Пятниця, 29.03.2024, 12:13
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 1
    Нових за тиждень: 1
    Нових за місяць: 2
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5535
    Форум: 555/31813
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 9 » Україна без російського газу. Відключення крок за кроком



    Україна без російського газу. Відключення крок за кроком
    09:54

    7 січня Україна продовжувала транзит газу до Європи протягом двох годин після того, як Росія припинила постачання газу через Україну. Про це заявив заступник голови НАК "Нафтогаз України" Володимир Тріколіч, демонструючи журналістам, яким чином російська сторона з початку року скорочувала транзит газу через Україну.

    Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ, В. Тріколіч продемонстрував телеграму "Газпрому" від 01.01.2009, в якій йдеться про скорочення постачань газу в Україну. Потім він продемонстрував графік надходження газу на територію України з 1 на 2 січня.

    В. Тріколіч також звернув увагу на те, що поставки російського газу в цей період різко скоротилися, при цьому транзит російського газу до Європи українською стороною здійснювався рівномірно. За словами В. Тріколіча, 1 січня газ в Україну ще надходив з усіх входів на стороні Російській Федерації.

    Потім чиновник продемонстрував телеграму "Газпрому" від 03.01.2009, в якій йшлося про збільшення прийому газу на одному вході "Суджа" і припиненні поставок газу на іншому вході - на "Писарці".

    В телеграмі від 5 січня 2009 року вже йшлося про постачання 221 млн. кубометрів газу на "Суджу", інші входи закривалися. Станом на 6 січня 73 млн. кубометрів газу надходило на вході "Суджа", при цьому на інших пунктах - "Суджа-2 ", "Валуєвка", "Писарівка", "Сафранівка", "Платово" - газ не надходив. При цьому Україна продовжувала поставки газу в Європу, 11,7 млн. кубометрів - на Молдову, 2,6 млн. - на Румунію, 30 млн. - на Угорщину, 41 млн. - на Словаччину, 2,1 млн. кубометрів - на Польщу.

    7 січня о 8 ранку на всіх входах було зафіксовано нуль. Постачання газу на територію України припинилося. При цьому Україна до 10:00 продовжувала транзит газу до Європи. "Тобто, в цей період часу ми ще гойдали качали газ до Європи, хоча входу в Україну вже не було. Це все є в електронному вигляді, на всіх електронних приладах, зафіксовано на всіх станціях", - сказав В. Тріколіч.

    Він при цьому відзначив, що після цього Україна була змушена припинити транзит і перейти на роботу виключно для внутрішніх споживачів.

    Нагадаємо, зараз українська газотранспортна система продовжує роботу в автономному режимі і обслуговує тільки внутрішніх українських споживачів.

    Як повідомлялося, з 1 січня 2009 року мало місце поступове зменшення постачань російського газу для експорту до європейських країн (з 407 млн. куб. метрів на 1 січня 2009 року до 294 млн. куб. метрів на 5 січня). Неодноразово, без попередження Української сторони, змінювалися напрями і обсяги постачань через пункти пропуску газу на території України, - відзначають у прес-службі Президента України Віктора Ющенка.

    6 січня 2009 року поставки газу Російською стороною зменшилися до 93 млн. куб. метрів станом на дев'яту годину ранку і до 67 млн. куб. метрів - станом на 16:00. Працює лише один з шести маршрутів транзиту російського природного газу територією України.

    Крім того, Україна та інші європейські країни не були попереджені про факт припинення Російською стороною поставок газу для експорту європейським споживачам, - стверджують у прес-службі українського Президента.

    Нагадаємо також, що 7 січня Прем'єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Мірек Тополанек попередив, що якщо до четверга поставки газу в Європу не відновляться, відносини Євросоюзу з Росією і Україною буде поставлено під загрозу.


    Категорія: Новини України | Переглядів: 690 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • Наука и смысл жизн... >>
  • О путешествиях: Из... >>
  • Перевод документов >>
  • Международные SMS ... >>
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net