Пятниця, 26.04.2024, 01:02
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5562
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 6 » На Полтавщині планують створити інформаційний банк проблем



    На Полтавщині планують створити інформаційний банк проблем
    11:53
    Про це сказав начальник Головного управління інформаційної та внутрішньої політики Полтавської облдержадміністрації, депутат обласної ради Олег Пустовгар під час  online-відео-конференції. Нижче подаємо спілкування її учасників: Пане Олеже! Вітаємо з підвищенням! Ви тепер, окрім питань інформаційного простору, опікуєтеся ще й внутрішньою політикою. Які плани на 2009? - Визначено наступні пріоритети: 1) розширення складу громадської колегії при голові ОДА шляхом залучення незаполітизованих громадських організацій. Скажімо, обласної спілки письменників, обласної спілки архітекторів, федерації шахів;

    ... 2) хочемо перебудувати дні інформування - це одна із форм багаторічної роботи управління внутрішньої політики. Дні інформування мають стати звітами влади перед людьми про зроблене. Їх мають супроводжувати концерти, тощо. Плануємо створити інформаційний банк проблем, які громадськість вважає першочерговими та аналітичну групу, яка б продукувала ідеї щодо співпраці влади і громадськості та допомагала розробляти цільові програми і виконувала функцію прогнозу ситуації. Також управління підтримує ідею громадської колегії і зокрема Вікторії Курилко щодо затвердження програми сприяння діяльності інституцій громадянського суспільства. Управління продовжить роботу із відновлення пам’яті української нації та з виконання Державної програми євроатлантичної інтеграції. У наступному році маємо декілька серйозних заходів: квітень- 200 років М. Гоголю, травень - 130 років Симонові Петлюрі та вшановуватиметься така дата як Конотопська битва.
     
    Ваше управління відповідає за виконання програми правової освіти населення Полтавщини. Що конкретно зроблено?
    У рамках Програми правової освіти видається щомісячна юридично-просвітницька газета "Правовий вісник". Її безкоштовно отримують усі сільські ради області. Це важливо, бо більшість сільрад не оснащені доступом до мережі Інтернет. А в цьому виданні даються роз’яснення у доступній формі чинного законодавства. Буде і електронна версія цієї газети на сайті Управління юстиції в Полтавській області. Спільно із телеканалом „Місто” ми створили низку правоосвітніх телепередач. Упродовж останніх двох років вийшли програми, присвячені студентському самоврядуванню, НАТО, стосункам роботодавця та найманого працівника, пенсійному законодавству.
     
    Как Вам удается так ловко дерибанить бюджетные деньги на книгах, НАТО и СМИ?
    Не завжди на дурне питання має бути розумна відповідь. Наведіть аргументи - і ми продовжимо розмову на цю тему.
     
    Пане Олеже, на вашу думку, як існуватимуть ЗМІ області наступного року?
    Вважаю, що в умовах економічної кризи необхідно зберегти хоча б цьогорічну фінансову стратегію.
     
    Папір подорожчав, а бюджетне фінансування зменшиться?
    Так, папір подорожчав удвічі. Справді, є така проблема. Фінансування ЗМІ залежить від наповнення бюджету. На жаль, інформаційна сфера фінансується із третього кошика. Головний пріоритет - це захищені статті, а саме зарплати двох установ: центр із дослідження історії Полтавщини (по коду книговидання) та обласне агентство "Новини Полтавщини".
     
    Чим відрізняється чинна програма розвитку інформаційної сфери від попередньої?
    У такому випадку я деталізую відповідь на два попередні питання. Нинішньою програмою запроваджено ряд інновацій. Управлінню вдалося домогтися фінансової підтримки суспільно-значущих друкованих ЗМІ: це дитячий журнал "Дієслово", його засновником є обласне комунальне видавництво Полтавський літератор, а також молодіжна газета „Світ молоді”, газета для інвалідів „Сила духу”, та „Спортивна газета”. Наступного року програмою передбачено підтримку альманаху спілки письменників „Полтавщина літературна”. Коли я говорив про збереження показників минулого року, я мав на увазі, що необхідно цьогорічну добру традицію утвердити в наступному році.
     
