Субота, 20.04.2024, 05:26
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 8 » Пекло на Землі обитованій



    Пекло на Землі обитованій
    12:13

    Ізраїль розпочав воєнну операцію проти сектору Газа "Литий свинець" 

    У суботу, 27 грудня, на сектор Газа посипалися бомби з ізраїльських літаків - у Тель-Авіва нарешті увірвався терпець і у відповідь на постійні ракетні обстріли ГАМАСом із­раїльської території він наць­кував на сектор Газа свою військову авіацію.

    В Палестині розпочалося пекло: бомби не розрізняють - екстреміст ти чи ні - на момент підготовки цього матеріалу до друку було відомо про принаймні 310 вбитих та понад 1400 поранених палестинців, більшість яких становили мирні жителі. Коли ви триматимете це число "Пошти" в руках, трагічна статистика, поза сумнівами, виглядатиме ще страшніше.

    Бомби: офіс прем'єра, телекомпанія, мечеть...

    Як повідомило ізраїльське видання "Yedioth Ahronoth", лишень за першу добу ВПС Ізраїлю скинули на палестинські території близько 100 тонн боєприпасів. У бомбардуваннях задіяно більше 60 лі­таків і гелікоптерів. У Газі  знищено офіс глави уряду ГАМАС Ісмаїла Ганії, щоправда, сам він не постраждав. Бомби влучили в міську в'язницю Гази, загинули кілька ув'язнених. Також зруйновано будинок телекомпанії "Аль-Акса". Однак ТБ продовжило трансляції, як повідомили джерела "The Jeru­salem Post", завдяки пересувному устаткуванню. Одна бомба влучила в міську мечеть, під уламками якої загинуло четверо осіб. Ізраїльські військові заявили, що мечеть була "осередком терористів".

    "Yedioth Ahronoth" повідомила, що в секторі Газа  знищено основну частину ракетних установок "Кассам", що, однак, не завадило розлюченим палестинцям продовжити ракетний обстріл ізраїльських міст. За інформацією видання "Ha­aretz",  лише в неділю близько 60 палестинських ракет були випущені убік ізраїльських міст Ашдод, Ашкелон і Нетівот. Відомо принаймні про двох убитих та кілька десятків поранених ізраїльтян.

    Поки що Ізраїль обмежується повітряними ударами, хоча вже оголошено мобілізацію кількох тисяч резервістів. З'явились також повідомлення про те, що ізраїльські танки й піхота почали підготовку до сухопутної операції в Газі. Як це сприймуть пересічні ізраїльтяни - невідомо, адже безпосередній вогневий контакт із добре озброєними підрозділами ГАМАСу однозначно обернеться значними втратами особового складу ЦАХАЛ.

    Євреї: це війна!

    "Ми розпочали повномасштабну війну проти руху ГАМАС", - заявив учора міністр оборони Ізраїлю Егуд Барак. Напередодні в інтерв'ю американському телеканалу FOX він був не менш жорстким: "Просити нас про перемир'я з ГАМАС - це те саме, що просити американців про перемир'я з "Аль-Каїдою". А 25 грудня на зустрічі в Каїрі з президентом Єгипту Госні Мубараком лідер партії "Кадіма" Ципі Лівні во­йовниче заявила, що "настав час покласти край правлінню ГАМАС у Газі".

    Виконувач обов'язків пре­м'єр-міністра Егуд Ольмерт про всяк випадок закликав ізраїльтян "запастися терпінням", оскільки операція "Литий свинець" може тривати дов­ше, ніж припускають війсь­ковики: "Для нас це буде довга, важка й болісна війна. Ми не можемо розраховувати на те, що всі терористи будуть знищені за один день". Зважаючи на всю цю риторику, відступати Ізраїль не збирається, тож бойові дії триватимуть і надалі.

    Араби: "Третя інтифада"

    Лідери ГАМАС Галед Машаль та Ісмаїл Ганія звернулися до палестинців із закликом розпочати "Третю інтифаду" (загальноприйнята назва збройної боротьби палестинських арабів проти держави Ізраїль). Перша палестинська інтифада тривала з 1986 по 1993 рік. Протистояння часто називали "війною каменів" через те, що палестинці в основному використовували саморобну зброю й каміння. За різними оцінками, тоді загинули близько 1200 палестинців і 170 ізраїльтян. Друга інтифада (2000 - 2004) почалася після демонстративного візиту Аріеля Шарона на Храмову гору в Єрусалимі, яку мусульмани вважають своєю святинею. Унаслідок терористичних актів, організованих рухом ГАМАС, за три роки в містах Ізраїлю загинули 200 мирних жителів, понад 1400 постраждали. Завершилася тільки після смерті палестинського лідера Ясіра Арафата в 2004 році.

    Якщо араби розпочнуть третю інтифаду - спокій ізраїльтянам лише снитиметься. Готових на самопожертву молодих людей в Палестині не бракує, тож навала шагідів-самогубців Тель-Авіву гарантована. Не варто також забувати про досвідчених інструкторів ГАМАС, які здатні за короткі терміни підготувати сотні добре навчених бійців та чималі запаси різноманітного озброєння, щоб зрозуміти всю небезпеку початку нової інтифади.

    Світ: і нашим, і вашим

    Реакція міжнародної спіль­ноти виявилася традиційно ніякою. Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун кволо зажадав від сторін "припинити насильство". Поки що чинний президент США Джордж Буш узагалі уникає якихось заяв з приводу ситуації в секторі Газа. Його приклад наслідує й новообраний президент Барак Обама.

    Загалом думки міжнародного співтовариства прогнозовано розділилися - західні країни в основному підтримали позицію Ізраїлю, в той час як близькосхідні держави засудили застосування Тель-Авівом сили. Але це все так - порожні балачки, які навряд чи вплинуть на реальну ситуацію в зоні бойових дій.

    P. S. Усі спостерігачі одноголосно зазначають, що за останні 60 років нинішній палестино-ізраїльський конфлікт уже став найкривавішим. Багато експертів висловлюють припущення щодо початку нової масштабної арабо-ізра­їльської війни, в яку можуть  втягнути сусідні арабські держави. Останній військовий конф­лікт, у якому брав участь Ізраїль, так звана "Друга Ліванська війна" проти "Гезболлаху", тривав більше місяця - з 12 липня по 14 серпня 2006 року. За даними ЦАХАЛ, тоді загинув 121 ізраїльський солдат і близько 700 бойовиків "Гезболлаху". За різними оцінками, від авіаударів ізраїльських ВПС загинули від 800 до 1200 мирних ліванців.


    http://www.lvivpost.net

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1117 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net