Неділя, 05.05.2024, 13:49
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5571
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 12 » 1 криза + 2 програми = 0



    1 криза + 2 програми = 0
    09:37
    Головним питанням, яке обговорювалось на сесії Кобеляцької районної ради, яка відбулася у вівторок, 9 листопада, було прийняття районної програми, котра повинна мінімалізувати наслідки світової фінансової кризи. Під час сесії стало зрозуміло, що в цьому питанні єдності серед районних обранців немає. І в кінці-кінців не був прийнятий жоден із запропонованих варіантів порятунку Кобеляччини.
    Та перед розглядом цього питання  депутати почули, що до райради звернувся такий собі громадянин Зарайський, який висловив бажання отримати на території Орлицької сільради земельну ділянку для сімейного відпочинку. Володимир Жуков повідомив, що дане питання не відноситься до компетенції ради і на сесії його розглядати не будуть. А жаль. Адже є підозра, що  саме громадянину Зарайському належить дуже цікавий «будиночок» на березі Дніпра. І було б цікаво спостерігати, як депутати узаконять забудову, котрою повинна б займатись прокуратура.
    Потім на трибуну вийшов Микола Тюпка, спеціаліст РДА. Він мав доповідати по програмі мінімалізації впливу світової кризи на Кобеляцький район. Та його слухати не стали, а одразу почали дебати.
    З місця піднявся депутат-соціаліст Володимир Рева і заявив: «Що в проекті рішення є з того, що пропонував я та регіонали? Ми пропонували одне, а ви інше пропхнути хочете». Колегу миттєво підтримав лідер фракції Партії регіонів Анатолій Таранушич. Він також висловив здивування і обурення з приводу того, що у винесеній на розгляд сесії антикризовій програмі не враховані пропозиції його однопартійців. Він сказав: «Є пропозиція прийняти програму дій, запропоновану представниками трьох фракцій. А план РДА, озвучений сьогодні, вважати доповненням. Для чого? Не потрібно нам борюкатися, хто перший запропонував свою програму. До того ж план РДА не обговорювався на депутатських комісіях.
    Голова райради, у свою чергу, зауважив: «Так, був план дій, запропонований кількома депутатами. До речі, деякі з них відкликали свій підпис під ним. Та й час не стоїть на місці. З’явилися нові доповнення, зауваження. Вони надходять постійно. А ми оптимізуємо всі ці пропозиції і зараз їх враховуємо».
    Почувши таке, в свою чергу обурився інший регіонал Микола Андрієнко: «А хто з нас пропонував підвищувати податки, збільшувати розмір орендної плати? У 2009 році прибутки зменшаться. А ви пропонуєте збільшити збори з підприємців. Якщо вони, підприємці, через це збанкротують, то хто бюджет наповнюватиме?»
    В цьому місці потрібно донести до широкого загалу деякі пункти з плану заходів по подоланню кризи, за який пропонували проголосувати депутатам.
    «1. Підготувати пропозиції щодо оптимізації (підкреслено редакцією) мережі загальноосвітніх шкіл району та подати необхідні матеріали на сесію районної ради.
    2. Підготувати пропозиції щодо оптимізації мережі закладів охорони здоров’я, переглянути можливість фінансування їх з районного бюджету та подати необхідні матеріали на сесію районної ради.
    3. Внести зміни до договорів оренди земель запасу з метою збільшення орендної плати за їх користування.
    4. Рекомендувати міській, селищній та сільським радам внести зміни до договорів оренди за користування ділянками комерційного призначення з метою підвищення орендної плати.»
    Полемізуючи з Андрієнком, голова райради сказав: «Я розумію вас як підприємця. Але ж потрібно думати і про власників паїв. Добре, що в «Радянському» платять і зарплату, і за оренду паїв. А ось у Світлогірському зарплату не видавали із серпня. І за паї платять фуражною пшеницею по ціні 1000 гривень за тону».