    На Вашу думку, скільки коштів буде виділено наступного року для підтримки ЗМІ в області?
    Як я вже говорив, все залежить від наповнення бюджету. Раджу Вам ознайомитися із Програмою розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області. Вона розміщена на нашому сайті, там є чіткі цифри по кожному ЗМІ. Багато залежить і від Головного фінансового управління та депутатів обласної ради.
     
    Чому на теренах області не відкриваються нові бібліотеки? І що зроблено для того, аби у діючих був Інтернет, хоча б платний?
    Вирішення даних питань є компетенцією Управління культури.
     
    Наскільки ефективною є така правова освіта населення, як газета?  Чи не простіше надавати консультації в кожному випадку окремо, як це роблять районні управління юстиції?
    Названа форма роботи є ефективною, але й газета для працівників сільських рад не завадить.
     
    Чи продовжує управління займатися створенням соціально значущих сайтів?
    Цього року в рамках Програми „Болонський процес і вища освіти Полтавщини” створено відповідний сайт. Зараз спільно із Управлінням освіти працюємо над наповненням його рубрик. Взяли до штату управління фахівця із електронних книг. У наступному році плануємо розмістити на створеному іще в 2005 році сайті Спілки письменників книги в електронному варіанті, які були видані за кошти обласного бюджету впродовж останніх років. У новому році проведемо презентацію двох сайтів: Болонський процес та Охорона культурної спадщини Полтавщини. Плануємо зробити цікавішим сайт ОДА і поруч із новинами розміщувати фото.
     
    Радіопростір Полтавщини… Назвіть його головні проблеми і здобутки.
    Головні проблеми створені на загальнонаціональному рівні Урядом Юлії Тимошенко. На Полтавщині відсутнє мовлення двох державних радіопрограм в ефірному діапазоні через те, що із держбюджету на поширення цих програм кошти не виділяються. Мова йде про Радіо „Промінь” та третю програму Національного радіо "Культура". Вважаю, що потрібен семінар за участі викладачів факультету філології та журналістики ПДПУ для ді-джеїв приватних ФМ-радіо. Їх українська мова дуже далека від досконалості.  Щодо конкретики, то скажу, що у 2004 році було лише 4 мікшерські пульти у районних проводових радіо. Зараз таких із районних бюджетів закуплено 17. На місцеві радіо передані компакт-диски із українською музикою та компакт-диск із творами Тараса Шевченка в аудіо-форматі. Плануємо створення лінії україномовних фонотек на комунальних радіо. До речі, значна частина їх ще досі не має електронної пошти. У наступному році цю ситуацію виправимо.  Завдяки реалізації угоди із приватними ФМ-мовниками збільшилась кількість україномовного музичного продукту. Нагадаю, що норма Закону «Про телебачення і радіомовлення» є чіткою: телерадіоорганізації мають вести мовлення державною мовою.
     
    Таке питання - ми читаємо статті управління, які виходять у районках, але далі статей справа не поширюється. Чому б не створювати нові експозиції, присвячені темі участі українців  у другій світовій війні  (ОУН) в музеях (на Полтавщині? Де пересувна виставка обласна про голодомор?
    Музейна справа і виставки, про які Ви зазначили, є компетенцією Управління культури. А наше управління справді має за пріоритет утвердження цінностей корінної нації в інформаційному просторі. Ще в 2006 році ми започаткували проект "Правда про УПА": оприлюднено низку просвітницьких матеріалів у ЗМІ, в тому числі і про нашого земляка Кирила Осьмака, який очолював парламент УПА; транслювались передачі-уроки історії на цю тему, різноманітні радіопередачі, в тому числі і про генерала УПА Романа Шухевича і Ярослава Стецька - одного із провідників ОУН. Водночас ми прагнемо розвіяти міф, що визвольний рух - це суто західноукраїнське явище. На наше прохання кандидат історичних наук Віктор Ревегук, попрацювавши в обласному архіві СБУ (за це їйому щира вдячність), підготував статтю про похідні групи ОУН в період німецько-фашистської окупації. До речі, за нашої ініціативи районні комунальні ЗМІ оприлюднили статтю про діячів ОУН, видатних поетів: Олену Телігу та Олега Ольжича, яких фашисти розстріляли разом із тисячами євреїв у Бабиному яру у Києві.  Ми всі українці, і це наша історія.
     
