Понеділок, 06.05.2024, 03:51
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3485
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1110
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2733
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5573
    Форум: 555/31824
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2008 » Грудень » 26 » Як «губернатор» з «елітою» розмовляли



    Як «губернатор» з «елітою» розмовляли
    11:06
    Губернатор – керівник великої, адміністративно-територіальної, федеративної одиниці.
    В Росії до 1917 року губернатор – найвищий урядовий чиновник в губернії.
    У деяких сучасних державах (Великобританія, Данія, США та ін) губернатор – вища посадова особа адміністративно-територіальної або федеральної одиниці, котру призначають центральні органи влади або вибирає населення.

    Еліта (від французького «elite» - найкраще, вибране). Вікіпедія (Вільна енциклопедія) з цього приводу пише: «...Основні функції еліти: гарант вертикального (з покоління в покоління) передавання нагромадженої людством і нацією інформації (примноження знань і соціального інтелекту, наукового потенціалу тощо), необхідної для здобуття більш високого рівня розвитку, творець розумної суспільної опозиції (підкреслено редакцією), регулятор адаптаційних суспільних процесів і провідник нації на шляху наступу – ініціатор поширення вітчизняного досвіду і знань, їх інтеграції до світового інформаційного простору; головний репрезентант нації, народу в системі світового співтовариства…
    Вельми важливо розуміти, що сама адміністративна, службова, наукова чи інша посада ще не є гарантом приналежності особи, що її посідає, до еліти… Особливо цінною якістю для «обраних» є їх відкритість, спрямованість їх діяльності на максимальний суспільний результат. Якщо є тенденція до звуження цих інтересів, кола зацікавленості, кола дій, впливу того чи іншого лідера, а ще гірше – ознаки сектантства в його діяльності, то частіше всього маємо справу з псевдолідерами, псевдоелітою».
    Вибачте, шановні читачі, за таку велику цитату з Вільної енциклопедії. Бажання заглянути в це джерело знань виникло одразу після зустрічі голови Полтавської облдержадміністрації Валерія Асадчева з керівниками органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, районних служб, підприємств та організацій Кобеляцького району. Надто часто «різали» вухо слова «губернатор», «мер», котрі постійно зривалися з вуст місцевих чиновників. А голова районної ради Володимир Жуков додумався до того, що обізвав усіх присутніх елітою. Напевне в якійсь компанії наслухався подібних сумнівних термінів і вирішив «сяйнути» ерудицією. Між тим, у штатному розписі ОДА чи міської ради немає ні посади «губернатор», ні посади «мер». А мавпування чужих українській культурі термінів ну аж ніяк не надихає на те, щоб називати людей, які до нього вдаються, елітою. Тим більше - проаналізувавши те, про що говорили між собою «губернатор» та «еліта».
    Розпочалась зустріч із приємної процедури нагородження. Заступника голови райради Миколу Жука Президент України нагородив орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. А голова ради Володимир Жуков отримав грамоту від облдержадміністрації.
    Потім слово для виступу взяв Валерій Асадчев. Говорив голова Полтавської ОДА довго. Як сам обмовився, іноді в нього виникає бажання виговоритися. Валерій Асадчев заявив, що вважає ситуацію в Кобеляцькому районі нормальною, а роботу місцевої влади - продуктивною. Зокрема він відзначив гарний інвестиційний клімат на Кобеляччині. Назвав позитивом відродження колишньої меблевої фабрики «Зоря», відновлення рекреаційної зони у Світлогірському. Згадав і про можливе будівництво на території Іванівської сільради сучасного птахокомплексу. І порівняв роботу кобеляцької влади з пирятинською, де «завдяки» позиції голови райради з району «пішов» інвестор з 60 мільйонами євро.
