Субота, 27.04.2024, 03:15
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5563
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 8 » З двох, що чубляться, виграє третій



    З двох, що чубляться, виграє третій
    12:16
    Поки основні політичні сили України ніяк не можуть "справедливо" поділити владу, виконання миротворчої місії вкотре взяв на себе Володимир Литвин. Щоправда, багато фахівців переконані, що "благородна" роль теперішнього Голови Верховної Ради (ВР) України не обмежується лише національними інтересами, мовляв, і неозброєним оком видно, що він мітить значно вище - незабаром нові президентські вибори.

    Порядок за 20 днів

    Підсумовуючи роботу головного законодавчого органу країни за 2008 рік, Литвин намагався переконати журналістів, а заодно й громадсь­кість, що саме Верховній Раді вдалось зупинити політичну кризу і сталось це значною мірою за його особистого сприяння. Він зізнався, що ще від 9 грудня, з часу свого призначення на посаду глави ВРУ, йому й спати ніколи - все думає, як скоординувати раду. Для цього, а де-факто для популяризації власної особистості, він використовує уже звичний алгоритм: завчасна подяка засобам масової інформації за розуміння, завоювання прихильності у громадськості, критика політичних опонентів (в цьому випадку Президента та уряду) і нарешті свої методи подолання кризової ситуації.

    Щодо першого, то Литвин, очевидно, зловживаючи честолюбством простих людей, вдається до аж надто популістського висновку: головне досягнення країни - те, що люди, попри усі складнощі, жили і працювали. У рік політичних перипетій саме вони тримали на собі всю країну та її політику. В нас народжувались діти: за 11 місяців - 400 тисяч дітей, що свідчить про те, що молоді сім'ї вірять у майбутнє країни. Згадав також про ще одне досягнення - медалі на олімпіаді в Пекіні, які принесли славу Україні на міжнародній арені.

    Аналізуючи політичну ситуацію в країні, Голова ВР також зазначив, що ми переживаємо кризу національної ідентичності. А це потенційна небезпека повторення ситуації, яка була в 1990-х роках, коли діяли дві влади: формальна та реальна. Подібною визнав ситуацію 2004 року, коли в Україні було два Президенти. До речі, Литвин особливо скептичний до революцій, мовляв, "горе тим, хто провокує революції, і горе тим, хто ті революції здійснює". Натомість пропонує свій варіант: не cуди і вулиці повинні призначати президентів, а люди. Викликати людей на вулицю немає слушності. Треба працювати самому і дати шанс працювати іншим. А ще сформувати чіткі норми поведінки, щоб, приміром, боротьба прем'єра з Президентом не заважала працювати депутатам.

    І нарешті поступовий перехід до майбутньої президентської кампанії, яка теж має всі шанси бути особливо гарячою. Литвин, якому за традицією відведено місце посередині, закликає провести її так, щоб у цій боротьбі не поховати Україну. Поряд з тим кидає неоднозначний натяк: демократія - це терпіння, і до її здійснення залишилось ще трошки.

    Бюджет - 2009

    Іншою заслугою Верховної ради є ухвалення головного закону країни - "Бюджету 2009". Зі слів Володимира Литвина, цей крок був більш ніж необхідним, насамперед, для того, щоб анулювати підстави для подальшого політичного проти­стояння. Також, зважаючи на низку інших причин. Зокрема, щоб заспокоїти людей, вони не розуміються на деталях, їм потрібні факти; для світу, щоб бачив, що у нас є порядок і з нами можна працювати; для вітчизняної економіки, щоб країна працювала, а не "впадала в кому". Відомо також, що Президент нібито пообіцяв підписати проект цього закону.

    Однак це не завадило багатьом окремим політичним суб'єктам висловити своє незадоволення змістом цього документа і навіть нібито незаконністю  його ухвалення. Голова ВР назвав заяви такого типу політичними ігрищами, які неможливо простежити і оцінити цілком, мовляв, просто не всі депутати стежать за своїми діями та висловлюваннями. Дискусії навколо цієї теми не мають слушності, оскільки жодної офіційної апеляції не було.

    Наразі у нас інші першочергові завдання. Світ вийде із кризи іншим, на його арені з'являться інші гравці. Ми повинні думати, якими вийдемо ми.

    Категорія: Новини України | Переглядів: 1115 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net