    Что в области сделано для развития телевизионного пространства? У рамках Програми розвитку обласного державного телерадіомовлення закуплено, змонтовано і встановлено передавачі у м. Гадячі і Зінькові, що дало змогу розширити сигнал ОДТРК „Лтави” на ці райони. Цього року закуплено, змонтовано і встановлено нові передавачі замість застарілих у Котельві і Нових Санжарах. Ми домоглися появи „Лтави” у м. Миргороді і Гадячі. Також закуплено дизель-генератор і збудовано підстанцію резервного живлення телецентру. Збудовано кабельну оптоволоконну лінію від телецентру до філії концерну РРТ (Радіомовлення Радіозв’язку Телебачення).  Для районної телекомпанії "Гребінка" закуплено мікшерський пульт і комп’ютери, фінансово підтримано телекомпанії „Пирятин”, „Контакт” (Карлівка) та „Візит” (Кременчук), телекомпанію „Місто”.
     
    Навіщо Ви захаращуєте медіа простір балаканиною виконавчої влади - команди "опричників? Уже надоїло...
    Наше управління у прозорому режимі звітує про зроблене владою. Це європейська норма. Люди мають знати, що зробили ті, хто фінансується платниками податків.
     
    Якраз через п’яту колону ми ніяк із Азіопи не вирвемося. Олеже Миколайовичу, чому газета "Полтавщина спорт" такою є тільки за назвою, скачуючи багато інформації з Інтернету про події в зарубіжжі і послуговуючись здебільшого недержавною мовою, хоч дотацію вона, наскільки відомо, отримує з обласної ради?
    Газета „Полтавщина спорт” визнана Олімпійським комітетом кращою в Україні обласною спортивною газетою. Так, ми фінансуємо це видання, бо де ж як не у ЗМІ, яке має таку цільову аудиторію, популяризувати здоровий спосіб життя. Наш спільний проект має назву "Здорова нація - міцна держава". Це два напрямки. Інформування про роботу ОДА у спортивній сфері та просвітницькі матеріали про видатних українців. Скажімо, газета оприлюднила підготовлений управлінням матеріал про атлета Івана Піддубного. Цьогоріч  у газеті кількість матеріалів державною мовою збільшилась на 40%. Але я поділяю ваше стурбування, щодо двомовності газети. Проблема є. І вирішувати її треба депутатам Верховної Ради, а не нашому управлінню: необхідно змінити Закон України „Про Друковані ЗМІ”, передбачивши видання газет мовами нацменшин, у тому числі і російською, лише у місцях компактного проживання цих меншин.
     
    Скажіть, які Ваші плани щодо другого напрямку, який Ви нині очолюєте - політична ситуація в області?
    З моєї ініціативи відбулося розширене засідання громадської колегії при голові ОДА. Інформаційне агентство розміщало про це матеріал.
     
    Пане Пустовгаре, Вам з Мякушко треба зникати з обріїв місцевого політикуму Полтавщин. Ви не принесли нічого корисного. Скажіть, скільки Вам за це треба заплатити?
    Судячи із того, як сформульоване запитання, мені здається, що Вам би варто було повчитися культури спілкування .
     