    Тут знову підхопився з місця Володимир Рева. Він запитав: «Хто, яка партія внесла пропозицію про підвищення податків?» У відповідь пролунало: «Це пропозиція райдержадміністрації».
    Досить несподівано в унісон з регіоналами виступив бютівець Володимир Білоусько: «Ми не можемо думати лише про районний бюджет. Ми повинні думати і про тих, хто його наповнює. Знищивши сьогодні сільгоспвиробників підвищенням орендної плати, завтра опинимося з пустим бюджетом. В усьому світі в період кризи податки знижують, а у нас тут підвищувати надумали».
    Депутат Микола Сердюк звернув увагу на зазначену в антикризовій програмі РДА «оптимізацію» закладів охорони здоров’я і освіти. І констатував: «Це, як завжди, означає одне – закриття шкіл і ФАПів».
    З місць пролунали заклики «оптимізувати районну раду і райдержадміністрацію». А Володимир Вовк нагадав, що з десяток років тому у голови райради в штаті був один заступник і один помічник. А зараз там два десятки працівників. Також він запропонував не підвищувати податки, а примусити їх платити всіх без винятку. «За 40 тисяч гектарів не платять, а ви законослухняних додушити хочете», - резюмував Володимир Іванович.
    Дискусія продовжувалась ще довго. І хоча депутати від різних фракцій закликали один одного забути про партійність і об’єднатися заради порятунку економіки, цього так і не сталося. Закінчилося все взаємним обміном словесними уколами і безрезультатним голосуванням.
    Не набрала необхідної кількості голосів ні програма, запропонована регіоналами, ні програма РДА. Було вирішено повернутися до обговорення цієї проблеми в 20-х числах грудня, попередньо провівши «круглий стіл» за участю медиків, освітян, підприємців.
    Після цього був зафіксований випадок нетривалого об’єднання представників усіх фракцій. Це голова райради Володимир Жуков зачитав відповідь, яка надійшла на прохання депутатів райради до влади вищого рівня втрутитись у ситуацію, що склалася в аграрному секторі. Відповідь надійшла з Мінагрополітики, була підписана заступником міністра паном Тимчуком і виявилась класичною «відпискою». Депутати реагували на неї викриками: «Не смішіть людей!» та «Неповага Тимчуку!»
    А потім все повернулось на «круги своя» або на «лінію фронту» між БЮТом і ПР. Чергова суперечка виникла навколо питання про придбання за кошти районного бюджету будівлі, яка належить ВАТ «ПМК-244». В це приміщення, за задумом, повинне вселитися управління праці та соціального захисту населення. Ціна питання – 400 тисяч гривень. У всякому випадку, в ході сесії звучала така сума. Регіонали навідріз відмовились голосувати за виділення таких грошей з бюджету. Їх аргументи – необхідність в економії бюджетних коштів, пошук інших приміщень для управління та неповне вивчення цього питання. Тут не витримали нерви у Вікторії Шкарбан. Вона дещо емоційно сказала: «Совісті у вас немає. 9 засідань моєї комісії відбулися по цьому питанню!» Про необхідність покінчити з «говорильнею» і нарешті придбати приміщення для соцзахисту говорив і соціаліст Дмитро Омельяненко. Але рішення не було прийняте.
    Вже після сесії бютівці скаржились на те, що регіонали не думають про створення нормальних умов для роботи людей. А регіонали в свою чергу закидали опонентам бездумне витрачання коштів.
    Закінчилась сесія тим, що депутати затвердили грошову оцінку земель, наданих в оренду кільком підприємцям, і вирішили надати автобус для обслуговування дітей, які навчаються в бутенківській школі.
    Сміхом та оплесками була зустрінута інформація про те, що з 1 січня 2009 року заступник голови райради Микола Жук іде на пенсію. Його посада, як і посада водія  та завгоспа, залишається вакантною. В раді «оптимізація» вже почалася?

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    P.S. Питання про розміщення ділянок, на яких дозволене любительське рибальство, на сесії не розглядалось. Чому так сталося, ми повідомимо в наступному номері.
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 1073 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net