    Бюджетним організація і всім, хто співпрацює з держструктурами, голова ОДА спрогнозував тяжкий рік. Водночас Валерій Асадчев виявився оптимістом у прогнозі загальної економічної ситуації в Україні на 2009 рік. За його словами, вже влітку економіка почне оживати. Відбудеться і покращення взаємовідносин з Росією як головним діловим партнером.
    Те, що діється на київських пагорбах, Валерій Михайлович назвав бедламом. Він вважає, що Україні нині потрібні централізація влади і сувора виконавча дисципліна. А інакше (цитата): «Будуть стояти хлопці в парламенті біля трибуни, повпиравшись в неї рогами. І прийматимуть одне рішення за день, і те не найкраще».
    Говорив очільник обласної виконавчої влади і про наболілі для селян теми продажу землі і реалізації виробленої ними продукції. Землю, за його словами, якщо й продавати, то так, як в Німеччині. Там спекуляція нею фактично унеможливлена. Адже все проходить дуже прозоро, а надприбутки йдуть у державний бюджет, а не в кишеню спекулянту.
    Щодо реалізації цьогорічного врожаю, то Асадчев сказав: «В Україні держава безглуздо відмовилась від функції зернотрейдера. А могла б скупити у селян їх продукцію, дочекатись росту цін і продати зерно на світовому ринку. І всі були б задоволені». Як приклад Валерій Михайлович назвав Росію, де за світовий ринок зерна борються навіть дипломати, спецслужби та журналісти. Скажімо, коли Єгипет оголосив про конкурс на закупівлю 2,5 мільйонів тонн пшениці (нагадаємо, що Полтавщина зібрала 4,5 мільйони), то росіяни доклали максимум зусиль, щоб «обплювати» українське зерно і розхвалити своє. І виграли конкурс.
    В Україні ж зерновий бізнес відданий приватним структурам. А в них і можливості менші, і поповнення державного бюджету далеко не на першому місці. Є в України і величезний потенціал по розвитку тваринництва - передусім дешеві зерно і робоча сила. Натомість чиновники в Києві дозволяють завозити дешеве і неякісне польське м’ясо, знищуючи цим вітчизняного виробника.
    Жителів Кобеляцького району голова ОДА порадував двома приємними новинами. Він дотримав свого слова і «вибив» у «Нафтогазу» 3 мільйони гривень для газифікації Світлогірського. І вже до Нового року блакитний вогник повинен запалати в оселях жителів наддніпрянського селища. Для цього голова Полтавської ОДА застосував весь набутий ним за два скликання у Верховній Раді досвід і авторитет, а також постійно набридав голові «Нафтогазу» Олегу Дубині.
    Ще одна приємна новина від Валерія Асадчева – це повідомлення про те, що дорогу в обхід Кобеляк почнуть будувати вже у 2009 році. Але крім спокою для жителів райцентру, це може принести і додаткові проблеми. Адже якщо рух транспорту ще більш пожвавиться, то великовагові машини просто «роздавлять» дорогу за Кобеляками.
    Під час діалогу з очільником ОДА Олег Решетило та кілька сільських голів поскаржились на дії працівників ДАІ. Вони взялися активно штрафувати посадовців місцевого самоврядування за неналежний стан доріг. І штрафи в таких випадках немаленькі – більше тисячі гривень. Голова РДА сказав: «У ДАІ навіть є план - оштрафувати 14 сільських голів на місяць». Говорили посадовці і про те, що опинились у подвійних лещатах. З одного боку їх штрафують «даішники», з іншого - КРУ не дозволяє використовувати гроші на ремонт доріг, адже вони радам не належать.
    Отак поговоривши, присутні роз’їхались. Валерій Асадчев – у «губернію», а «еліта» - по селах, думати, як школи та ФАПи закривати.

    Ігор ФІЛОНЕНКО
    http://exo.at.ua
    Категорія: Новини Кобеляччини | Переглядів: 730 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • SOS! Ображають КОБ... >>
  • Глухий кут Гундяєв... >>
  • "ФУТБОЛ" >>
  • Про породи собак. >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net