Субота, 27.04.2024, 03:09
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 3
    Гостей: 3
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 8 » Знакова подія з позитивними наслідками



    Знакова подія з позитивними наслідками
    12:11
    Введення у дію другої за ліком когенераційної установки, яка у процесі вироблення теплової енергії здатна виробляти ще й електричну, дозволить СП ТОВ "Світловодськпобут" остаточно позбутися залежності від Обленерго. Більше того, надлишки електричного струму – постачати іншим, за цінами, значно нижчими від тарифів вищезгаданої енергогенеруючої компанії.
    Як свідчення значимості події, стало те, що на урочистість, пов'язану з пуском другої когенераційної установки на котельній №3, 26 грудня на підприємство прибули перші особи міста: виконуючий повноваження міського голови Геннадій Френкель, його заступники з комунальних та гуманітарних питань Роман Петров та Ольга Литвиненко відповідно. Міську раду представляла голова постійної депутатської комісії з соціальних питань Валентина Юрченко...
    Опісля того, як перерізали символічну червону стрічку, в актовій залі підприємства було проведено невеличку прес-конференцію для міських ЗМІ.

    Генеральний директор СП ТОВ "Світловодськпобут", член міськвиконкому Сергій Яременко, передовсім, подякував висококваліфікованим спеціалістам підприємства – таких немає навіть в області – за майстерність, проявлену під час монтажу і пуску нової установки. Слова вдячності пролунали і на адресу міської влади – за розуміння і всіляке сприяння підприємству у вирішенні означеного питання. Адже, сказав Сергій Олександрович, і виконавчий комітет, і депутатський корпус міста усвідомлюють, яке позитивне значення для Світловодська має і матиме когенерація. Після того, продовжив він, як у 2005 році на цій же котельні №3 запрацювала перша когенераційна установка виробництва Первомайського заводу "Дизельмаш", "Світловодськпобут" забезпечив себе електроенергією власного видобутку на 40%. Це дало можливість не переглядати тарифи на опалення упродовж двох наступних років. Друга подібна установка дозволить підприємству стовідсотково забезпечувати себе власною електроенергією. Більше того, її надлишки (близько 100тис. Квт/годин на місяць) – постачати бюджетним організаціям міста, зокрема, міському спорткомплексові, а також, КП "Світловодський міськводоканал".

    "У цього підприємства, – підкреслив гендиректор, – на електричний струм припадає питома вага усіх витрат. Тому перехід на значно дешевшу від розцінок Обленерго електроенергію дозволить мати найнижчі в області тарифи на водопостачання та водовідведення. А бюджетним організаціям – заощаджувати бюджетні кошти. Причому, і перші, і другі припинять страхатися штрафних санкцій з боку Обленерго за прострочення у сплаті, які сягають дво- та трикратних розмірів". Озвучив Сергій Яременко і вартість даного проекту – близько п'яти мільйонів гривень. Вони склалися з коштів державного фінансування Програм з реформування житлово-комунальної сфери та власних коштів підприємства. Жодної копійки з міського бюджету, наголосив гендиректор, на придбання, монтаж та запуск нової когенераційної установки не було витрачено – на відміну від Івано-Франківська, Хмельницького, Черкас, інших міст, де, також, функціонує подібне обладнання. Що ж до виходу на ринок електричної енергії, то, зазначив Сергій Олександрович, "Світловодськпобут" вже має відповідну Ліцензію НКРЕ, яка надає таке право. "Лишилось лише розробити фаховий план щодо цього. Його, на наше прохання, до кінця січня – початку лютого мають розрахувати науковці Української Академії наук", – підсумував генеральний директор.

    У свою чергу, Геннадій Френкель зазначив, що введенням у експлуатацію другої когенераційної установки, ("а не за горами, на котельні №2 буде й третя", – додав Сергій Яременко) Світловодськ підтвердив, що місто продовжує перебувати в авангарді передових інноваційних процесів. І "пальма першості" у цьому, безумовно, належить СП ТОВ "Світловодськпобут". "А за доказами, – сказав він, – далеко ходити не треба: опалювальний сезон у Світловодську розпочато раніше, аніж у столиці. І триває він, слава Богу, без збоїв і потрясінь, як це відбувається в багатьох інших містах країни...".

    А щоб так тривало і надалі, у продовження теми наголосив Роман Петров, який, окрім керівництва комунальною сферою міста, очолює ще й виконкомівську комісію з ліквідації комунальної заборгованості, необхідно вчасно розраховуватися за надані послуги. Адже, газівники від підприємств теплової енергетики вимагають розрахунку за наданий газ кожні десять днів. Населення ж може сплачувати за спожите тепло протягом місяця і більше. Ще донедавна становище рятували банківські кредити. Але сьогодні, через світову фінансову кризу, такої преференції практично не стало. Тому, підкреслив Роман В'ячеславович, сьогодні – як ніколи, якість і тривалість опалювального сезону залежить від платіжної дисципліни світловодців...

    На завершення прес-конференції Сергій Яременко подякував гостей за те, що вони особистою присутністю оцінили черговий вагомий здобуток СП ТОВ "Світловодськпобут". Від імені трудового колективу свого підприємства привітав усіх мешканців міста з наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим, з побажаннями здоров'я, миру та злагоди. І сердешного, і домашнього тепла.

    http://svetlovodsk.com.ua
    Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net