    Олеже, чому тобі це треба, що ти людей баламутиш своїм онлайном? Від цього ні піару, ні здоров’я?
    Приємно, що є люди, які переймаються моїм здоров’ям. Запевняю, що все гаразд.
     
    Як Ви ставитеся до питань ґендерної рівності? Наскільки це актуальне питання?
    Швеція - це одна із провідних в ґендерному сенсі в ЄС. Швецьке телебачення брало інтерв’ю у заступника голови ОДА Сергія Солов’я. Швецький кореспондент був приємно вражений оприлюдненими фактами. Вони говорять самі за себе: заступником голови ОДА з гуманітарних питань є жінка. Жінки очолюють такі важливі управління, як Головне управління економіки і Головне Управління праці і соцзахисту Полтавської ОДА. Гадяцьку і Козельщинську ОДА теж очолюють жінки.  До речі, в управлінні, яке я очолюю, жінки складають 65%.
     
    Перерахуйте, будь ласка, хоч один з "10 кроків назустріч людям", які були обіцяні Вашою командою на чолі з п. Ющенком... Хоча б на місцевому рівні зроблені якісь Асадчевим ... Думаю, жодного!
    Зроблено дуже багато. Передусім раджу Вам уважно ознайомитися із останніми конференціями Валерія Асадчева і Надії Мякушко. Там конкретика. Інформація про виконання Програми „10 кроків назустріч людям” розміщена на сайті Управління внутрішньої політики. Але там ще відсутня інформація за 2008 рік. Зараз управління її систематизовує і оприлюднить у наступному році. Але декілька фактів для Вас назву. Зараз будується дорога до Яківців. На це пішло 5 млн. грн. Збудовано Соматичний корпус обласної лікарні. Відкрито ряд медичних відділень. Збільшилось фінансування системи охорони здоров’я, ось цифри: 2004 рік - 229,3 млн. грн., 2007 - 607,8 млн. грн. , 2008 - 755,6 млн. грн. Це дало змогу забезпечити безкоштовною медичною допомогою дітей, ветеранів 2-ої світової війни, чорнобильців, хворих на туберкульоз. Розпочато будівництво протитуберкульозного диспансеру. І ще цифри: приріст іноземних інвестицій у 2004 році - 28,9 млн. дол. США (за губернатора Удовіченка), а в 2007 (за Асадчева) - 56,2 млн. дол. США. Створено 5 фондів підтримки підприємництва. Загальна сума кредитів, наданих у рамках програми підтримки розвитку малого підприємництва: 2004 рік - 612,5 млн. грн., 2007 - 965,5 млн. грн.  Спорт став теж пріоритетом. Чемпіонати України із шахів і мотокросу відбуваються на Полтавщині. Чемпіонат Європи із мотоболу - теж у нас. Полтавська область єдина в Україні, де діє програма закупівлі спортивних майданчиків не лише із державного бюджету, а й з обласного. У 2007 році проведено понад 80 мистецьких заходів обласного значення. Капітально реконструйовано сільський будинок культури у с. Землянки Глобинського району (на малій батьківщині Раїси Кириченко). Також -Великобагачанський та Гребінківський районні будинки культури. У 2007 році відремонтовано 260 об’єктів культури. Програма газифікації теж не пустий звук. Про це детально розповів заступник голови Полтавської ОДА Сергій  Ясинський під час своєї онлайн-конференції. До речі, з наступного тижня буде урочисто відкрито газопровід до с. Світлогірське Кобеляцького району. Мій колега депутат Ігор Атаманчук, керівник „Полтавагазвидобування”, теж не сидів без діла: шляхом залучення 20 млн. коштів цього підприємства відкрито нове родовище газу на 2 млрд. кубів.  Можна дуже багато відповідати на це питання, але не маємо часу.
     
    Яким чином буде профінансовано встановлення пам’ятника гетьману Мазепі і коли воно відбудеться?
    Наше управління підтримує заклик обласного товариства «Просвіта» до всіх небайдужих полтавців з проханням підтримати фінансово цю святу справу.
     
