Субота, 20.04.2024, 13:12
Привіт Гість | RSS
 
Головна РеєстраціяВхід Головна сторінка      Вхід      Написати нам
Меню сайту
Розділи новин
Новини Кобеляччини [1620]
Твоє рідне місто, в якому ти живеш, навчаєшся, працюєш... Гадаєш, тут нічого цікавого не стається? Помиляєшся!
Новини Новосанжарщини [246]
Є таке чудове і чисте місто на Полтавщині - Нові Санжари. І живуть в ньому чудові люди. Але от казуси і там бувають цікаві
Новини України [9826]
Новини з Батьківщини
Новини світу [4403]
Тут усі найважливіші світові новини! Будь у курсі того, що відбуваються далеко, але все-таки навколо тебе!
Відео-новини [119]
Відео-новини зняті нашими кореспонентами. І не тільки нашими...
Новини Царичанки [0]
Наше місто
  • Кобеляцька міська рада
  • Місто Кобеляки
  • Історія міста
  • Розклад руху автобусів Кобеляк
  • Телефони міста (частина 1)
  • Телефони міста (частина 2)
  • Хто на сайті
    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Наші користувачі
    Всього: 3484
    Нових сьогодні: 0
    Нових учора: 0
    Нових за тиждень: 0
    Нових за місяць: 1
    Із них:
    Новачків: 1109
    Продвинутих: 2363
    Журналістів: 5
    Модераторів: 3
    Адмінів: 4
    Із них:
    Чоловіків: 2732
    Жінок: 752
    Наш сайт
    Новини: 16229
    Файли: 8769
    Цікавинки: 3279
    Картинки: 1814
    Анекдоти: 922
    Оголошення: 91
    Тести: 75
    Коментарі: 5556
    Форум: 555/31819
    Новини Полтавщини
    Зв'язок з адміном
    Написати листа адміністратору сайта

    Головна »2009 » Січень » 15 » Тимошенко й Путін домовилися про зустріч. Обговорюватимуть газовий конфлікт



    Тимошенко й Путін домовилися про зустріч. Обговорюватимуть газовий конфлікт
    17:19

    Уряди України і Росії проведуть переговори з газового питання 17 січня. Про це повідомило в ніч на четвер управління по зв'язках з пресою Секретаріату Кабміну.

    "О 24 годині 14 січня відбулася телефонна розмова прем‘єр-міністра України Юлії Тимошенко з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіним. Під час розмови була досягнута домовленість про проведення в суботу у Москві переговорів урядів двох країн з газового питання", - мовиться в повідомленні.

    Під час розмови також обговорили Концепцію вирішення всіх проблем у газовому питанні. Прем'єр-міністри України й Росії також обговорили умови початку транзиту російського природного газу до країн ЄС.

    Крім того, прем'єр-міністр України надіслала главі російського Уряду Володимиру Путіну термінову телеграму, в якій гарантувала, що увесь обсяг природного газу, який Росія подасть в українську газотранспортну систему, буде доставлений до країн Євросоюзу, за винятком 8 % газу, який споживається на роботу газоперекачувальних агрегатів транспортної системи.

    В цій телеграмі уряд України надає уряду Росії також гарантію щодо оплати природного газу, який буде використаний на технічні потреби, відразу після встановлення ціни на російський природний газ для України.

    "Діалог прем‘єр-міністрів України та Росії був конструктивним, що дає надію на розв‘язання всіх проблем, накопичених у газовому питанні. Тимошенко вважає, що знаходження компромісу є можливим", - мовиться в повідомленні українського уряду.

    Також Тимошенко повідомила, що європейські експерти підтверджують відсутність фактів несанкціонованого відбору Україною російського газу. "Європейські експерти проаналізували постачання газу з найпершого дня й підтвердили, що Україна не брала несанкціоновано газу для внутрішніх потреб. Весь газ був використаний як технічний газ для подальшого прокачування. Це ще раз підтверджує, що Україна займає чесну і логічну позицію", - сказала Тимошенко.

    Вона наголосила, що українська сторона з першого дня конфлікту зайняла конструктивну позицію в переговорах із Росією й готова їх продовжувати на основі меморандуму, підписаного 2 жовтня 2008 року прем'єр-міністрами України й Росії.

    Крім того, Тимошенко повідомила, що європейські експерти підтвердили факт технічної неможливості прокачування газу через ті станції, які були визначені Росією.

