у будь-якому куточку України. Крім того, компанія має цілодобову диспетчерську службу. Але найпривабливішою пропозицією для водіїв є можливість виграти новенький «DAEWOO LANOS», який розігрується серед власників річних полісів «автоцивілки» та КАСКО. Перші два автомобілі вже розіграно. У січні відбудеться третій розіграш одразу двох автомобілів, у якому зможуть взяти участь усі, хто придбають річний поліс «автоцивілки» або КАСКО до 31 грудня.
    - Часто людина, потрапляючи у непередбачувану ситуацію, губиться і не знає, що робити. Розкажіть, як правильно поводитись страхувальнику при потраплянні в ДТП?
    Передусім потрібно викликати службу МВС, увімкнути аварійну сигналізацію та встановити знак аварійної зупинки. Якщо у цьому є необхідність – надати першу медичну допомогу постраждалим та викликати швидку допомогу. Важливо записати інформацію про учасників ДТП та свідків (ПІБ водія, адресу, телефони, марку, модель, державний номер автомобіля, якщо це юридична особа – назву підприємства, адресу, телефон, а також номер страхового поліса та назву страхової компанії). Пам’ятайте, що впродовж 3 робочих днів після ДТП вам необхідно у письмовій формі сповістити про неї страхову компанію. Якщо з поважних причин ви не змогли виконати цю умову, то повинні документально це підтвердити.
    - Давайте окреслимо основні етапи врегулювання збитку. Почнемо з документів, які повинна надати страховій компанії потерпіла в аварії особа.
    -  Потерпіла особа повинна у триденний термін надати пошкоджений транспортний засіб для огляду представнику компанії, а також написати заяву до страхової компанії винуватця ДТП про виплату страхового відшкодування. Якщо постраждав лише автомобіль, потерпіла сторона має надати страховій компанії винуватця копії паспорта (або іншого документу, який засвідчує особу), ідентифікаційного коду, cвідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, посвідчення водія власника автомобіля. Якщо особа, яка керувала пошкодженим транспортним засобом під час ДТП, не є його власником, у компанію треба також надати копію довіреності або тимчасового реєстраційного талону. Юридичним особам у такому випадку треба надати страховій компанії винуватця копію подорожнього листа та копію посвідчення водія, який керував транспортним засобом, посвідчення власника автомобіля, а також первинну довідку ДАІ з місця ДТП.
    У разі нанесення застрахованим водієм шкоди життю та здоров’ю інших учасників дорожнього руху потерпілі мають надати наступні документи: паспорт та ідентифікаційний код, довідку про термін тимчасової непрацездатності, довідку про середньомісячну заробітну плату і кількість відпрацьованих днів за місцем постійного працевлаштування за останніх 6 місяців перед настанням випадку, фіскальні чеки за придбані ліки та медичні послуги, а також копії лікарняного листка, виписки з амбулаторної картки медичного закладу та виписки з історії хвороби.
    - Які при цьому дії страхової компанії?
    Страховик протягом трьох робочих днів повинен організувати огляд пошкодженого транспортного засобу потерпілого. Після цього - надіслати запити у правоохоронні органи, суди, медичні заклади та інші установи, в залежності від обставин випадку, для отримання інформації, необхідної для прийняття рішення про страхову виплату.
     - В який термін проходить виплата страхового відшкодування?
    Зверніть увагу - рішення про виплату страхового відшкодування страхова компанія приймає після того, як по виплатній справі будуть отримані всі(!) документи, необхідні для прийняття такого рішення. Часто затримка виникає саме через нестачу одного або кількох потрібних документів. Згідно з законодавством, виплата повинна бути здійснена не пізніше 30 днів після отримання страховою компанією останнього документу по справі.
    - Що робити застрахованій людині, якщо вона загубить поліс «автоцивілки»?
    Протягом семи днів з моменту втрати полісу необхідно звернутися до страхової компанії і безкоштовно отримати дублікат поліса.
    - Яким особам надаються пільги при купівлі полісу «автоцивілки»?
    Пільговиків визначає Закон України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів». Повністю від укладення договору звільняються учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди І групи, а також особи, які керують у присутності інваліда І групи належним йому транспортним засобом. Звертаємо вашу увагу, що відшкодування збитків від дорожньо-транспортної пригоди з вини зазначених осіб проводить Моторно-транспортне страхове бюро України.
    50 відсотків від розміру страхового платежу, тобто половину вартості поліса «автоцивілки», сплачують учасники війни, інваліди ІІ групи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи, віднесені до І та ІІ категорій, а також пенсіонери – громадяни України, які особисто керують транспортними засобами. Проте слід зауважити, що такі пільги діють за умови страхування не більше одного транспортного засобу з об’ємом двигуна до 2500 куб. см.
    Для отримання пільг необхідно пред’явити пенсійне чи інше посвідчення, яке може засвідчити ваше право на зниження страхового платежу. Якщо автомобілем керують кілька членів сім’ї, з яких лише один має право на пільги, немає сенсу купувати обидва поліса – і пільговий, і звичайний. Дешевше придбати один поліс за повну вартість для усіх членів сім’ї.
    - Крім автовідповідальності, водій може застрахувати й сам автомобіль. Часто ці види страхування плутають…
    Ще й досі багато водіїв, укладаючи поліс страхування, до кінця не розуміють, у чому полягає різниця між цими видами страхових полісів. Така необізнаність згодом, на жаль, може обернутися розчаруванням у страхуванні.
    Треба розуміти, що договір «автоцивілки» не відшкодовує збитки, завдані вашому автомобілю. Їх відшкодовують за договором добровільного страхування автотранспорту КАСКО. А от купуючи поліс КАСКО, ви можете застрахувати автомобіль на випадок пошкодження внаслідок ДТП, угону, крадіжки запчастин, стихійного лиха та інших неприємностей. Це, власне, і є страхуванням вашого автомобіля.
    Зважаючи на те, що кількість машин на дорогах України, а відповідно й кількість аварій, зростає щороку, обидві страховки стають вкрай необхідними.

    Єва Турбіна
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 1675 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net