    Ви черговий раз розколюєте РУХ? Яка ситуація сьогодні з РУХом?
    Сьогодні я беру учать в онлайн-конференції у якості державного службовця.
     
    П. Олеже, чи не здається Вам, що Ваша пропрезидентська команда із своєю заяложеною нацією остаточно відірвалася від проблем України та її народу?
    Національна ідея - це ідея самостійності України, за яку боролися декілька поколінь свідомих українців. А це означає створення гідних умов життя для людей, громадян цієї країни. Україна має бути національною державою, де б титульна нація - українська - змогла реалізувати себе якнайповніше. Відповідь на питання про „10 кроків назустріч людям” засвідчує, що проблеми людей ми знаємо і намагаємося їх системно вирішувати.
     
    Чому команда Ющенка почала діяти по кущах? Що дають вам, так звані, кущові наради?
    Українська мова багата на синонімічний ряд. Якщо Вам більше подобаються слово „регіональний”, то нехай буде так. Але мені слово „регіональний” не подобається. Ми провели наради за географічний (кущовим) принципом: із усіма начальниками відділів внутрішньої політики усіх районів у Лубнах, Кременчуці, Миргороді  та Полтаві.  Я познайомився із начальниками відділів, вони зі мною домовилися, що будемо єдиною командою. Наступного року у них буде багато роботи, але вона буде цікавою.  На цих нарадах сформульовано пріоритети у сфері внутрішньої політики, які я оприлюднив вище.
     
    Шановний! Чи не могли б Ви інформаційно навчити культурі спілкування з керівниками, студентами, освітянами, лікарями свою колегу Надію  Мякушко?
    У мене до Вас зауваження: обливати людину грязюкою - це не є прояв свободи слова. Прошу зрозуміти сутність фрази Вольтера: "Свобода в тому, щоб цілком залежати від Закону".  А ви навіть свої ім’я та прізвище не назвали.
     
    Вся Україна у кадровому голоді. Полтавська облдержадміністрація - це щось жахливе з цього приводу.
    Перелічені вище факти про конкретні справи ОДА засвідчують наявність професійних людей у цьому державному органі.
     
    Видання яких книг управління профінансувало цього року?
    Сучасна енциклопедія Полтавщини "Релігія і Церква", про Марію Башкирцеву, про Миколу Гоголя, до 75-их роковин голодомору-геноциду, проекти обласної спілки письменників. Започатковано серію книг до 300-річчя воєнно-політичного виступу гетьмана Івана Мазепи.
     
    В області ще при губернаторові Удовіченку було зруйновано книгомережу. Чи робиться щось для її відбудови, щоб з’являлися нові книжкові магазини?
    Ми вносили відповідний розділ до чинної програми, але зусиллями колишнього голови обласної ради та окремих депутатів-регіоналів його було вилучено. Проблема є. У 2005 році, коли я очолив управління, була така ситуація, що підприємство „Полтава-книга” почило в бозі. Залишився єдиний магазин «Планета», який нам вдалося капітально відремонтувати. Співпрацюємо із облспоживспілкою. Цього року відкрився їх новий магазин у Полтаві та в ряді районів. Маємо плани відкрити торгові точки у видавництвах „Кобеляки”, „Глобино”, „Гадяч”, „Лубни”, але на це потрібно кошти із обласного бюджету. Цього року підтримали видавництво „Дивосвіт”. До речі, вони відкрили магазин „Полтавська книга”.
     
    Почему в областные комунальные издательства не покупают новую технику?
    Наше управління вносило у чинну Програму розвитку книговидання цілий розділ з технічного переоснащення комунальних видавництв. Цим шляхом ішла Росія. І це правильно. На жаль, один із депутатів Партії регіонів пролобіював вилучення цього розділу. Але повідомлю, що минулого року закуплено обладнання для комунального видавництва «Полтавський літератор» на 50 тис. грн., а цього року на 500: японська офсетна машина, ниткошвейна, ламінатор, клейова машина, комп’ютери та інше. Нещодавно відвідав разом із головою бюджетної комісії Володимиром Гришком видавництво „Гадяч”. Його необхідно теж так само підтримати, але наступного року.
     