    Зокрема, вона назвала станцію "Орловка", через яку, відповідно до заяв російської сторони, мало було бути транспортовано 76 млн кубометрів газу на добу.

    "Вже сьогодні є підтвердження європейських експертів, які сказали, що транспортування через цей пункт неможливе", - додала прем'єр.

    Прем'єр-міністр України вчора заявила, що підтримує ідею проведення саміту з газової проблеми, проте вважає, що він повинен відбутися на території країн, що не беруть участь у газовому конфлікті, передає УНІАН.

    "Ми цілком і повністю підтримуємо пропозицію прем'єра Чехії Мірека Тополанека про те, щоб провести, причому на вищому рівні з тими країнами, які не беруть участь у цій ситуації", - сказала Тимошенко в середу ввечері в Києві на зустрічі з прем'єром Болгарії Сергієм Станішевим.

    "Єдине побажання, щоб цей саміт було проведено в столиці тієї країни, яка не залучена до конфлікту", - наголосила український прем'єр.

    Вона зазначила, що на такому саміті Україна готова надати всі необхідні документи, які підтверджують, що Україна є "таким же заручником ситуації, як і європейські країни".

    Вчора також відбулася зустріч президента України Віктора Ющенка й президента Польщі Леха Качинського з головою Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу. Про це повідомила прес-служба президента України.

    Глава української держави ще раз детально проінформував Баррозу про готовність української газотранспортної системи до транзиту всіх законтрактованих об'ємів газу для європейських споживачів. За словами президента України, головною причиною невідновлення постачань газу є його відсутність на вході до ГТС України в об'ємах, які передбачені у контрактах, погоджених між "Газпромом" і європейськими споживачами.

    Крім того, сторони також обговорили доцільність і мету проведення саміту за участю України, Росії і Євросоюзу й домовилися в найкоротший термін після консультацій з розділами інших європейських держав визначитися з місцем і датою проведення заходу. Віктор Ющенко ще раз підтвердив єдність позицій президента і прем'єр-міністра України в питаннях співпраці у газовій сфері.

    Нагадаємо, що вчора Україна поінформувала Єврогаз, а також керівництво ЄС про те, що можливості постачати російський газ не було через невиконання Росією технічних умов транзиту.

    Але "Газпром" зазначає, що українська сторона вкотре умовою початку транзиту газу до Європи називає подачу газу через ГВС "Пісарєвка" і "Валуйки", призначені передусім для внутрішнього споживання України, а також відновлення запасів газу в транзитних магістральних газопроводах "Нафтогазу України" в об`ємі 140 млн кубометрів.

    "Відписки "Нафтогазу України", які вже стали систематичними, підтверджують, що Україна не здатна повернути несанкціоновано відібраний з системи російський газ і відновити транзит. З російської сторони на вході в ГТС України через ГВС "Суджа" крани відкриті, тиск робочий, "Газпром" готовий у будь-який момент забезпечити постачання газу для споживачів у Європі", сказано в повідомленні.

    Нагадаємо, 13 січня ВАТ "Газпром" подав заявку на поставку близько 76 млн кубометрів газу через газовимірювальну станцію "Суджа", з яких 12 млн кубометрів Україна мала направити до Молдови, а решту - в напрямку ГВС "Орлівка" і далі до країн Балканського півострова і Туреччини.


    http://www.newsru.ua

    Категорія: Новини світу | Переглядів: 772 | Додав: Admin


    Всього коментарів: 0

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Форма входу
    Логін:
    Пароль:
    Календар новин
    Пошук по сайту

    Рекомендуємо вам проводити пошук українською та російською мовами

    Корисне


    Опитування
    Останнє на форумі
  • БЕЗДЕПОЗИТНЫЕ БОНУ... >>
  • Наука и смысл жизн... >>
  • Статуси >>
  • Для Размышления на... >>
  • Яке пиво п'єте... >>
  • Випадкове фото з галереї
    Погода
    Погода в Полтаве, Кобеляках, Новых Санжарах, Комсомольске, Кременчуге, Решетиловке, Козельщине
    Курси валют
    Курсы валют на PROext
    Корисні посилання


    Статистика










                    

    Copyright EXO © 2024, created by KING © 2007 Всі права захищені.
    Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій. У разі передруку матеріалів посилання на exo.at.ua обов'язкове. З питань співпраці пишіть на e-mail: Exo-site[а]bigmir.net