    Чим ще займається управління крім пропаганди НАТО та власного піару? Чи займається ваше управління популяризацією української книги?
    Щодо піару: дехто так часто вживає це слово, що навіть забув, що це таке. PR (англ.) - зв’язки із громадськістю. Наше управління раніше так і називалося - Управління інформації та зв’язків із громадськістю. Щодо популяризації книг: цю роботу стараємося зробити системною. По-перше, ми зініціювали фінансування телепередачі "Наша книга" на телеканалі „Лтава”. Вона виходить у рамках державної фінансової підтримки від Держкомтелерадіо. Щотижня готуємо огляди новинок вітчизняного книгодруку. Другий рік поспіль відбувається конкурс „Краща книга Полтавщини”. Але найуспішнішим проектом вважаємо "Українцям - українську книгу!". Впродовж останніх років виїзні виставки-ярмарки української книги відбулися у переважній більшості районних центрів.  Торік цей проект ми реалізовували спільно із Просвітою. Цьогоріч -  спільно із комунальним магазином „Планета” та книготоргівельною компанією „Джерела”. У наступному році плануємо побувати в Пирятині і Гребінці. А взагалі, якщо у Польщі на 10 тис. населення припадає один магазин, то у нас один - на 100 тисяч. Так що попереду ще багато роботи.
     
    П. Олеже, Ви збираєтеся вибачатися перед "духовними кастратами"? Чи личить такий вислів щодо більшості депутатів облради чиновнику ОДА, який весь час намагається виховувати інших? Чи з-під тишка все-таки надійніше?
    Прикро, що при розгляді питання про побудову пам’ятника Івану Мазепі на сесії обласної ради спрацювала духовна ущербність окремих депутатів. Але вони не винні, що такі. Кожна людина, як казав Микола Реріх, - це мікрокосмос. У даному випадку не варто ображатись за цю гірку правду, а духовно самовдосконалюватись, замість деградації. Вибачитись, звичайно, повинні ті, хто вчинив цю дрібну шкоду: загальмував будівництво пам’ятника людині, яка свого часу так багато зробила для України. Пам’ятник Мазепі у Полтаві буде рано, чи пізно. На щастя, на зміну тим депутатам іде нове покоління, яке вчить історію за новими підручниками, та знає правду про Мазепу. Як казав Гюго, "не можливо зупинити ідею, час якої настав".
     
    Що Ви можете сказати про ефективність інформування населення про євроатлантичну інтеграцію України? Які шляхи покращення цього напрямку роботи Ви бачите?
    Цього року Кабмін з ініціативи Президента затвердив нову державну програму інформування громадськості з НАТО. У ній є цілий розділ щодо співпраці із громадськими організаціями. Ми хочемо допомогти ряду громадських організацій висловити свою позицію через ЗМІ. Таких багато. До того ж плануємо запросити громадськість на круглі столи, які впродовж наступного року відбудуться у кожному районному центрі області. Нехай там будуть представлені різні точки зору. Потрібна чесна розмова у форматі здорової дискусії, а не примітивних звинувачень.

    Пане Олеже, яка у Вас на сьогодні заробітна плата? Вистачає на життя?
    Посадовий оклад складає 2 тис. 638 грн. Чи мало чи це багато? З огляду на величезний обсяг роботи, який виконую, думаю, мало. Але не належу до тих, хто вважає гроші найбільшим щастям (хоча і без них погано). Зарплату державним службовцям треба підвищувати, особливо середній та нижчій ланці. Це не нормально, коли зарплата головного спеціаліста менше ніж у вчителя чи лікаря. Тому багато молоді йде на держслужбу ненадовго: здобувши відповідні навички, потім йде у бізнес і т.д. Це одна із причин плинності кадрів на державній службі. Постійна зміна кадрів не завжди дає якість управлінських рішень, скоріше навпаки.
     
    Розкажіть нам, як у нормальній Лютенці з’явився такий петлюрівець-Пустовгар?
    Я не вважаю слово „петлюрівець” образливим. Борців за незалежність називали і петлюрівцями, і бандерівцями, і мазепинцями. Я в цьому не бачу нічого страшного. Щодо Лютеньки, то я там пропрацював два роки вчителем. Село було нормальним до більшовицької окупації. У ньому було шість соборів. Усі знищили більшовики. У 1992 році у Лютенці за моєї ініціативи було відкрито хрест жертвам Голодомору.
     
    Ваше ставлення до «Концепції гуманітарного розвитку України» розробленої за участі Національної ради з питань духовності і культури та Національного інституту стратегічних досліджень. Чи сприяє даний документ відродженню українських національних традицій та християнства?
    Питання гуманітарної сфери в ОДА опікується Надія Мякушко. На наше управління цей документ не надходив. Але я спробую його віднайти, ретельно ознайомитись і надати відповідь під час наступних інтернет зутрічей.
     
    Тарасюк вже задовільнив Вашу заяву про вихід з партії вслід за Іванами Ткачем, Стойком і Ярославом Кендзьором? Куди приєднаєтес? Може, до УНП?
    Ніяких заяв я не писав. А як буде розвиватися ситуація в Рухові - покаже час.
     
    Пане Пустовгаре, скільки Вам треба заплатити, щоб Ви виїхали з України і більше ніколи сюди не повертались?
    Я не проти поїхати за кордон, але днів на 10-15. У чорноволівські часи, коли Рух мав сильні зв’язки із правими партіями, мені вдалося побувати у Лондоні, Мюнхені, польських та чеських містах. Але Україна це ж земля дана нам, українцям, Богом, і ми повинні залишатися тут, щоб зробити її кращою. Це велика честь, що мені задали таке ж питання як і Президенту на його останній річній підсумковій прес-конференції. Такі питання - дешева політтехнологія. Ющенко тоді пожартував, що це корупція: отримувати за це гроші. Від себе додам - мій виїзд закордон був би зрадою десятків тисяч людей, які мене підтримають. Назву факти своєї біографії, які Ви мало знаєте: у 1998, 2002 році як за кандидата до обласної ради від Полтави за мене проголосувало 13 та 17 тисяч людей відповідно, а у 2006 році навпроти мого прізвища у бюлетені (я йшов 2-им номером у списку блоку Віктора Ющенка) поставили позначку близько 100 тисяч жителів області.  Як же я можу зрадити цих людей і виїжджати за кордон?
     
    Скажіть: чи в змозі Ви зробити місцеві (районні) газети хоча б цікавими?
    Найцікавішими і найтиражнішими газетами серед районок є «Решетилівський вісник», «Трудова слава» (Диканька) та «Рідний край» (Велика багачка). Невже Ви вважаєте, що це залежить від державних службовців? Все залежить від редактора і творчого колективу.
     
    Як, окрім друкування численних матеріалів "про НАТО, ЄС", Ви ще допомагаєте районним газетам? Чи не хочете позвільняти пенсіонерів-керівників? Починаючи з Миколи Ляпаненка.
    Микола Ляпаненко - це людина, яка зробила для розвитку телерадіопростору Полтавщини більше від разом усіх взятих начальників управлінь за 17 років. Це професіонал, поміркована людина, людина не слова, а діла. І я бажаю здійснення йому всіх творчих задумів у 2009 році.

    Всіх вітаю з Новим роком і Різдвом Христовим! Зичу віри в себе і Україну!

    Дякую за відповіді!

    http://regionnews.poltava.ua

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1178 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net